Изследване на ХОРМОНИ – 26 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 43 671
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте,момичета! Бих била благодарна ако коментирате моя резултат от изследванията☺на 25год съм
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 показва Хипофункция на ЩЖ ... Т3 все още е добре ( защото си малка... с годините, ако не вземеш мерки и той ще започне да пада).
Ако се правят опити за зачеване е добре да се вземат мерки... но всеки си преценява Simple Smile
Ако искаш се консултирай с Ендокринолог ( от клиника по репр. медицина, защото ако е обикновен, възможно е да не ти обърне много внимание)

Денис, здравей!
Скрит текст:
Споделям за хематолога - назначи ми вливка с Фиринжект. Според него желязото в депата е на изчерпване и ако не се вземат мерки за попълването им, ще падне и хемоглобина и желязото. След месец нови изследвания,  за да види какъв е резултата.
Благодаря, че сподели... друго си е когато специалист ги погледне Simple Smile.

# 91
Много благодаря за отговора! Пуснах тези изследвания за щитовидната понеже претърпях втори мисед аборт. Възможно ли е и това да е допринесло за случилото се?

# 92
  • София
Много благодаря за отговора! Пуснах тези изследвания за щитовидната понеже претърпях втори мисед аборт. Възможно ли е и това да е допринесло за случилото се?
Според мен - малко вероятно, това да е причината... защото показателите не са толкова зле.
Провери за дефицити на витамини и минерали, за генетични мутации, направи базовите имунологични изследвания и т.н.
Дано следващият път да е успешен Peace

# 93
От мутациите имам само хомозигот Mthfr, кариотип все още не е направен и ми предстоят също и имунологични. Мисля, че е добре да изследвам и витамините въпреки, че генетика каза, че тази мутация не е проблем… от витамините кои са най-важни да изследвам? Извинявям се и ако въпросите ми не са за тук, нова съм все още в сайта Simple Smile

# 94
Здравейте!
Денис, ще бъда благодарна да получа коментар на резултатите от тези изследвания. Бяха ми назначени от ендокринолог, притеснявам се за Инхибин Б и андростендиона. Правени са на 4 -ти ден от МЦ, на 39 г съм. Благодаря Simple Smile

# 95
Пуснах си пак хормоните днес .
Пуснах и инсулин и глюкоза и ми се обърна корема като видях глюкозата ....

П.с. Поправям коментара си . Обсъдихме високата глюкоза с личен лекар.  Според него не е проблем . Инсулина е добре . А и не съм се хранила нормално вечерта преди изследването.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 13:37 от MIKEY_THE-MOUSE

# 96
  • София
От мутациите имам само хомозигот Mthfr, кариотип все още не е направен и ми предстоят също и имунологични. Мисля, че е добре да изследвам и витамините въпреки, че генетика каза, че тази мутация не е проблем… от витамините кои са най-важни да изследвам? Извинявям се и ако въпросите ми не са за тук, нова съм все още в сайта Simple Smile
При тази мутация, трябва да следиш нивата на Хомоцистеин... той е рисков при бременност.
В нулевия пост на темата са посочени основните витамини и минерали, които е желателно да се следят

Здравейте!
Денис, ще бъда благодарна да получа коментар на резултатите от тези изследвания. Бяха ми назначени от
Скрит текст:
ендокринолог, притеснявам се за Инхибин Б и андростендиона. Правени са на 4 -ти ден от МЦ, на 39 г съм. Благодаря Simple Smile
Здравей!
Инхибин В се пуска точно на 3-ти ден от МЦ. Възможна причина за по-високите нива - напр. да има киста, ЗФ?! Трябва да те видят и на УЗ.
Андростендионът е висок... следи Пролактина и направи тест за ИР... там някъде може да е причината.
Провери също нивата на селен, цинк и мед.
ПП.
Хубаво е поне, че другите андрогени са добре.
Не се притеснявай - ако се открие точната причина, може да и се повлияе и нивата да се нормализират.
Ако приемаш Инозитол - трябва да са и двете форми: Мио- и Д-Хиро-Инозитол ... той подпомага ( нормализира) правилния синтез на андрогените, т.е. ще ти бъде само от полза.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 14:39 от denis©

# 97
Благодаря ти много за отговора, Денис! Мисля, че ми даде насоки какво да правя. 😊
При тази мутация, трябва да следиш нивата на Хомоцистеин... той е рисков при бременност.
В нулевия пост на темата са посочени основните витамини и минерали, които е желателно да се следят

