Кога е време за сватба?

• 20 097
  • 704
  •   1
Отговори
# 300
И на мен ми избоде очите това предложение за отворена връзка - хич не ми се връзва с мислите и намеренията от началния пост. В цялата ситуация почвам тотално да се обърквам какво реално иска авторката, не с какво ще се съгласи, не на какво е готова, а какво иска.

# 301
И на мен ми избоде очите това предложение за отворена връзка - хич не ми се връзва с мислите и намеренията от началния пост. В цялата ситуация почвам тотално да се обърквам какво реално иска авторката, не с какво ще се съгласи, не на какво е готова, а какво иска.

Според мен го е предложила, за да види колко е сериозен той към нея, колко я харесва наистина.. Но не си дава сметка как изглежда такова предложение в неговите очи и какви изводи ще си извади за нея и за нейните намерения и ценностна система.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 20:35 от Новачка

# 302
Авторке прави са жените, постави си условията.
Не се съгласявай на всичко все едно е последният мъж на планетата.
Млада си още, да правиш чак такива компромиси.

# 303
Аз пак ще си повторя своето. Тук изглежда, че борбата не е толкова за този мъж и тази връзка, а защото жената си е наумила, че й е време да стане семейна.

# 304
Какво семейство ще зарежа авторката? Майка и сестра? Мда. За способните хора работа има навсякъде по света.

# 305
Никога не би ми хримнало да предлагам отворена връзка, даже и на човек, в когото не съм влюбена.
Защо си го направила? С това си заявила едни съвсем други намерения към този човек от това, което казваш тук. На мен, ако някой ми предложи отворена връзка, ще види затворената врата отвън завинаги.

# 306
  • Най-сетне у дома
"Навлязох в трийсетте и ми е време да се оженя" е много, много лош брачен съветник.

За сватба е време, когато познаваш добре партньора си, знаеш защо точно той е човекът, какви са качествата му, които го правят желан житейски спътник. Когато отношенията са попреминали първоначалната хормонална истерия и въпреки това магията остава, общите проекти са в относителна хармония, не ти се налага да си насилваш душата и да се вържеш на фльонга, за да паснеш на неговия проект. Не е време за сватба, когато някой е практически непознат все още, срещите ви са епизодични и не е особено ясно кой - кой е. Със сигурност не е време за сватба, когато подхождаш от позицията "нещастен съм в текущия си живот, новият човек внася светлина". Време е за брак, когато ти сам си си господар на ключа за светлината, ти си я включваш и изключваш, нямаш нужда от патерица и външна мотивация, а просто искаш да споделиш тази светлина. Но иначе си я генерираш и сам. Иначе изборът на съпруг/партньор става малко като обява за работа, за заемане на длъжност, за запълване на квадратче. И пак ставаш нещастен в текущия си живот, и пак някой трябва да ти дава огън отвън.

Дълбоко подозрителна съм към всякакви отношения, стартирали с фанфари, пръстени и брачни дискусии в първите месеци. Има щастливи развръзки, разбира се, нищо не е "задължително" или "винаги". Има обаче доминиращи проценти на вероятност за единия или другия ход на нещата.

Много сте ми симпатична, звучите приятен и етичен човек. Стискам палци да подредите нещата по най-добрия за Вас лично начин.

# 307
Виждам, решила си, ще рискуваш. В живота, човек би съжалявал повече, ако не е опитал, отколкото, ако не се е получило.
Ако не се получи с този мъж, ще ти е опит.
Но, ако не пробваш, след време ще те гложди, какво би било.
Но....не бързай със сватбата и подписа, също и с деца.

# 308
Егати кви сте гадни в тоя форум. Разбихте плановете на авторката. Мечтите отидаха на кино.
Аз може би бях единствен оптимист и вече виджах следващите теми - "Препоръки за хубав сватбен ресторант в Дубровник и Несебър" и "Как да кръстя догодина първородния ми син и две години по-късно дъщеря ми?"

# 309
Не знам защо давате съвети на лудо влюбена жена да поставя ултиматуми и условия. Напълно безполезно, няма да го направи, защото почти никой влюбен човек в такова положение не рискува, особено пък авторката.

