СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 593
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 615
Нямам идея какво ще бъде по математика, но след като във фейса учители започнаха да коментират как теста се е развявал в някои школи дни преди изпита....категорично почнах да вдигам кръвно.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 22:30 от Hope for Two

# 616
Оффф, на мен ми се иска по - лесен да е изпита по математика. Сега остава и там да го повишат със сложност и сме довиждане от неговото желание.  Дори си мисля, че втори модул преди с петте задачи беше по - добре. Щеше да разпише от всяка по нещо и повече точки ще се съберат. Сега с тези три задачи…

# 617
Оф, тези от МОН защо не публикуват темите на езиковите НВО?

# 618
  • София
Гледам да го успокоявам моето дете, защото не стига, че трябва да бърза да пише, без калкулатор да пресмята, ами и знанията, които има да успее да ги приложи и всичко това под стреса, че е матурата. Аз наистина не зная как за по 3 мин. ще успеят да си я решат на чернова, да впишат отговора, да я проверят. А големите задачи от 2 модул не зная с колко под точки ще са, но очаквам много.

# 619
Очаквам да има задачи по трудност по- скоро тип помагала и допълнителни сборници отколкото учебник.
Идеята на НВО е да се оценят знанията и уменията на децата, придобити по учебник. Който иска да демонстрира знания, надграждащи гореспоменатите, да ходи по олимпиади.
Аз мисля, че точно родителите с техните частни уроци изкривиха първоначалната идея на матурите.

# 620
Аз "кандидатствах" 1993 г. Стандартно се падаха преразказ с елементи на разсъждение и отговар на литературен въпрос. На мен ми се падна тест по български и подробен преразказ на разказ на Елин Пелин, който бях чела (винаги съм го обичала) , но не се учеше в училище. Умряха от мъка, че цяла учебна година учих разни анализи, а до ден днешен ненавиждам литературата.
За мен проблемът в сегашния формат на НВО е, че грамотността на децата, която според мен е основен проблем, не се застъпва достатъчно. Както и това, чу не могат да се изразяват. Преразказът е ок, но не е критериите за оценяване. Редакцията на текст трябва да е по-голяма, т.е. текстът да е по-голям, и да има редакция и на смислови грешки. Аз съм прост математик, надявам се, че сте ме разбрали.

Точно се зачетох в темата и се чудех на мен Ангелинка ли ми се падна. 93-та съм кандидатствала за гимназия и аз. Но никакъв спомен няма за тест по български

# 621
  • Sofia
Току-що научих, че госпожата от школата на дъщеря ми е казала че ще има задача от движение. Довода й бил, че щом три години подред имало преразказ от името на неутрален разказвач, нищо не пречи да има пак движение. Наборката се е поболяла и каза, че не ги иска "тъпите" задачи.

# 622
  • София
Миа Рулана, съгласна съм с теб. Но не се спазва това.

# 623
Нямам идея какво ще бъде по математика, но след като във фейса учители започнаха да коментират как теста се е развявал в някой школи дни преди изпита....категорично почнах да вдигам кръвно.
Да вземат да кажат кои са тези школи.

# 624
  • София
С какво НВО по мат  в годините (от сами старта му през 2010 до днес) толкова надвишава като трудност задачите в учебниците, че да  му се приписва сложността на олимпиада? Може всякакви небивалици да творят дамите и господата от МОН,  но задачи като за олимпиада на НВО определено не дават.

# 625
Ох, моят син току що ми сподели, че е писал преразказа на чернова в сегашно историческо време, но като го е преписвал на беловата е решил, че е грешно и го е писал в минало 😅 Поне е уцелил совата, но не помни дали е писал че е препарирана. В преразказа също не е споменавал името Ева, защото го нямало никъде в текста. Вероятно това ще е една от уловките 🙂
По темата: в далечната 1995 кандидатствах с отделен изпит за МГ. После не исках да видя математика и за висше кандидатствах с литература. Пишех теми по 15- 20 листа, много подробни и ми се отдаваше. Сега една теза не мога да измисля, да помогна на синковеца 😀
Казах му вече да не го мисли този изпит, а следващия. Каквото се падне, това Simple Smile

# 626
Казват, че всички знаели кои са школите,  но няма посочени имена на такива. 

Децата наистина се изразяват трудно или неправилно, но как да се научат, като от тях се изисква да изкълват и възпроизведат куп клишета, при това в строго определена рамка? И друго - не остава време за четене на художествена литература. Девойката обича да чете, но единственото време за това е лятната ваканция. Последно ми измрънка за една фентъзи поредица, която втори месец гледа с влажен поглед и само чака да свършат изпитите, защото няма време за четене на странична литература. И ми е мъка, че дотам докараха децата..

# 627
Здравейте, колко точки на НВО са шестица и може ли учител да напише петица за годината, ако точките от НВО са за шестица?

# 628
Нямам идея какво ще бъде по математика, но след като във фейса учители започнаха да коментират как теста се е развявал в някой школи дни преди изпита....категорично почнах да вдигам кръвно.
еее нее!! 86 т мисля е 5,50

# 629
  • София
Няма скала за обръщане в оценка, резултатите  на НВО и балът после са в точки..

Отделно не се поддавайте на такива заплахи, резултатите като излязат на 28-ми, децата  ви вече ще са оформени. Тези заигравки на някои учители бяха по- опасни преди, когато НВО за 7 клас беше  по-рано във времето, че беше и с оценка...

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 22:33 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт