Гримиране - идеи и техники. Тема №88

• 96 298
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 930
Лъвице, качвала съм се преди с грим в синьо/зелено и всякакво като цяло.
Примери:

Сега, ако изобщо нося цвят, по-скоро е нанесен така. Всички снимки са стари, не си снимам грима отдавна.

# 931
Основа
Фдт
Коректор
Вежди с молив
Метеорити
Руж и бронзър по бузките и с по-малка четка и върху клепача в сгъвката
Спирала
Хайлайтър
Червило
=> Общо 25 мин 🩷

# 932
Ния, много , много хубав грим. Прекрасна , особено първия със зеленото- разкош.
От ставането сутрин , в 6.40 - баня, сушене на коса, грим , пиене на кафе с две цигари навън, обличане и снимане🤣 в 8.40 тръгвам за работа.

# 933
Аз мога за 5 мин да се гримирам, мога и за 55.Simple Smile

# 934
ДХЗ, е при мен времето е разчетено и всичко е разпределено в тези два часа. Забелязала съм, че в винаги в 7.55  съм готова да пия кафе. Тоест нещата ги правя по един и същ начин ежедневно. Или както е модерно да се казва напоследък, това ми е сутрешната рутина. Време само за мен, без да бързам правя всичко, и ми е много зареждащ старт на деня.

# 935
Ния, супер грим, супер свежа си. Ама ти нямаш ни една финна линия или пори. Сутрин се мотая повече от час и половина с 5 минутния грим дори. Представям си ако се гримирам по-дълго. Рядко слагам руж и хайлайтър, защото често работят негативно за мен като не съм се осъвършенствала с работата с тях.

# 936
  • София
Ния, абсолютно съвършенство! Браво, момиче! Heart Eyes Hug Много вдъхновяващо! Ще те копирам днес с розовият грим на среща с приятелка за следобедно кафе.

Лъвице, малко оф топик, но ми стана любопитно....
Скрит текст:
Всяка сутрин ли си миеш косата? Thinking Понеже, се опитвам да докарам рекорд от 8 дни, в които не ползвам шампоан на скалпа и едновременно с това да имам прилична  коса. Защото знам, че колкото по често се мие, толкова по бързо се омазнява. Примерът е пред мен-дъщеря ми, която я мие всеки ден и все е с мазни корени....

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 09:47 от kopche

# 937
Kopche, това с немиенето не е точно така, не си мъчи косата и скалпа.
Мазните коси просто хормонално са обусловени , заради производство на повече себум от жлезите с външна секреция.Цял живот съм с мазни кожа и коса.
Всяка коса се замърсява на 48ч, просто при някои повече личи, при други не се вижда, че е мръсна.Така че си я мий нормално и с подходяща козметика(не за мазна коса).

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 11:17 от ДХ3

# 938
Kopche, това с немиенето не е точно така, не си мъчи косата и скалпа.
Мазните коси просто хормонално са обусловени така, заради производство на повече себум от жлезите с външна секреция.Цял живот съм така.
Есяка коса се замърсява на 48ч, просто при някои повече, ори други не се вижда, че е мръсна.Така че си я мий нормално и с подходяща козметика(не за мазна коса).
моята коса е ужасно суха на третия ден нее ли измита е ужасна и е с дебел косъм с преса едвам я изправям защото е много чуплива

# 939
  • Бургас
Ния,много си хубава! На първата снимка гримът ти е страхотен!🍀

# 940
Копче, ще ти отговоря, макар да е офтопик. Да, от много дълги години си мия косата всеки ден, напоследък се опитвам да го правя през ден, но рядко. За мен това е нещо като абсолютно правило, да ми е чиста косата и скалпа. Не ми е мазна косата, но при спане се смачква. Затова когато пропускам миенето, през ноща спя с вдигната коса нагоре, и възглавницата си  я нагласям по определен начин, за да ми опира само врата на нея. Друг е въпросът, че когато не съм я мила, не се чувствам достатъчно чиста, а и парфюмът стои най-добре на чиста кожа и коса. Но това е мое виждане на нещата. И да, аз пръскам парфюм на косата основно, защото държа да го усещам с всяко поклащане на главата.
Подкрепям ДХЗ относно миенето на косата.
Агент, моля да бъда извинена за дългия офтопик пост.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 12:41 от Lioness77

# 941
Познавам и аз хора, които не си мият косата цяла седмица и отгоре с идеята да се омазнява по-малко, но само мога да кажа - хора, мийте се..., не е хигиенично...

NiaV, страшно много ме радват цветните ти визии, много са шик! И аз рядко вече използвам сенки, предимно очна линия и спирала на очите. Обачеее, помниш ли кои са сенките от снимка 1 и 3? Heart Тези снимки ме карат и аз да се гримирам така. Grinning

# 942
  • София
Лъвице, поздравления за гривата тогава, след толкова сулфат на скалпа! Не случайно питам. Сверявам си часовника.
Моята приятелка има супер хубава и винаги пухкава коса. Прав косъм. Мие я със шампоан само и единствено при боядисване. През другото време само измиване с вода и задължително балсам на всяко миене. Сега опитвам да я следвам. Достигнах до 8 дни и ме хваща нервата и искам да има пяна. За хигиената на тялото не говорим.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 14:44 от kopche

# 943
Копче, да,  имам все още коса🤣, баш грива не е , но доволно е устискала толкова години. И аз ползвам бюджетни шампоани, максимум  до 10 лв. Не робувам на схващания от сорта, да не се пръска парфюм на косата, и да не се мие често, защото падала. Да, остават ми косми по четката при изсушаване, но сега да се вайкам, че едва ли не имам косопад, няма начин.

# 944
Не всеки тип коса може да се мие всеки ден. Аз съм с мазен скалп + коса, която определено ще се унижощи при ежедневно миене. С правилната козметика може спокойно да разредите миенето на косата до 2 пъти седмично.
И така, идвам да ви кажа че след пробване на няколко пудри, включително и такива от Сефора... най- добрата финиш пудра за мен си остава Елф Perfect Finish HD Powder, просто никоя друга не може така да скрива порите, направо е като филтър. Да, ако денят е дълъг трябва да се пипне пак с нея, но струва само 6 долара, може да се мацаш колкото искаш.
Не е добра за под очите обаче, там за сега най- доброто което пробвах е Hourglass. Изключително деликатна пудра, единствената до сега която скрива текстурата под очите ми. Ужасна е po челото обаче, нищо не прави за порите, направо след нея виждам дупки по кожата си.
Тепърва предстои да пробвам надявам се не прехвалената на Givenchy.
Определено ми е мисия да направя базата си перфектна. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт