Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 8

• 48 425
  • 830
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, ще съм ви много благодарна ако ми съдействате със разчитането на изследванията ми и съответно ми дадете мнение. Днес ходих до личната за да ги изкоментираме, но според нея всичко е нормално, но аз не се чувствам добре, причернява ми доста често и ми се вие свят. Благодаря ви предварително!

# 76
Глюкозата и триглицеридите са високи.

# 77
Николина Атанасова 713176 изследвайте желязото вероятно е ниско.  Както са казали преди мен захарта е висока, пуснете я пак заедно с инсулин след 12 часов глад.

BFF_ за щитовидната е хубаво да се проверят и антителата - ТАТ и МАТ, иначе смятам, че са достатъчни тези за да се проследи някакъв проблем.

# 78
  • София
BFF_ за щитовидната е хубаво да се проверят и антителата - ТАТ и МАТ, иначе смятам, че са достатъчни тези за да се проследи някакъв проблем.
mibobo , миналият път (преди 2 год.) й бях пускала ТАТ и МАТ и бяха в норми, TSH тогава й беше 2.41.Thinking

# 79
То всичко по всяко време може да се разбута, но добре щом сте проверявали веднъж, недей ги пуска сега. В случай, че има нещо с хормоните, тогава чак може да ги провериш.

# 80
Здравейте, дами! Преди време питах в темата за мнение относно профилактични изследвания на дъщеря ми. Споделих, че се притеснявам заради цикъла й. Първият й беше на 17 години, веднъж, а тази година към момента на предишния ми пост 3 пъти. Някои от вас реагираха остро, без да знаят през какво сме преминали и защо детето ми не иска да ходи на лекар. Към това време бяхме ходили на детски ендокринолог и личният ни лекар, който е много добър и никога не ни е подвеждал с преценката си. Е, вече преодоляхме страха от лекари, бяхме на двама гинеколози, най-добрите в нашия град. Според тях всичко е нормално, няма никакви заболявания, изменения и др. Изследванията са в норма, освен леко завишен тестостерон. Първата гинеколожка е категорично против приема на каквито и да е хормони. Каза, че цикълът ще се регулира сам. И наистина е така, вече трети пореден месец е с цикъл. Вторият гинеколог е на същото мнение, но изписа леки противозачатъчни в случай, че цикълът е по-обилен, тъй като заминава да следва в друга държава и там достъпа до здравни специалисти е труден и бавен процес, не може да си прави сама изследвания и да си купи лекарство, без да е изписано от техен лекар.

# 81
  • София
Здравейте,  хематолог  ми назначи изследване за предразположени към сърдечно-съдови заболявания. Имам висок Хомоцистеин,  Фолиева киселина и Вит.В12 в долните граници на референтните стойности, също и фамилна обремененост. Пакета включва и  други изследвания , включително мутации, но те ще станат готови  в рамките  на поне още 5 работни дни. За момента само тези са налични. Моля за коментар,  ако има запознати.

# 82
Здравейте, моля за разчитане на резултати, личната ми каза, че ми е добре изследването, но ми пусна изсл. на  Vit B12.

*не ям риба и месо , и нямам симптоми профилактично си пуснах пкк

# 83
Здравейте, моля за разчитане на резултати, личната ми каза, че ми е добре изследването, но ми пусна изсл. на  Vit B12.

*не ям риба и месо , и нямам симптоми профилактично си пуснах пкк

В12 добре, но си пусни и желязо, според мен в него е проблема, вероятно си с анемия

Stasi_13 не съм чак много запозната, но мисля, че имаш мутация там на третия ред където пише хомозиготен, мисля че това е носителство само от единия родител или нещо такова беше. Но за какво отговаря гена нямам представа.

# 84
Това излиза в интернет:

Този ген кодира гликопротеин на тромбоцитната мембрана от суперсемейството на имуноглобулините. Кодираният протеин е рецептор за колаген и играе критична роля в индуцираната от колаген тромбоцитна агрегация и образуването на тромби.

С една дума, по-голяма е вероятността за образуването на тромби.

# 85
  • София
Mibobo, Dara888 благодаря. Явно ще има за какво  да си говорим с докторката 🙂

# 86
  • София
Здравейте, момичета, пуснах изследванията на дъщеря ми (17 год), едва устиска в лабораторията, пак й премаля. Понеже на ръката има смарт-часовник, та по едно време пулсът достигна 39, но явно след това се съвзе и не се стигна до припадък. Това е единствената лаборатория, която знам, с легла, та си полежа на едно от тях известно време.
Ето какво излезe, първата колонка е от днес, а втората - от изследванията преди 2 год. (запазили са ги в лабораторията):

Инсулинът е на другата страница със стойност - 8 μIU/ml при граници 3.0 - 25.0.
Някакви коментари да имате? Най-вече по щитовидните хормони.

# 87
Ами като цяло всичко е добре според мен. Сега ТСХ е желателно да е по-нисък, но като цяло няма проблем според мен. В12  и фолиевата са добре, този инсулин 8 е малко висок за сутрешен, не гледай тази граница 25, трябва да е до максимум 10.

# 88
Съвет от мен след вземане на кръв- първо да не гледа, второ след манипулацията да остане седнала/легнала и да пийне кола.

# 89
  • София
Съвет от мен след вземане на кръв- първо да не гледа, второ след манипулацията да остане седнала/легнала и да пийне кола.
Всичко това изпълни, дори твърди, че не е проблем убождането (поискахме по-тънка игла), но докато изчакваше в легнало положение да мине време, една жена от по-рано преминалите влезе в манипулацонната с протекла кръв под лепенката и нашата -  да не изпусне нещо - щеше отново да се опъне. Загледа се в една точка, аз се опитах да я разсея, тя после ме упрекна, че така съм й попречила да се концентрира и да превъзмогне сама състоянието Sleeping. А според мен беше тръгнала...
Кола не обича и не мога да я накарам да пие. Дадох и студена вода да пийне.
Научих, че някои лаборатории имат домашни посещения за взимаме на кръв и мисля при следваща нужда да се възползвам от тази услуга.Weary

Общи условия

Активация на акаунт