СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 616
  • 862
  •   1
Отговори
# 615
Някой има ли предчувствие дали тази вечер ще има оценки или по-скоро не?
Няма да е днес, вече е дискутирано на предните страници, че все още не са приключили с проверката на изпитните работи, , после трябва и да се разсекретят и за се въведат в системата.
Понеделник следобяд в най-добрия случай.

# 616
Teddynkata, мисля, че има такова правило за училищните пътувания.
Поне на последното пътуване на моето дете останах с такова впечатление. Дойде си пътна полиция на обявеното в договора място на отпътуване и си тестваха шофьора.
 Надявам се на тежки последствия за този малоумник.

# 617
  • София
Както казах, по-голямата част от нашите седмокласници са на зелено, от два класа се събират 7-8 човека в час, по думите на ученика. Надявам се това да е причината да се бавят с оформянето, а да не чакат НВО и кой знае какво по другите предмети!

Nia30, добре, че се е установило навреме!

# 618
  • София
Не стига нервите около матури, резултати, класирания ами днес изпращаме децата на екскурзия и нов шок, при рутинна проверка на шофьора се оказва, че е пиян😌И съвсем нормално щеше да си подкара рейса с над 50 деца и учители 🙄Чудя се кой точно да подхвана....какво изчадие трябва да си, няма да оставя нещата така🙏
Направо се учудвам, че някой татко не му е избил зъбите. Това е престъпление. Викната ли е полиция?

# 619
И аз станах свидетел пред едно училище. Преди две седмици беше. Бяха спрели три автобуса и имаше патрулка, вземаха алкохолни проби на шофьорите.
Точно се бях зарадвала, че може би е въведено като практика, но явно е било случайно. Училището не е далеч от РПУ.
Нашите преподаватели по БЕЛ и МАТ бяха казали, че ще чакат резултатите от НВО за крайната оценка, но тази седмица ги оформиха и по двата предмета. По другите предмети годишните оценки не са вписани още в Школо, но са си оформени и ясни още преди НВО. Ходят на училище, колкото да не са си вкъщи тези дни. Другата седмица съвсем не знам какво ще правят.

# 620
Не стига нервите около матури, резултати, класирания ами днес изпращаме децата на екскурзия и нов шок, при рутинна проверка на шофьора се оказва, че е пиян😌И съвсем нормално щеше да си подкара рейса с над 50 деца и учители 🙄Чудя се кой точно да подхвана....какво изчадие трябва да си, няма да оставя нещата така🙏
Е това е безобразие. Трябва да приемат закон всеки шофьор на училищен автобус (а защо не и на всички автобуси) да бъде тестван за алкохол и наркотици преди да тръгне на път. Пишете ако трябва и на медиите.
То има някаква наредба явно, защото при нас преди всяка екскурзия автобусите, строени пред училището с шофьорите, са проверявани като документи и шофьорите им с дрегер от полицаи, които едва след проверката пускат съответния автобус да тръгне.
При нас оформянето все още предстои. Учителите са казали ориентировъчни оценки и има шансове за повишаване. Цяла седмица се изпитват децата, които са между две оценки. Нанесени оценки има само по физическо, ИТ и Технологии и предприемачество. Всичко останало все още е в процес на оформяне. За моята е ясно вече, но предполагам, че учителите нанасят наведнъж за целия клас оценките, а все още има деца, които се борят за по-високата оценка. Например в понеделник на тези, които са между две оценки по БЕЛ госпожата им иска всички помагала, които би трябвало да са попълнени през годината да бъдат донесени, за да ги прегледа. По математика е раздала на няколко деца проекти. По история и химия текат устни изпитвания. Който иска, има шанс да се пребори за по-добра оценка. Страхотни са ни учителите.

# 621
  • София
И при нас все още оформят. За щастие младежът има достатъчно оценки, никъде не е межу две такива и само присъства в часовете, но другите деца си ги изпитват. Само заплаха е било, че ще чакат оценките от НВО.

# 622
Направо се учудвам, че някой татко не му е избил зъбите. Това е престъпление. Викната ли е полиция?
Полицията принципно винаги проверява при такива организирани екскурзии, днес също беше на стоянката. Не ми побира акъла как този индивид е изминал 60км необезпокояван, изчака децата да натоварят багажа и отиде да даде проба с ясното съзнание, че е пиян 🙄Не зъбите, ми ми идеше да го накълцам....Освободиха го  само с взета книжка, защото не е хванат да шофира в самото превозно средство🙄Без думи и с огромно напрежение докато се върнат от екскурзията🙏

# 623
  • Силистра
На проба за алкохол подлежат шофьорите на автобуси на ученически екскурзии, преди тръгването ...
И в училището на синковеца ще оформят до последно, хвърчат проекти, домашни....

# 624

И моята дъщеря имаше такъв случай преди години. Мисля, че беше в 3-ти клас. Само дето тогава никой не проверяваше шофьорите, а май някой от родителите го беше надушил случайно. Rage
Тръгнаха с близо 2 часа закъснение, защото чакаха да дойде резервен шофьор.

# 625
  • София
Полицията принципно винаги проверява при такива организирани екскурзии, днес също беше на стоянката. Не ми побира акъла как този индивид е изминал 60км необезпокояван, изчака децата да натоварят багажа и отиде да даде проба с ясното съзнание, че е пиян 🙄Не зъбите, ми ми идеше да го накълцам....Освободиха го  само с взета книжка, защото не е хванат да шофира в самото превозно средство🙄Без думи и с огромно напрежение докато се върнат от екскурзията🙏
E как да не е хванат да шофира, нали е докарал рейса, да не го е карал друг на идване...
Добре, че са го хванали!

# 626
Записвам се и аз при вас.
Остават още 6 предмета,по които не е оформена.
За БЕЛ и математика не знам дали ще чакат резултатите от НВО.

При нас по време на екскурзиите,когато дойде автобуса идва и патрулка с дрегер и на място - проба.

Много неприятна случка,дано си получи заслуженото и повече не работи с деца този шофьор.

# 627
E как да не е хванат да шофира, нали е докарал рейса, да не го е карал друг на идване...
Добре, че са го хванали!
Не те ли хванат на волана, нищо не могат да докажат. Ще каже, че друг го е докарал... Нямат право, щом не е хванат в движение

# 628
  • София
Имам въпрос, ако теоретично детето е прието на първо класиране в училище на МК, а желае да изчака второ класиране на МОН, какво се случва?
Записвате го към МК (ако срокът за записване изтича преди обявяване на второто класиране към МОН). Когато излезе второ класиране, сядате и преценявате къде предпочита и ако е към МОН - отписвате от МК и записвате към МОН.

# 629
Значи пак да кажа - НЯМАТ ПРАВО ДА ЧАКАТ ОЦЕНКИТЕ ОТ НВО, за да оформят годишните оценки по БЕЛ и МАТ! Не ми е ясно защо се съгласявате и защо го търпите? Прочетете си Наредба 11 за оценяването, ако не я разбирате, консултирайте се с юрист!
Или хората не си знаят правата, или ако си ги знаят - страх ги е, сакън нещо да не се случи, ако си ги потърсят. Или ги упражняват превратно и създават страхотни главоболия.
Как учителите ще ползват  НВО  резултата, за да оформят детето при условие, че оценките по БЕЛ и МАТ са годишни?! А резултатът от НВО е оценка на знанията от 5,6 и 7 клас.
Учителите масово нарушават наредбите и си правят каквото искат. Ама като се търпи - така ще е. И на моят му сложиха две петици за годината, въпреки, че е между 5 и 6. И въпреки че например класните му работи са на пробно НВО, което продължава 2,5 астрономически часа, а по наредба класните работи не могат да имат продължителност повече от два слети УЧЕБНИ ЧАСА. Е, ще се видим в съда. Нищо,че си карам по стандартната пътека - да уведомя РУО. Ясно е , че тази клатикурска организация нищо няма да направи. Детето все ще си намери пътя в живота, но и тези две учителки+училището зор ще видят като ги разходя по съдилищата.
Хора, научете се да се интересувате, да мислите и най-вече не позволявайте да ви се подиграват (не се отнася за всички в този форум, де). Колкото повече си мълчите - толкова повече ви правят на маймуни. Ама знам ли - може и да ви харесва!

Общи условия

Активация на акаунт