Майчинството счетоводно - 96

• 42 668
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Но отдолу пише работодателя ми, не е от НОИ. Ще проверя, защото е странно .

# 676
Не намерих скорошна тема по въпроса, затова да питам тук за прехвърляне на майчинство на баба. Има ли минимум месеци, които трябва да е работила на трудов договор без прекъсване? Моята е с 4 месеца и преди това известно време не работеше. Има ли някакви други критерии?

# 677
  • София
Здравейте и благодаря за темата и за всички, които отговарят и помагат.

Бременна съм в 31г.с., като ми се наложи да излезна в болничен още от самото начало (на 41год. съм.).
До момента съм в болничен, като 180-дни ми свършват на 20.10, а 45-дневния болничния трябва да е от 01.11. Получава се една "дупка" от 7 работни дни и се чудя дали да си пусна платен отпуск или да си подам документите за ТЕЛК (бременността ми мина със скъсена шийка, лежана и т.н. - мисля че имам основание).
Въпроса ми има ли смисъл да се занимавам с ТЕЛК, вижда ми се сложно, дали много ще се отрази на парите, които ще ми превеждат ( в момента взимам около 930 лв. обезщетение).

Благодаря много!

# 678
  • ново
Имате предвид ТЕЛК да издаде болничен за дните над 180 ли? Докато ги чакате може да минат месеци (нищо не се губи, но болничният се издава с голямо закъснение). Пуснете си отпуск щом имате дни.

# 679
Аз да пиша за моя казус от вчера - че съм болнични от юни, а имам заплата за септември. Гледах в НОИ и си имам отразен болничен и за целия септември. Явно това е увеличението на заплатите със задна дата,макар че от работата твърдят че няма увеличение, защото никой нищо не е подписвал още. Та така, явно е това все пак.

# 680
  • ново
Аз казах ли, че не е нужно да подписваш нищо, за да ти увеличат заплатата 😀

# 681
С миналото увеличение подписвах, уж и сега ми казаха, че трябва..но явно не.. въпросът е има ли смисъл да се върна на работа,дали това ще промени нещо в майчинството или ще си ми ги плащат след изтичането му...

исках да видя колко ми е сега заплатата ,но  след като от работата ми не са наясно, аз къде мога да проверя?

# 682
  • ново
Е как така не са наясно? Нали има заповед? Там пише на коя длъжност колко е заплатата. В началото на месеца всички учители са получили новата заплата+доплащането за минало време от 1.01

# 683
Нямам идея, онзи ден като звънях да питам моята заплата ще я увеличат ли , ми казаха ,че не знаят и предстои да подписваме договори. Даже ми казаха, че съм болнични и няма как да ми се изплати назад увеличението. В общи линии, те никога не са наясно с нищо, имала съм и преди разправии. Но както и да е, всичко е наред накрая Hug

# 684
  • ново
Надявам се този разговор да не сте го водила с финансовия отдел, иначе би било …хм тъжно.

# 685
  • София
Аз да пиша за моя казус от вчера - че съм болнични от юни, а имам заплата за септември. Гледах в НОИ и си имам отразен болничен и за целия септември. Явно това е увеличението на заплатите със задна дата,макар че от работата твърдят че няма увеличение, защото никой нищо не е подписвал още. Та така, явно е това все пак.

В банкирането може да си видиш от къде е получена сумата и какво е записано в основанието на плащане. Няма как работодателя да не е наясно.....

# 686
  • София
Здравейте,
Съжалявам, но не съм сигурна дали въпросът ми е за тук! Frowning1
Бременна съм в 7 г.с. , но имам придружаващи заболявания, ужасно гадене и работата ми е доста натоварена. Преди да разбера, че съм бременна бях споменала на работодателя си, че искам да напусна. Не съм подала молба, след което излезнах болничен, но сега работодателят ми има ли как д ме уволни? 😞 Тази седмица съм на преглед и ме посъветваха да си взема входящ номер на амбулаторният лист, за да няма проблеми.
Съжалявам още веднъж, ако въпросът ми не е за тук!

# 687
Здравейте, имам ли възможност сама да си подам приложение 7 и 8, че се връщам на работа? Трябва ли задължително да ги подаде работодателя?

# 688
  • София-Младост
Здравейте, имам ли възможност сама да си подам приложение 7 и 8, че се връщам на работа? Трябва ли задължително да ги подаде работодателя?
Само работодател.

# 689
Здравейте, кога се подава декларацив за втора година майчинство? Моята първа изтече, но нищо не са ми казвали да подавам, трябва ли и какъв 3 срокът, има ли как да са ме забравили се чудя?

Общи условия

Активация на акаунт