СЕДМИ КЛАС - голямото чакане - 19-26 юни

• 84 208
  • 862
  •   1
Отговори
# 75
Те си нанасят оценки в Школо и след 12 ч. вечерта, така че въобще няма да им попречи.

# 76
  • София
Те си нанасят оценки в Школо и след 12 ч. вечерта, така че въобще няма да им попречи.
Ще им. В което и да е училище ще са ги напънали децата да са финално оформени към този момент. Трябва все пак да се изготвят дипломи..

# 77
Сега влязох в сайта infopriem  и нещо се шашнах. Там пише на първи етап записване 13-15.07,второ класиране записване 21-22.07! Дали не са пропуснали да го актуализират или?Ние имаме резервация за море от 15-22.07 и бяхме наредили така нещата,че дори да идем на второ класиране да имаме един ден за записване!

# 78
  • София
Скрит текст:

Да, това да. Въпросът е, в случай че е прието някъде на първо класиране, но не по първо желание, и не се запише, дали автоматично участва във второ или подава заявление за 2-ро в училището, където е прието.
                Не участва автоматично във второ класиране.Подава се заявление в у-щето ,в което е прието за участие във второ.
Тези заявления, а и за записването може ли да се направи от родител без присъствие на детето?
Заявление за участие във второ класиране със сигурност може да подаде сам родител. За записването - коментирахме го преди време, различно е според училището. Понякога настояват за присъствие и на детето. Не мисля, че имат основание обаче с този довод да откажат записване. Все пак все още родителите сме им законни представители. Записвала съм чуждо дете с пълномощно от родител, съответно бях само аз. И мое са записвали с пълномощно без негово присъствие.

В infopriem според мен имат още да нагласят информацията. Сроковете за записване не са точни, а и изобщо няма таб за 4то класиране, което вече е прието, че ще бъде централизирано през системата също.
Въпреки това ето тази информация под Класиране/Първи етап е Вярна и Важна!
За I класиране е важно да знаете:
1. Ако сте приети по първо желание, следва да се запишете в училището, в което сте приети. В противен случай губите мястото си.
2. Ако сте приети по второ или следващо желание, следва да отидете в училището, в което сте приети, и:
- да се запишете;
или
- да подадете заявление за участие във второ класиране.

Ако не направите нито една от изброените по-горе стъпки, Вие губите мястото си и не участвате във второ класиране.
При подаване на заявление за участие във второ класиране, Вие може да бъдете класирани в по-горно желание (паралелка) при второто класиране. Ако това не се случи, Вие запазвате мястото си в паралелката, в която сте приети от първото класиране.
Желанията за участие във второто класиране не се пренареждат.
3. Ако не сте класиран по нито едно желание автоматично участвате във второ класиране.

# 79
Ще им. В което и да е училище ще са ги напънали децата да са финално оформени към този момент. Трябва все пак да се изготвят дипломи..
.                                                                    А до кога им е срока за оформяне?

# 80
Сега влязох в сайта infopriem  и нещо се шашнах. Там пише на първи етап записване 13-15.07,второ класиране записване 21-22.07! Дали не са пропуснали да го актуализират или?Ние имаме резервация за море от 15-22.07 и бяхме наредили така нещата,че дори да идем на второ класиране да имаме един ден за записване!
Явно не са... до миналата сседмица стояха тези дати с 2022, но явно някой много бързо е "свършил работата" с replace без да погледне подписания график, който им е и на първата страница в Календар.
https://infopriem.mon.bg/home/calendar

# 81
gaMala, в нашето училище на родителската среща казаха, че оформянето и вписването на годишните оценки ще е до 26.06. включително.

# 82
# 83
  • София
.                                                                    А до кога им е срока за оформяне?

При нас са им казали, че до 20.06. трябва да са оформени. Младежът има достатъчно оценки по всички предмети, но има деца, които тази седмица тепърва ще бъдат изпитавани за втора и трета оценка по разказвателните предмети.

# 84
Скрит текст:

Да, това да. Въпросът е, в случай че е прието някъде на първо класиране, но не по първо желание, и не се запише, дали автоматично участва във второ или подава заявление за 2-ро в училището, където е прието.
                Не участва автоматично във второ класиране.Подава се заявление в у-щето ,в което е прието за участие във второ.
Тези заявления, а и за записването може ли да се направи от родител без присъствие на детето?
Заявление за участие във второ класиране със сигурност може да подаде сам родител. За записването - коментирахме го преди време, различно е според училището. Понякога настояват за присъствие и на детето. Не мисля, че имат основание обаче с този довод да откажат записване. Все пак все още родителите сме им законни представители. Записвала съм чуждо дете с пълномощно от родител, съответно бях само аз. И мое са записвали с пълномощно без негово присъствие.

.[/i]
Понеже ми предстои същото - да оставим пълномощно на приятел, може ли да помоля да ми пратите текста на пълномощното или насоки за текста ако помните? Вашето за конкретно училище ли беше или общо?
Благодаря!

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 10:22 от drago_2008

# 85
  • София

Ако не се лъжа това го коментирахме, че най-вероятно не са актуализирали датите от миналата година. Ето заповедта с графика, качена на сайта на РУО-София град

# 86
  • Пловдив
Здравейте, и ние трескаво чакаме резултатите, още повече очакваме да са наистина добри, за да влезе детето , където иска.
В тоя ред на мисли да попитам - някоя майка има ли преки впечатления за ОМГ - Пловдив, чувам от минус до плюс безкрайност мнения /че добрите учители си отишли, че нивото много било паднало, че нямало добри учители по математика освен за първите две паралелки.../. Моята иска КГ там, но се колебаем и между СП и МА. Всяко реално мнение би ми помогнало да се ориентираме къде е в крайна сметка истината и ще съм ви благодарна!
От наблюденията ми с двама участници в МГ-Пловдив мога да кажа, че и моите впечатления са в двата полюса. Добри учители има, но дали ще се падне такъв на детето ви е истинска ролетка. Дъщеря ми в момента е 11 клас с НЕ. При положение, че влезе там с наистина висок бал, отчитам това ни решение, като голяма грешка. Първите две години беше с един посредствен и един незаинтересован преподавател по математика. За това време, много деца в класа загубиха тотално интерес. Миналата и тази година имаха двама наистина добри и отдадени учители, но наваксването е много, много трудно. Тази година, след матурите по математика направо си им казаха да си търсят уроци за догодина. Не зная какво е положението в КГ, но учителите им са винаги същите, както тези на НЕ. И да, в МИ с АЕ, според мен, винаги се поддържат най-силните преподаватели. Това е моето впечатление, съжалявам че не го знаех, когато дъщеря ми кандидатстваше.

# 87
  • София
В училище правиха пробни НВО по математика и БЕЛ , използвали са таблицата за приравняване от ДЗИ и им написаха оценките като текущи. Такава е практиката на училището, никой не ни пита.
И при нас правиха ПИ в училище, но като оценки записаха само тези, чиито точки отговаряха на оценка над 5.50 по скалата на ДЗИ. Даже учителката по математика даде малко от себе си и писа 6ци на всички с точки над 80, а не над 84.

# 88
И ние сме на море до 16 юли. Ще я записвам на 17.07.

# 89
  • София

Според Наредба 11 до два дни преди края на учебната година, т.е. 28.06.2023г за тази учебна година.

Общи условия

Активация на акаунт