Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 16

• 70 502
  • 829
  •   1
Отговори
# 225
Някой има ли повече информация относно втория етап на Парк Вю Възраждане. И дали имотите са само през Имотека и Имоти България или може да се прескочат брокерите.

# 226
Явно УИЗ ще си пренасочат единия самолет от Варна за ротации от друго летище...Прага цяла зима летеше полупразен, има резон, за Германия не знам защо, Виена сме ползвали и УИЗ, и Райън късна есен, пак бяха полупразни.

Да, пренасочват поради липса на пътници. Липсата на пътници тук е сигнала за състоянието на района демографски и икономически!

Има отлив защото политиката им е неудобна за пътници. Имам конкретни примери с Виена, защото заради дъщеря ни пътуваме и тя към насам по няколко пъти годишно. Много се радвахме като почнаха да летят три компании до Вн. Обаче нискобюджетните постоянно правят промени. Резервираш дати за полет и се почва едно мърдане напред назад по няколко пъти. Трета година посред ни провалят плана за Коледа. Резервираме примерно тази година - 22.12 връщане 03.01. Канцелират и предлагат отиване 20.12 или 24.12 до 01.01 или 05.01 . Или да канцелираме. Пускат примерно три полета в едната посока с близки дати - 20.12 - 22.12 и 24.12 и гледат къде има най - много резервирани. Останалите им предлагат да се преориентират или канцелират. Миналата година  същия сценарий. Наложи се да летим от Отопени. Тази година дъщеря ни си идваше за Великден - пак смяна на дати, а тя е пуснала отпуска.  Ние купуваме билети поне половин година по-рано. Уж цените ниски ама гимнастиката е на ниво. Ами сори Уиз но сме букнали настаняване, нагласи ли сме отпуски, няма как да летим на всяка цена. И не само ние, не са много хората, които летят ласт минит.

# 227
Парк Вю не можете да прескочите брокерите, защото едните брокери са дъщерна фирма на строителя

# 228
Някой има ли повече информация относно втория етап на Парк Вю Възраждане. И дали имотите са само през Имотека и Имоти България или може да се прескочат брокерите.
Имоти България не вземаха комисион, поне до началото на май. Те са основният брокер, който продава.

# 229
Добре де, може ли едно дърво да няма ?!?

Полетите на Уиз до Прага бяха с такива брутални цени за периода в който трябваше да пътувам, като сложа и багаж - бих предпочела да се прекача през Истанбул.  Мен най ме изумява, че няма един полет до Италия от Варна.
Има дървета между двата комплекса. На дървото му трябва време да израсте.

# 230
ИмаШе дървета там, преди ренесанса и сезоните. Ако не се лъжа и стадион на трева  за деца имаше.

# 231
  • ВАРНА
ИмаШе дървета там, преди ренесанса и сезоните. Ако не се лъжа и стадион на трева  за деца имаше.
И волейболно игрище имаше някога там.

# 232
https://www.moreto.net/novini.php?n=481563
150 незаети места в гимназиите след второ класиране!!! И това е един от най-големите набори - 2009., за който детските градини не стигаха, а приемът в първи клас беше увеличен за да ги обхване, за тях правиха и нови предучилищни групи в училищата
Няма и новооткрити частни училища, остава миграцията..

# 233
Здравейте. Тъй като не съм от Варна, а ми предстои закупуване на апартамент ново строителство, ще помоля за съвет. Какво ви е мнението за района около Военна болница? Гледам на картата пише местност Каменарски дол, а не квартал. На гугъл мапс изглежда спокоен район, но заслужава ли си да се купува там?

# 234
Ами отидете и вижте на място. То сега околовръстния е малко в ремонт, но все ще добиете представа.

# 235
Повече питам за района като място за живеене, не толкова за конкретното място на апартамента. То е ясно, че ще го видим 🙂

# 236
Как да е района. Вилна зона, няма улици, тротоари, осветление...ако вали е добре колата ви да е 4 по 4.
Хубавото е, че не е далеч от града. Чист въздух, панорама.

# 237
Ние купихме в този район, над болницата, води се Изгрев, преди около 2 години. Единственото предимство за мен е, че въздухът сякаш е по-добър. Инфраструктурата е под всякаква критика, аз такива дупки не съм виждала никъде. Тясна улица, спират се коли от двете страни и за мое учудване изобщо ни е спокойно, като е малка уличка. Има къщи и кооперации, които са нагъчкани и продължава да се строи нагоре. В резултат на това, постоянно се разкопава и като вали дъжд е нещо страшно. Изумява ме също държанието там на Баш Варненци, писала съм и преди, колата на синът ми освен пукане на гуми и какви ли не други дивотии по нея, последно откраднаха и номера, понеже е с друга регистрация, но това е друга дълга тема. Същите кореняци Баш Варненци, както ми се представят, са оставили местата пред входните врати и дуварите на богаташките си къщи обрасли в бурени и осили. Последно ходих преди месец, беше нещо страшно. Пред къщите бурените са колкото мен, просто заобикаля и си влиза в къщата, иначе къща за милиони, вътре си косят иначе. Било работа на общината.... Пепел и мръсотия по улицата, никой не се впечатлява, но самочувствието е на макс. Ако се върна назад, не бих купила апартамент там, но така или иначе синът ми живее там за сега. Впечатлението ми, като човек който ходи от време на време във Варна е, че градът като цяло е много мръсен и разкопан и става все по-зле. Честно казано, ако сега трябваше да купувам, бих избрала отдалечен от центъра квартал, но по възможност с добра инфраструктура, ако съществува такова място. Написах цял ферман, но истината е, че цените на апартаментите във Варна са космически, а всичко наоколо е потресаващо. За сравнение живея в района на Велико Търново, не че много сме я цъфнали и завързали тук, но поне си чистим бурените пред къщите и блоковете, а не да чакаме общината и да тънем в мизерия.

# 238
mamamishi , и мен подобни неща ме притесняваха като оглеждах района с гугъл. И при нас също синът ми ще живее там, и също колата не е с варненска регистрация. Хареса ни това, че кооперацията не е голяма и размерите на стаите са горе-долу нормални, защото повечето ново строителство е ужас. И най-вече, че хем не е в лудницата на града, хем не е и толкова отдалечено.

# 239
  • Варна
Зависи къде точно е кооперацията, която обмисляте и има ли хубав път до нея. Изгрев вече е квартал от няколко години. Има асфалтирани широки улици, но и усилено се строят високи блокове, както вече споменаха. Чарът на квартал от тип вилна зона постепено изчезва. Хубавото е, че цените там са по-поносими и за половин час като се спуснеш надолу пеша, стигаш центъра. Обратно към вкъщи по баира нагоре е зор обаче, особено в жегите.
Живях в Изгрев доскоро. За мен е тих и спокоен, сигурен район. Забравяла съм си портмонето на пасажерската седалка в отключена кола. Цяла вечер никой не пипа. В нашето блокче почти всички са наематели с коли с регистрации в други общини. Няма пострадали от вандализъм.

Общи условия

Активация на акаунт