Здравейте!
Денис, ще бъда благодарна да получа коментар на резултатите от тези изследвания. Бяха ми назначени от
Скрит текст:
ендокринолог, притеснявам се за Инхибин Б и андростендиона. Правени са на 4 -ти ден от МЦ, на 39 г съм. Благодаря Simple Smile
Здравей!
Инхибин В се пуска точно на 3-ти ден от МЦ. Възможна причина за по-високите нива - напр. да има киста, ЗФ?! Трябва да те видят и на УЗ.
Андростендионът е висок... следи Пролактина и направи тест за ИР... там някъде може да е причината.
Провери също нивата на селен, цинк и мед.
ПП.
Хубаво е поне, че другите андрогени са добре.
Не се притеснявай - ако се открие точната причина, може да и се повлияе и нивата да се нормализират.
Ако приемаш Инозитол - трябва да са и двете форми: Мио- и Д-Хиро-Инозитол ... той подпомага ( нормализира) правилния синтез на андрогените, т.е. ще ти бъде само от полза.

# 98
Здрасти,денис!Може ли за пореден път помощ при проблеми с лигавицата в устата ми казаха да си взема геритамин..
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010000722
Всеки месец ли се пие  като не е с цел забременяване и прави ли се почивка?Ще ти бъда благодарна ако можеш да ми кажеш и други добавки подходящи за меките лигавици и възстановяване?

# 99
  • София
Здрасти,денис!Може ли за пореден път помощ при проблеми с лигавицата в устата ми казаха да си взема геритамин..
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010000722
Всеки месец ли се пие  като не е с цел забременяване и прави ли се почивка?Ще ти бъда благодарна ако можеш да ми кажеш и други добавки подходящи за меките лигавици и възстановяване?
Здравей!
За приема - след един месец прием, поне 2-3 месеца почивка. Ако правиш опити за зачеване не трябва да го приемаш след О. ( може да увреди ембриона, ако се натрупа и т.н.).
За други добавки - не мога да помогна, след като дори не съм наясно каква може да е причината.
Консултирай се с лекар - УНГ, стоматолог, дори ЛЛ
Най-общо добавките, които са от полза за устната лигавица са: вит. А, Е, Д, В-комплекс, цинк, калций, желязо ...АК (напр. Аргинин, Левцин, Глутамин...),  ...ПроБ ( има разработени специални щамове за устната кухина).. серапептаза  ( ако има патогени и възпаление), Колаген...
ПП.
В Геритамин-а формата на вит. Е не е хубава, дори е токсична

# 100
Здравейте, излязоха първите лабораторни резултати за хормони. Предстои ми изследване за ИР, функция на ЩЖ и прогестерон.
За следните резултати пробите са взети на 3ти ден от МЦ. Продължителността на цикъла ми е около 34 дни. На 28 години съм и от 16-годишна зная, че имам СПКЯ. Интересно ми е дали има нещо тревожно към момента със завишения пролактин и вит Б6?
За пролактина - бях в покой поне 30 мин преди пробата, а за вит Б6 - в момента не приемам добавки с Б-комплекс. Единствено магнезиев бисглицинат 200мг вечер спорадично.

# 101
Денис здравей, имам Axeparin като фраксипарин със срок до месец 05,23 г .
Дали мога да го ползвам и след този период?

# 102
Здравейте, момичета!

Страдам от хормонално акне от 2 години, пуснах си да изследвам полови хормони в 3ти ден от месечния цикъл. Очаквах DHEA-s да е висок, а той дори е под норма - 1.7.
Щитовидната ми жлеза е наред, нямам поликистоза.

Какво друго може да е?

Спрях захарта, намалих пилешкото месо и млечните продукти. Започнах пробиотик и добавка за черен дроб.
Не съм имала акне като ученичка, появи се на 25 години - подкожни пъпки в областта на брадичката и около устата. Засилено омазняване на кожата и косата.

# 103
Здравейте, днес си пуснах хормони на 2 ри ден от цикъла и  нито един не ок. На 42 г съм и се опитвам да забременея. Имам час чак края на август.

# 104
Здравейте, на 23 години съм, моля за тълкуване на резултатите ми, направени са в 3ти ден от МЦ.

Скрит текст:
Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт