СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 492
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 500
# 1 501
  • Пловдив
Нашата госпожа по МАТ е казала, че точките на НВО ще ги превърне в оценка и ще я впише като такава от изходно ниво.
Зная, че не е редно.
Моята има 9 шестици втория срок. Сега очаква точки като за 5 и понеже много обича и предмета, и госпожата, и държи на мнението и думите й, се пита това представяне на НВО да не й "развали успеха"
Joy
Убеждавам я, че няма.
Обмисляме подарък за госпожата им по математика. От целия клас. Нищо, че не им е класна. Моята не ходи на школа и уроци. Само на нея разчиташе за подготовка.
... Ще дойде ред да говорим и за финални подаръци за учителите, нали?
Blush

# 1 502
А нашата Госпожа пък е казала, че оценката от НВО ще е годишна😄Опитвам се да му обясня, че няма шанс това да се случи, ама се се чудя защо го правят, вместо те да са тяхната подкрепа🙄

# 1 503
А нашата Госпожа пък е казала, че оценката от НВО ще е годишна😄Опитвам се да му обясня, че няма шанс това да се случи, ама се се чудя защо го правят, вместо те да са тяхната подкрепа🙄
Вместо да ги мотивират, обратното и при нас накрая - стресираха ги колко едва ли не на живот и смърт са тия матури. Глупава работа. Това с оценките = НВО изобщо не е за коментар, бих вдигнала страшен скандал.

# 1 504
Вместо да ги мотивират, обратното и при нас накрая - стресираха ги колко едва ли не на живот и смърт са тия матури. Глупава работа. Това с оценките = НВО изобщо не е за коментар, бих вдигнала страшен скандал.
То дано не се случи, че както съм им набрала последната година......Не вярвам в казаното, но самия стрес и притеснения за децата, особено тези, които полагат усилия.....Но учител е не само пост и заплата, а доста извън тях. Затова и днес като срещам своите учители, очите ми се пълнят със сълзи и умиление.

# 1 505
Пускам една картинка, за да илюстрирам част от информацията, която дава статистиката и ще помоля Санака  ( акцентът не е случаен) да я коментира. Тя беше моето вдъхновение да създам такава диаграма през далечната...няма да казвам коя година. Joy Не съм я актуализирала с данни за 2022, но и така върши работа. Ще помоля и евентуалните критици просто да я подминат.

# 1 506
Пускам една картинка, за да илюстрирам част от информацията, която дава статистиката и ще помоля Санака  ( акцентът не е случаен) да я коментира. Тя беше моето вдъхновение да създам такава диаграма през далечната...няма да казвам коя година. Joy Не съм я актуализирала с данни за 2022, но и така върши работа. Ще помоля и евентуалните критици просто да я подминат.

Не виждам защо някой би критикувал, не всички сме изцяло наясно с материята, в случая помагате  Blush

# 1 507
  • София
Офф... Тази картинка ми разби съня в периода на чакане на класирането в далечната... и аз няма да казвам коя. Чудно си бях сметнала прогнозните балове и си спях спокойно, а Дидева, съвсем умишлено, смея да твърдя, взе че ми акцентира върху възходящия ход на позицията на последната приета девойка в Испанската през годините. Както е видно, кривата продължава да върви нагоре стремглаво с всяка следваща година /останалите високобалови ЕГ запазват относително близки позиции в годините/. Не съм правила графика за момчетата /щото не мога Joy /, ама да знаеш, че ще е подобна. Факт, който хич не ми харесва. Smirk

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 21:51 от sanaka

# 1 508
Момичета, има ли от вас такива с деца вече приети в някои от следните училища - НЕГ/ СМГ и/или Американски колеж?
Ако да - ще повторите ли избора си ако другото ви дете има съответния бал?
Ако не - какво бихте избрали ако детето харесва и трите училища еднакво…

Здравейте. Следя седмокласната тема поради две причини и втората от тях е заради няколко близки деца.
Но този пост ми направи впечатление.

Дамасцена, поздравления, ако може да си позволите този избор:

СМГ vs АК или НЕГ vs  АК

Това говори толкова много за способностите на Вашето дете.
Ще бъда кратка. Преди няколко години ни предстоеше подобен избор.
Но, повярвайте няма дете на този етап от живота си, което да харесва и трите училища.
Та то най вероятно няма никаква представа за поне две от тях.

Почти няма деца, които в седми клас знаят точно какво искат и точно в кое училище искат да учат.
Няма такива! Не се заблуждавайте!

Да, хубаво е да имаш избор, но точно тук идва наистина трудният въпрос: Кое училище да изберем? (ако имаме избор)
И точно тук би трябвало да е  Вашата компетентна намеса и да помогнете на Вашето дете с избора.
Имам предвид следното и то накратко: Познавайки характера на детето си, индивидуалните му характеристики, темперамент и желания, да го насочите към правилното училище.
Направете го деликатно, с финес, покажете му положителните страни на едното училище, негативните на другото и го убедете да избере училището в което СПОРЕД ВАС то ще се чувства щастливо.
Направете ( извъртете, убедете) нещата така, че в крайна сметка детето да повярва, че то е направило избора ( а не Вие).
Ние, майките знаем как да направим това.

Иначе тук, в тази тема, мнения колкото искаш. Винаги е било така.
Да не забравяме, че темата е предимно за взаимопощ и е една малка представителна извадка.
На фона на всички кандидатстващи в цяла България (не само в София) не бива да се правят никакви генерални заключения за нивото на децата.

# 1 509
Пускам една картинка, за да илюстрирам част от информацията, която дава статистиката и ще помоля Санака  ( акцентът не е случаен) да я коментира. Тя беше моето вдъхновение да създам такава диаграма през далечната...няма да казвам коя година. Joy Не съм я актуализирала с данни за 2022, но и така върши работа. Ще помоля и евентуалните критици просто да я подминат.

Това не трябваше да го пускаш сега. Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 22:02 от Fancy

# 1 510
  • София
След като хората се нарадват на резултатите, нали? Тогава трябваше. За да е още по-гадно. Joy

# 1 511
Ама у нас е онче бонче кое да пишем като първо желание. НЕГ или Испанска с италиански/френски. Да видим дали и точки ще ни стигнат.
На мен ще ми е гадно.
За 2022 г, ако правилно съм ви схванала схемата е 157 или 156. Frowning1

# 1 512
Франмного благодаря за препоръките. Четох много теми и мнения във форума за да добия представа и знам, че не всяко училище е подходящо за всяко дете...Точно това сега е и моята цел, да я подготвя за възможностите и да може да бъде спокойна и уверена ако се наложи да избира.
Ще изчакаме и резултатите от НВО, разбира се, защото предварително не можем да сме напълно сигурни какви ще са точно баловете за конкретните ДУ.
Иначе по това “харесва” и трите - имах предвид, че няма конкретни и изявени предпочитания към някое от тях или поне досега не е изказала твърдо мнение.
Остнала съм с впечатление, че за вашето дете най-подходящото училище беше Колежа, поправи ме ако греша. Simple Smile
Напълно си права, че когато човек има избор е много по-трудно да вземе решение, а дали ще е и правилното само времето може покаже.

# 1 513
  • София
Ама у нас е онче бонче кое да пишем като първо желание. НЕГ или Испанска с италиански/френски. Да видим дали и точки ще ни стигнат.
На мен ще ми е гадно.
За 2022 г, ако правилно съм ви схванала схемата е 157 или 156. Frowning1
За позицията ли питаш? За паралелката с английски - 158, за италиански - 223.
Ако изберете Испанската, аз гласувам за втори италиански.

# 1 514
Аз не я разбрах тази таблица и статистика.. Може и някой да обясни?

Общи условия

Активация на акаунт