СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 18

• 79 928
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря! Да, така е, това са добри новини и за мен, особено предвид факта, че беше буквално първият ни сериозен опит - по-предния месец не се пазихме, а предния измерихме овулацията и то стана веднага. Но въпреки това е тежко, няма как : ) Благодаря за подкрепата.

# 571
Дами, днес повторих изследването - 380 ЧХГ, само 55% за два дни. Сега най-големият ми страх е, че след като се покачва може да е извънматочно бременност - какво да правя? Disappointed

Дами. Овулация на 26-8-ми декември. Всички симптоми на ранна бременност, множество положителни тестове. После - 3 пъти в рамките на 72 часа съвсем леко еднократно зацапване, което по всички критерии изглеждаше като имплатационно - последно беше миналия четвъртък. В петък, 12-ти декември , на 3-ти ден закъснение - ЧХГ - беше 190. Перфектни стойности за този период...
 Днес, 72 часа по-късно - 262. Далеч от удвояване...
Гинеколожката каза в сряда да повторим.
Вече съм прочела всичко. Надежда има ли или да приемам, че е химическа и няма да е този път?
Искам да се надявам, но и съм реалист.

п.п
Няколко часа след поста вече прочетох около 100 страници теми и не видях нито един случай на успешна бременност при подобно бавно увеличение на ЧХГ. Няма нужда да ми отговоряте, ясно ми е вече. Благодаря. Кураж на всички, които са минали през това или ще го четат в бъдеще и ще минават.

# 572
Дами, днес повторих изследването - 380 ЧХГ, само 55% за два дни. Сега най-големият ми страх е, че след като се покачва може да е извънматочно бременност - какво да правя? Disappointed

Дами. Овулация на 26-8-ми декември. Всички симптоми на ранна бременност, множество положителни тестове. После - 3 пъти в рамките на 72 часа съвсем леко еднократно зацапване, което по всички критерии изглеждаше като имплатационно - последно беше миналия четвъртък. В петък, 12-ти декември , на 3-ти ден закъснение - ЧХГ - беше 190. Перфектни стойности за този период...
 Днес, 72 часа по-късно - 262. Далеч от удвояване...
Гинеколожката каза в сряда да повторим.
Вече съм прочела всичко. Надежда има ли или да приемам, че е химическа и няма да е този път?
Искам да се надявам, но и съм реалист.

п.п
Няколко часа след поста вече прочетох около 100 страници теми и не видях нито един случай на успешна бременност при подобно бавно увеличение на ЧХГ. Няма нужда да ми отговоряте, ясно ми е вече. Благодаря. Кураж на всички, които са минали през това или ще го четат в бъдеще и ще минават.
аз ви съветвам да се обадите веднага на гинеколога си. Нека види стойностите по дни и да каже своето мнение. Настоявайте за по-ранен преглед. Принципно с това покачване на чхг със сигурност има нещо което не е както трябва. Аз лично бих се обадила на гинеколог веднага.

# 573
ani92_3 съжалявам, не изглеждат добре стойностите.
Единственото положително, което мога да ти кажа, е че според не е извънматочна, а кухо яйце.
Имах подобни нараствания с КЯ през май.
Толкова рано стойностите при извънматочна може дори да изглеждат нормални.

# 574
За съжаление при извънматочната няма правило за нарастването, освен че не е "по учебник". С моята извънматочна момичетата във форума, които бяха преминали през това, ме успокояваха, че при тях стойностите са били много по-високи примерно, че вероятно е БХ, ама не - извънматочна си беше.

Съжалявам, ani, че така се развиват нещата при теб. Свържи се с лекар, следи ЧХГ и дано да е по-малкото зло.

# 575
В петък съм на преглед, моята гинеколажка ми каза, че преди това няма какво да види - потвърди се и от второ мнение. Или кухо яйце, или извънматочна, или предстоящ аборт. Има съвсем малък шанс и за нормална, защото има двойно увеличение при нарастването на ЧХГ и понякога ставали такива аномалии/грешни тестове. Но не се надявам много.

Двете дами с кухото яйце и извънматочната - успяхте ли да забременеете след това?

# 576
Да, нека това не те притеснява. Настъпила е веднъж бременност и това е добър знак. Аз съм сега в 6та седмица и 5дни, след инвитро което се наложи заради генетичен проблем. При мен забременявания имаше, но все приключваха рано.

# 577
Добрата новина е, че това ми е първото забременяване (на 32) и то стана от първия опит. Сега се моля да е по-малко лошия сценарий и да нямаме сериозни проблеми напред.
Благодаря!

