СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 629
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 660
Мога да пиша имейл до директора, цитирайки писмото, което Дидева сподели. Рискувам да ме убият вкъщи, обаче...

Може да се обадите по телефона и да цитирате писмото, с въпрос дали може да коментира и как е взето това решение. Ако не иска да отговори тогава й кажете, че ще входирате питането си към съответното РУО и МОН. Вече така процедирам, малко като заплаха става, но в крайна сметка ми писна да ми разиграват коня.
Децата ми са били жертва на моята активна гражданска позиция и имам възбрана, но няма да мога да се въздържа...
Питам се, дали обаче този ход от страна на директора не е за да елиминира/ тушира ефекта от несправедливо ниско оценяване през годината? Да намира друго решение, не нещо, което противоречи на разпоредбите.

# 661
Децата ми са били жертва на моята активна гражданска позиция и имам възбрана, но няма да мога да се въздържа...
Питам се, дали обаче този ход от страна на директора не е за да елиминира/ тушира ефекта от несправедливо ниско оценяване през годината? Да намира друго решение, не нещо, което противоречи на разпоредбите.

Не се представяйте с името си, аз винаги казвам, че поради страх от реваншизъм няма да се представям, но съм родител на дете от 5,6,7..клас. Вие няма да се карате все пак, само ще попитате каква е причината за това решение. След като няма актуална таблица за превръщане на точките в оценки, колко обективно може да е?

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 08:49 от Radina

# 662
  • Къде ли не
Вишничка, и моето дете е жертва на активната ми родителска позиция. Тази учебна година беше кошмарна за нея, защото майка ѝ дръзна да се оплаче от неадекватното преподаване по два предмета и отношение на класната. Беше подложена на страхотен тормоз. Расте следващото поколение преклонени главици! Чакам с нетърпение да се измъкнем от това безумно училище, в което се назначават пенсионери с разклатени нерви и спорни умения за преподаване!

# 663
Вишничка, и моето дете е жертва на активната ми родителска позиция. Тази учебна година беше кошмарна за нея, защото майка ѝ дръзна да се оплаче от неадекватното преподаване по два предмета и отношение на класната. Беше подложена на страхотен тормоз. Расте следващото поколение преклонени главици! Чакам с нетърпение да се измъкнем от това безумно училище, в което се назначават пенсионери с разклатени нерви и спорни умения за преподаване!
Все едно чета за себе си!
по всичко имаме 6. Но по БЕЛ и МАТ - петици!
И точно по тези два предмета не искам да коментирам преподаването, оценяването, отношението, крясъците по време на часовете. Детето си съдра задника от учене и го посякоха. Развиваше се, надграждаше, но очевидно не бе достатъчно. Тенденциозно и префинено му се казваше "Малко не ти достига за 6" - колко малко, какво е това, което не достига, какво трябва да направи....
Отидох, говорих, помолих да не му отнемат шанса заради отношението, което имат. Че не е честно,че той има знанията и подготовката за 6. Че не може вторият срок само тестове да дават и тези тестове да определят оценките, че има и устни изпитвания,че той взима най-много участие в часовете /това е по признание на всички деца в класа.../. Че оценяването не е коректно и не отговаря на изискванията на наредба 11 за оценяването... Че, че, че...
За мен това е садизъм в най-чист вид.
Както и да е!Те потопиха моето дете! Аз ще потопя училището.

# 664
Да се включа и аз към разнородните птици. Нашата "сова" станала "сокол". Да са ни живи и здрави и да имат късмет в живота! Успех на всички желая за утрешния изпит по математика!

# 665
  • София
Здравейте, включвам се с организационен въпрос.

Въвеждането на желаните паралелки в системата само от 5 до 7 юли ли е отключено за първи етап?

Или паралелките може да се редят от по-рано в системата - след излизане на резултатите и оформяне на бала - а самото подаване на вече подготвеното заявление става от 5 до 7 юли?

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 10:32 от aela

# 666
Все едно чета за себе си!
по всичко имаме 6. Но по БЕЛ и МАТ - петици!
И точно по тези два предмета не искам да коментирам преподаването, оценяването, отношението, крясъците по време на часовете. Детето си съдра задника от учене и го посякоха. Развиваше се, надграждаше, но очевидно не бе достатъчно. Тенденциозно и префинено му се казваше "Малко не ти достига за 6" - колко малко, какво е това, което не достига, какво трябва да направи....
Отидох, говорих, помолих да не му отнемат шанса заради отношението, което имат. Че не е честно,че той има знанията и подготовката за 6. Че не може вторият срок само тестове да дават и тези тестове да определят оценките, че има и устни изпитвания,че той взима най-много участие в часовете /това е по признание на всички деца в класа.../. Че оценяването не е коректно и не отговаря на изискванията на наредба 11 за оценяването... Че, че, че...
За мен това е садизъм в най-чист вид.
Както и да е!Те потопиха моето дете! Аз ще потопя училището.

Пули, не си поставям за цел да помня и затова сега питам. Вие в кое училище бяхте? Помня, че беше частно.

# 667
  • Някъде там...
Аз явно съм от динозаврите Simple Smile. На моя изпит по БЕЛ за прием в гимназията писах преразказ с елементи на разсъждение точно върху Една българка. Другата възможност беше върху "До Чикаго и назад" - частта с Ниагарския водопад.
Току виж в една година сме кандидатствали - аз писах преразказ с елементи на разсъждние за Ниагарския водопад. Но тогава целият изпит беше това - нямаше тестови въпроси, тези, али-бали. Ако трябва да съм честна нашият вариант по ми допада, защото полудявам с някои т.нар. тестови въпроси.

Ха, и аз в кюпа. Писах по "Баба Илийца". Другият вариант беше "До Чикаго и назад". Laughing

Все повече се спекулира, че чакаме трудна математика утре. Вчера и учителката по математика на децата им го е казала.

# 668
  • София
Като гледам средния резултат по предмета последните няколко години назад - колко да е трудна?!

# 669
Аз защо си спомням тест?
И го помня, защото целият випуск ходеше на уроци, а вкъщи прецениха, че ако е тест, няма нужда.

# 670
Те реално нашите седмокласници най- много изкараха онлайн обучение. Още от края на 4-ти клас започна. Не виждам причина да им дават трудна математика и съвсем да се изложат, че на нищо не са ги научили. Все пак да не забравяме , че има седми клас и извън София- малки градчета  и селца. Там нямат школи и частни учители  и е  редно да е на ниво учебник.
Тука майките на децата от СМГ искат трудна математика и натоварват темата.

# 671
Всеки иска изпит, който да даде на неговото дете предимство. Затова е хубаво, че не решават майките.

# 672
Директорката е разпоредила резултатите от НВО да бъдат вписани като оценки от изходно ниво, по тази причина годишните оценки не са оформени... Казаха ни го преспокойно на родителска среща и никой не реагира.
Не съм сигурна, че е решение на директора. На родителската по повод НВО-то изрично ни предупредиха, че се обсъжда новост за тази година и вероятно приравнената оценка от НВО ще бъде вписана като оценка от изходно ниво. Възможно е да са приели промяната.

# 673
Като гледам средния резултат по предмета последните няколко години назад - колко да е трудна?!
Предполагам, че под “трудна” се има предвид 1-2 по-труднички задачи, за да отсее децата по-добре (за да няма пак 200-300 стотарки), а останалите задачи ще са си лесни.

# 674
  • Някъде там...
Директорката е разпоредила резултатите от НВО да бъдат вписани като оценки от изходно ниво, по тази причина годишните оценки не са оформени... Казаха ни го преспокойно на родителска среща и никой не реагира.
Не съм сигурна, че е решение на директора. На родителската по повод НВО-то изрично ни предупредиха, че се обсъжда новост за тази година и вероятно приравнената оценка от НВО ще бъде вписана като оценка от изходно ниво. Възможно е да са приели промяната.

Току така да я приемат в последния момент?! Няма шанс.
Оказва се, че ако има голяма разлика между резултата от НВО и годишната оценка, от РУО изискват писмено обяснение от учителя. Явно това е драмата.

Общи условия

Активация на акаунт