СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 139 127
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, дъщеря ми на 16ти въпрос е написала 3 особености и се притеснява, че няма да и дадът точки. Какво мислите вие?

# 451
Здравейте, дъщеря ми на 16ти въпрос е написала 3 особености и се притеснява, че няма да и дадът точки. Какво мислите вие?

И моята е написала 3. Аз смятам, че може да отнемат евентуално 1 т. от 4, тъй като изрично е посочено, че се търсят две и че трябва да присъстват в таблицата. Тя е спокойна и смята, че щом верните две ги е намерила, това че е дописала и трето няма значение.

# 452
Нали бланките се отделят в присъствието на квестора? При скъсана идентификационна бланка квесторът трябва да уведоми директора на училището.

МВР започва проверка как са се качили изпитите в бг мама.

https://novini.bg/bylgariya/obrazovanie/786321?fbclid=IwAR2M8cII … CafjvNAFAHx9CwgFw
Децата в никакъв случай да не бързат да късат сами или да надписват  бланките без помощ от квестора. Първо, във всяка изпитна зала има ножица и квесторите помагат на децата за окомплектоване на работите. При попълване на идентификационната бланка се допускат различни грешки- размяна на номерата- ЕГН и входящ, пропускане на бащиното име и писане само на име и фамилия, детето се подписва на мястото на квестора. Няма значение дали е силен или слаб ученик, децата са притеснени и бързат понякога.
Като квестор ми се е случвало всичко това, но просто се поправя бланката. Дори в началото на изпитите директорите  не дават резервен комплект заради идентификационната бланка, а в края изобщо не може да се смени, дори и да има проблем с беловата.
Никога не сме имали анулирани работи заради идентификационната бланка. Посъветвайте децата си да питат и да изчакват помощ от квесторите. Успех!

# 453
Ако детето без да иска скъса идентификационната бланка и я сложи скъсана в плика дали ще има проблем?
Не би трябвало да има проблем. Това не е знак, защото на нея така или иначе пише името на детето и се отваря при разсекретяване. Бланките се прибират в края на изпита. И да уведоми директора, нищо не може да се направи. Комплект се подменя само по време на първа част.

# 454
Четейки последните страници на темата, искам да попитам и ще съм много благодарна за компетентен отговор. Какво се случва, ако при отварянето на големия жълт плик се установи, че идентификационната карта е на едно дете, а свитъка с отговори е на друго?

Въпросът е много релевантен, но как ще се установи това - със сравняване на почерк ли? Кой и кога би го установил със силата на доказателство, изискващо реакция със съществено последствие? Какво би трябвало да е то?
Предполагам, че номера и баркода на идентификационната карта и на свитъка с отговори са именно с тази цел. Но се чудя, ако се установи разминаване, какво следва…

# 455
Свитъкът с отговори би трябвало да е еднакъв за всички. Няма как да има номера по него, които да са на конкретно дете.  И как изобщо ще стане размяната на отговори и защо му е на някой квестор да я прави? Нали има и камери в стаите. Най-лесно с тях може да се докаже.

# 456
  • София
При нас със сигурност има разминаване в почерка на бланката и отговорите, защото синът ми, заедно с още някои деца, които работеха с ресурсен учител, е ползвал съдействието ѝ и тя е попълнила идентификационната бланка вместо него.

# 457
Няма как да се разменят бланките. Нали децата са по едно на чин.

# 458
До колкото знам в първи модул може да се даде и резервна бланка за отговорите, ако нещо се скъса и обърка,  която също ще е с друг баркод предполагам?!
Не вярвам тези черти да са различен баркод за всяко дете?!

# 459
Няма как да се разменят бланките. Нали децата са по едно на чин.
Няма, ако децата си прибират нещата по пликовете. Но в нашия случай те ги оставят на излизане от стаята на квесторите. Последните - извън полезрението на учениците - са слагали, комплектовали и не знам още какво са правили с работите. И при нас е имало скъсана идентификационна бланка - от квестора, както разбирате. Повикали са директора, който разпоредил да се действа без особености, демек всичко е Ок.
Малко започвам да си представям втори сезон на историята с разменените бебета в Шейново. Но няма да изпадам в конспирации преждевременно. Надявам се да тази къса клечка да е последната.

# 460
Ядосвам се за 15. въпрос преобразуването на деепричастието - написал е докато прибавят.., защото знае, че може и като, и докато и по инерция, но тук е по-правилно с като.. вероятно няма да признаят.. Sad
Същата работа е при нас и на мен точно това ми обясни, понеже знаел, че може и двете. Но ме съмнява, че ще го признаят, въпреки че мен ми изглежда същото.
Като е правилно, но бързат и не вникват! Sad Не вярвам да дадат точки за докато, само защото по принцип може и двете, ще е чудо, ако решат 1 т.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 20:50 от 50 Shades of Purple

# 461
То, хубаво комплект се подменя в първа част, но тогава е попълнена и индентификационната бланка, как като е попълнена вече, къде отива унищожава ли се или се пази при квесторите и къде се отразява, че е даден друг комплект, то така се губи от времето за работа?
По горе някой беше подал, че може да се замени целия комплект във времето на първи модул, за това питам.
Разбрах, че наимало резервни, ако още в началото нещо се обърка?!

# 462
в нашия случай те ги оставят на излизане от стаята на квесторите. Последните - извън полезрението на учениците - са слагали, комплектовали и не знам още какво са правили с работите.
Аз знам, че единият от квесторите отива при готовото дете и под негов надзор то самото трябва да си прибере нещата и да запечата пликовете.

# 463
  • Бургас
Здравейте, квесторите днес в стаята на сина ми казали на децата, че не трябва да се пише заглавие на преразказа. И на дъската отказали да го запишат. Съответно той не го е написал. Струва ми се нередно, имате ли представа дали е коректно или са подвели децата?

# 464
Не е грешно. Вчера питах учителя от нашата школа, каза ми че не е нужно да пишат заглавие, автор. Днес в нашата стая не са писали нищо на листовете.

Общи условия

Активация на акаунт