Пубертетът при момчетата - 14

• 47 426
  • 773
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И при нас искат.
Във футболния клуб идваха на място, цените бяха съвсем поносими (не помня вече), а с малкия ходихме до някакъв център по спортна медицина, там беше май около 80 лева.

# 691
Зависи от спорта, които се тренира
Ето наредбата и изискуемите прегледи, както и какъв лекар може да ги извърши https://www.ciela.net/svobodna-zona-normativi/view/2137198006/naredba-№-1-ot-22-noemvri-2019-g-za-usloviyata-i-reda-za-izvarshvane-na-meditsinskite-pregledi-na-litsa-osashtestvyavashti-trenirovachna-i-sastezatelna-deynost,

Ето списък на изследванията, по Приложение 1.
ПКК - покрива се от Зк
- СУЕ - покрива се от ЗК
- Кр. захар - покрива се от З К
- Креатинин -покрива се от ЗК
- Урея - покрива се от ЗК
- АСАТ - покрива се от ЗК
- АЛАТ - покрива се от ЗК
- Желязо- покрива се от ЗК
- Урина - покрива се от ЗК
За да не съм голословна, съм проверила едно по едно дали се покриват от ЗК.
Както казах, ние използваме изследванията от задължителния годишен медицински преглед. На тази основа синът ми е картотекиран вече 3- та поредна година.

# 692
Ето наредбата и изискуемите прегледи, както и какъв лекар може да ги извърши https://www.ciela.net/svobodna-zona-normativi/view/2137198006/naredba-№-1-ot-22-noemvri-2019-g-za-usloviyata-i-reda-za-izvarshvane-na-meditsinskite-pregledi-na-litsa-osashtestvyavashti-trenirovachna-i-sastezatelna-deynost,

ПКК - покрива се от Зк
- СУЕ - покрива се от ЗК
Както казах, ние използваме изследванията от задължителния годишен медицински преглед. На тази основа синът ми е картотекиран вече 3- та поредна година.

Ами пак не става защото изследванията трябва да ти ги назначи спортният лекар, на който ЛЛ трябва да е изпратил направление. С кой код ще е това направление?

Сега се сетих, че преди години прегледите се оказаха по време в което ние бяхме в Гърция. И питах дали може да мине детето при ЛЛ /ортопед или вътрешни болести, за да не се прибираме по-рано. От федерацията бързо ме отрязаха.

# 693
  • София
Да, сега се сещам, че питах треньора, дали не можем да отидем при ЛЛ, но отговорът беше, че заключението трябва да е от специалист спортна медицина.
Но в провинцията, където няма такива специалисти, си минават точно през ЛЛ и не плащат почти нищо. Точно миналата седмица коментирах това с близки.

# 694

ПКК - покрива се от Зк
- СУЕ - покрива се от ЗК

Ами пак не става защото изследванията трябва да ти ги назначи спортният лекар, на който ЛЛ трябва да е изпратил направление. С кой код ще е това направление?

При нас използват профилактичния годишен преглед. Кода си го определя личния лекар. ЛЛ каза, че може, а така казва и наредбата, която съм дала по-горе , и по-специално
чл. 7 (3) Заключението се прави от лекар с призната медицинска специалност по спортна медицина или по вътрешни болести/педиатрия.

Но щом казвазш, че не може, съгласна съм.

# 695
Искат му ги за картотекиране. При нас ЛЛ ги мина като годишен профилактичен преглед и не сме плащали нищо.
За БГ ли става въпрос?

# 696
В Белгия няма никакви изисквания за прегледи и лекари. По мои наблюдения изследвания се пускат само ако има проблем - за 11 години на сина ми са му пускани два пъти кръвни изследвания. Но когато имаше проблеми като бебе, правихме едни много гадни за рефлукс и за разни генетични болести.

# 697
Искат му ги за картотекиране. При нас ЛЛ ги мина като годишен профилактичен преглед и не сме плащали нищо.
За БГ ли става въпрос?
София

# 698
Ивате ри опит с Ердомед? Синът ми е болен, давам му Ердомед, никой вкъщи не го е пил. Той засилва ли кашлицата, нали е отхрачващо? Повече кашля откакто го давам от снощи. С АСС например секретите се втечняват и не причинава повече кашлица.
Пак ще го водя на лекар.

# 699
Целта на Ердомеда е да вечни секретите и по лесно да се изкарат от белия дроб, а това става с кашлица. Да не му е висока дозата? На мен АЦЦ ми е силен и почвам много да кашлям. Може да попитате за друг подобен- Флудитек или Мукосолван например

# 700
Пробвай с чай от плод на Момордика. Аз съм с белодробни проблеми и никое лекарство не спира кашлицата. Само това ми помага.

# 701
Не му е висока дозата, съгласувах го с лекарката и с аптекарката на колко години е и каква доза да му давам.
От Мукосолван започва ужасно къртене и силна кашлица, с АСС не. С Ердомед нямам опит и затова питам.

# 702
  • София
Аз съм с хроничен бронхит.
Когато пия отхрачваци- АСС, Ердомед или други подобни, ги пия сутрин или до обяд най-много.
Вечер взимам от Димекс- сироп, който ми успокоява кашлицата и мога да спя спокойно

# 703
Тоест Ердомед усилва кашлицата наистина?

# 704
  • София
ами това е отхрачващ препарат,който цели да се изкарат секретите от белите дробове- затова и кашляме

Общи условия

Активация на акаунт