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 18:47 от ani92_3

# 578
Привет Simple Smile
Много полезно ще ми е мнението ви...
Последен цикъл 18.12, овулация на 3-4.01 (по календар, не е засичана с тестове).
М трябваше да ми дойде вчера , 16.01. На 14.01 и 15.01 имам 4-5 положителни уринарни (със сравнително бледи черти). Вчера, в деня в който трябваше да ми дойде, пуснах кръвен в Цибалаб - 33.4 iu/l при референтна стойност >1.
Днес се чух с лекарката ми. Каза да ида на 25ти евентуално да се види сакче. Питах да повторя ли кръвния, каза , че няма нужда , защото ако не се е удвоила стойността ще се побъркам (което не е лъжа, а тя си ме знае).
Притеснението ми е , че усещам привърпване и леки спазми ниско в корема. Не са болки чак, но някакъв лек доскомфорт да кажем. Нямам спомен с първото дете да е било така.
И сега от часове се чудя - имам ли повод за притеснение, ниска ли е стойността на ЧХГ и защо ме придърпва корема...

# 579
  • Ст Загора
Пусни 2ри тест в същата лаборатория след 48ч.

# 580
Нямаш повод за притеснение, просто слушай лекарката си.

# 581

Двете дами с кухото яйце и извънматочната - успяхте ли да забременеете след това?
Аз не съм фактор, защото също правя инвитро и по други причини не съм имала трансфер след извънматочната.
Но желая щадящ развой сега и скорошно ново забременяване до финал! Щом е станало от първия път сега, ще стане пак.

# 582
Привет Simple Smile
Много полезно ще ми е мнението ви...
Последен цикъл 18.12, овулация на 3-4.01 (по календар, не е засичана с тестове).
М трябваше да ми дойде вчера , 16.01. На 14.01 и 15.01 имам 4-5 положителни уринарни (със сравнително бледи черти). Вчера, в деня в който трябваше да ми дойде, пуснах кръвен в Цибалаб - 33.4 iu/l при референтна стойност >1.
Днес се чух с лекарката ми. Каза да ида на 25ти евентуално да се види сакче. Питах да повторя ли кръвния, каза , че няма нужда , защото ако не се е удвоила стойността ще се побъркам (което не е лъжа, а тя си ме знае).
Притеснението ми е , че усещам привърпване и леки спазми ниско в корема. Не са болки чак, но някакъв лек доскомфорт да кажем. Нямам спомен с първото дете да е било така.
И сега от часове се чудя - имам ли повод за притеснение, ниска ли е стойността на ЧХГ и защо ме придърпва корема...

Моят съвет е да не повтаряш. Така или иначе преди прегледа нищо няма да се разбере. Аз го направих, не се удвои и се побърках. Така или иначе вече знам, че няма да стане, но надеждата умира последна и агонията ми ще е по-дълга, най-вероятно. Без друг резултат или ефект.

# 583
Привет! Тук се пишат много категорични коментари, които не са верни. Моите резултати бяха:

7.11 - 38.73 mIU/ml (1 ден закъснение)
9.11 - 57.07 mIU/ml
10.11 - 71.14 mIU/ml
14.11 - 357 mlU/ml

След изчитане на сто форума като този се разстроих. По уговорка с доктора отидох на първи преглед на 20.11 и се видя ембрион и пулс. В момента съм в 15 г.с. Съветът ми е да не влизате във филми преди да сте се видели с доктора и да четете по-малко.

# 584
Аз исках само да кажа колко ме успокои коментара ти...
Направих кръвен 1 ден преди закъснение беше 33.7 iu/l
Днес при 1 ден закъснение на своя глава повторих (т.е.) след 48 часа - резултата е 57 iu/l
Т.е. по калкулатора се удвоява на 60.9 часа.
Паникьосах се, естествено.... Ще се радвам да чуя и други мнения...

Привет! Тук се пишат много категорични коментари, които не са верни. Моите резултати бяха:

7.11 - 38.73 mIU/ml (1 ден закъснение)
9.11 - 57.07 mIU/ml
10.11 - 71.14 mIU/ml
14.11 - 357 mlU/ml

След изчитане на сто форума като този се разстроих. По уговорка с доктора отидох на първи преглед на 20.11 и се видя ембрион и пулс. В момента съм в 15 г.с. Съветът ми е да не влизате във филми преди да сте се видяли с доктора и да четете по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт