Проблем с връзка <заради> тъщата

• 15 360
  • 501
  •   1
Отговори
# 300
Жена без мъжка фигура пазител, без приятели, с най-близък човек сестра с труден характер, с която имат търкания заради имоти. ИДЕАЛНА е за насилник /не го приемайте да я бие - насилието има различни форми и изолиращата доминантност също е такава/! И напълно се вписва насилника да иска да разкара майка и, която и е като спасителен пояс заради мъжката енергия.
После що съм му вменявала такива черти и мераци на автора.
Еми вписва се! Дано не съм права!

# 301
  • София
Тя няма и да си намери приятелки, докато се подпира на патерицата Мама. Абе не си е окей отвсякъде.
А майка й се опитва да се вклини в семейството на дъщеря си. Допускам, че и с другата дъщеря е прекалила.

# 302
Тя няма и да си намери приятелки, докато се подпира на патерицата Мама. Абе не си е окей отвсякъде.
А майка й се опитва да се вклини в семейството на дъщеря си. Допускам, че и с другата дъщеря е прекалила.

Ти най-си ги доизмисляш нещата. Кому е нужно?
Дъщерята живее с този мъж ДВЕ години преди бебето. Майка и що не се е вклинявала, като това и е целта? Значи от цялата им връзка, съжителство и родителство бабата е направила 2 по-дългички идвания и вече се вклинява, нахална е, окупира разделя и владее!? Като и казват, че е проблем веднага взема мерки да не пречи, но пак е някаква си подмолна гадина.

Защо не е при другата си дъщеря е написно - не е нужно да си измисляш. Пробема там НЕ Е майката.

# 303
  • София
Дорис - абсолютно е идеална за насилник, само че в лицето на майка й, която се бута да й разбие семейството и да си запази щерчица и внуче за себе си, защото си няма друго.
На тази жена мъжът й е единственият й шанс да порасне и да се еманципира от майка си.
Впрочем, аз до някаква степен от опит го говоря - аз бях много зависима от майка си докъм 30-тата си година. Не е идвала да живее у нас, но много ми влияеше на мнения, решения, на живота като цяло. Не е било с лошо, винаги сме били в добри отношения, но чак след 30 и няколко години усетих как се отдръпнах и станах независима от нея. Та разбирам го момичето, еманципирането на порасналата дъщеря от майката е много трудно понякога. Но нормалният ход на живота е да се случи все в един момент, иначе ще си останат в двойка с мама.

# 304
Леки уточнения поправете ме ако съм запомнила грешно - майката до ТУК е била в злощастния автор общо 3 седмици /приблизително/.
Първият път когато се е родило бебето по желание на дъщеря и.
Вторият път за рожденния ден на собствената и дъщеря /надали е дошла непоканена/  и поради влошени отношения с другата е останала 2 седмици.

Също да не остане незабелязано, че нахалната тъща за живота на младите през 2-те години преди бебето не е нахалствала... Явно оцелява без да им сменя чашите ката месец. 

Също така "нахалната" лекарка може да изгони другата си дъщеря от апартамента си и да има и къде да нощува, когато е по работа, но защото е лоша майка, мислеща само за себе си, не го прави.

Баш пък, който има добри отношения и комуникация с майка си е психо! Айде нова психология!
Нарцùса, ти имаш някакви представи за норма и смяташ, че всеки трябва така да се държи. За огромен процент от жените майка им е най-добра приятлка и изповедник. И това е нормално. Даже по-нормално от търсенето на връзка с друга жена - приятелка, за да имаш усещане за близост.

Изобщо не е нормално. Отношенията майка-дъщеря.са със съвсем различна динамика от отношенията с приятелка. Майката също трябва да си има приятелки, а не да ползва за такива дъщерите си.

# 305
Ми явно не е лесна за съжителство. А като й го казахте, как го прие?Разсърди ли се?

Явно не се е разсърдила и е приела ограничението.
Обаче, когато авторът се е опитал да тропоса бебето на тъщата, за да отидат с жена му на спа, тъщата му показала среден пръст.
Много се забавлявам с тази тема.
Не, не съм тъща, свекърва съм. Simple Smile

# 306
Баш пък, който има добри отношения и комуникация с майка си е психо! Айде нова психология!
Нарцùса, ти имаш някакви представи за норма и смяташ, че всеки трябва така да се държи. За огромен процент от жените майка им е най-добра приятлка и изповедник. И това е нормално. Даже по-нормално от търсенето на връзка с друга жена - приятелка, за да имаш усещане за близост.

Изобщо не е нормално. Отношенията майка-дъщеря.са със съвсем различна динамика от отношенията с приятелка. Майката също трябва да си има приятелки, а не да ползва за такива дъщерите си.

И каква трябва да е динамиката 30 годишна дъщеря и 55 годишна майка? Тук не говорим за деца, тинейджъри и т.н.
Какво им е различното от приятелки? Кое можеш да споделиш с приятелка, а с майка си не е редно?

# 307
Аз съм на 30, майка ми е на 54. Не смятам, че отношенията ни са като на приятелки, а и не искам да бъдат такива. Предпочитам някои неща да споделям с близките си приятелки, а не с майка ми. Те са по-наясно с някои неща за мен и ежедневието ми отколкото майка ми, защото искам така да бъде - тя се меси, задава въпроси и обича да се бърка и с времето се научих да филтрирам информацията към нея. Така ми е мирна главата и няма драми. А например на интимна тематика как пък да не тръгна точно с нея да говоря..

# 308
Но това са отношения тинейджър и майка! Тип "Не ми се бъркай".
Това не са равностойни отношения.  

Да не говорим, че всичко споделено интимно съм убедена, че ще бъде развявано някъде от приятелки. Майка ти НИКОГА не би те предала, препредавайки някому лични твои неща.

# 309
Не, не са отношения тийн и майка.
Добре си познавам близките приятелки, за да знам какво мога да споделям с тях. Те също така процедират с техните майки. Трябват си здравословни граници, моля!

# 310
Аз мога да споделя всичко на моята… Явно си е до човек.Но примерно моята не ми се меси. Изслушва ме, дава съвет и дотам!

# 311

И каква трябва да е динамиката 30 годишна дъщеря и 55 годишна майка? Тук не говорим за деца, тинейджъри и т.н.
Какво им е различното от приятелки? Кое можеш да споделиш с приятелка, а с майка си не е редно?

Динамиката е, че майката е родител, авторитет, а дъщерятаи е  дете и това са отношения родител-дете, а не равнопоставени отношения между приятели.
В случая и майката е властна,  самоуверена,  със самочувствие на професионалист,  язвителна при противоречие и е възпитала дъщеря, която няма приятелки, оставя се и мъжът и майка и да я доминират и,  за капак - скучно и е у дома с бебе и има нужда от компания да си говорят. И дори е готова да остави мъжа си, бащата на детето, за да е с майка си.

То даже и звучи неадекватно, никой не я поставя пред такъв избор, просто трябва да подреди приоритетите и ежедневието си, така че домът да е дом, гостите - гости.

# 312
Аз мога всичко да кажа на моята майка, но не искам. И в това няма нищо лошо.

# 313
То майка с майка не си приличат.И това е факт

# 314
Аз споделям най-много с мъжа ми. Семейство сме, считам го за нормално. Сега само не ми казвайте, че трябва да споделям повече с майка ми отколкото с мъжа ми.

Общи условия

Активация на акаунт