Сикнес, и на мен си ми много симпатична и сладка, но помисли дали е добре да разчиташ на мъж да ти донесе щастие и промяна в живота. Подозирам, че това ти състояние на неудовлетвореност преди да срещнеш този мъж, за което спомена, захранва влюбеността ти.
Звучиш плаха и инертна, а това рано или късно забожда човек на място, където не иска наистина да е. Та прави си твои планове и ги следвай, не разчитай друг да те включва в неговите, защото това не завършва добре.
В крайна сметка винаги има път назад, не е трагедия да се правят грешки. Но е ясно и че всеки избор има цена, затова прецени каква си склонна да платиш.

# 310
  • София
За парите той явно няма спестени.Аз също нямам достатъчно спестени за апартамент, нито за първоначална вноска.
Сигурно съм нехайна или каквато и да е, но и двамата сме без огромни средства.
Може би защото до сега взимах на половин от това, предишната ми работа затова я напуснах.

Ако можеше да пести нямаше да иска да емигрира, очевидно не е доволен от стандарта си в момента.

А може би и аз съм много плаха, ако поискам мога да напусна и да ходя да живея на негов гръб, но не искам.Какъв стандарт на живот ще имаме с неговата заплата? Съжалявам, но не мога да направя такава смела крачка.И после като се окаже че не ме обича да се връщам в България с подвита опашка и да търся работа пак.

А в други теми съм писала, дете за мен не е самоцел А не търся дете, а човек, който да ме накара да искам дете от него.
Сама съм по-добре без един излишен товар и финансова дупка.За мен да правя дете сама е лудост и не ме привлича нито грам
И ти си развяла бялото знаме, също като него. Лика прилика сте си, взимайте се.
Ама и за това ви е шубе.
Сигурно и той пише в ХърватТати форума и пита, "да се женя ли, да не се ли женя".
В Австрия и Германия децата остават мираж. Ако искате деца, идва в България. Ако искате. Не е насила. Математиката иначе не излиза.

# 311
  • София
Добре де, щом е толкова лошо , защо хората емигрират?
Този въпрос като го срещна и се изприщвам.
Боже, Господи.
Хората емигрират поради 100 причини. Безработни са, безимотни са, заблудени са, баща им и майка им са били властни и тиранични.
Човек трябва да има точна преценка къде отива, какви са разходите, какви са приходите. Не да лежи на стадната кълка "ще вървя подир другите, дето емигрират". Ама не е ясно те в същото положение ли са, дали са си го подобрили с емиграцията. Има адски много емигранти, които лъжат и си измислят колко са добре. И ги е срам да се приберат. Или след 20 минали години, родени там деца, кое да местиш по-напред, деца, дето не говорят езици, чужденец съпруг, себе си ли с 20 години отгоре. И уморени си остават по последната държава, за която са им стигнали силиците. Има хора се местят по 5 пъти, и все не им уйдисва. Ама говорят друго. Говорят, че намерили "още по-добро", или "нещата се промениха". Да, бе, да. Или просто са били супер заблудени и продължават да настъпват мотиката.
Аз лично, ужасно съжалявам, че съм емигрирал и това е най-голямата грешка в живота ми.

или ще започне да "вие от бой"?
JoyJoyJoy
Това надявам се да е от аутокоректа и да не е някакъв нов лаф. Иначе е забавен.

Като цяло от темата повечето хора наистина искат да набутам човека в България, за съжаление а на момента я виждам като страна без възможности и ми е трудно да я рекламирам на средно статистически човек.

Не знам как да му предложа пo-ниска заплата и по високи разходи.Това никак не отговаря на неговото желание за по-добър живот.
Или ще трябва да се примири аз да го издържам.
България има брутално добри възможности, особено за майстори. Аз професионално работя с такива. Работил съм с десетки майстори. Луди пари се правят.
Не е твоя работа да му уреждаш, да му обясняваш. Той не може ли да провери, да разпита, да потърси в Гугъл.
Съжалявам, но на 36 трябва да може да покани една жена и да се погрижи за нея поне за няколко месеца. Или той да отиде.
Не е равностойно дали той ще напуска работа и ще се мести или ти.
Защото твоята работа е по-добра, по-добре платена и по-уредена. Съответно губиш повече. Отделно си жена, а жените са по-уязвими, защото имат да раждат в бъдеще.

Съжалявам, но на неговите години човек трябва да е пределно наясно и притиснат от времето. За 7 месеца трябва да си е изяснил какво иска от тази връзка и трябва да предприеме максимално бързо минаване на друг етап. А именно това липсва. Няма оправдание за това.

Аз лично, ако имах голяма любов, бих напуснал и най-добрата работа. Важи и за теб и за него. Т.е. не се връзва. Нещо никак не се връзва.

# 312
Тангра, защо съжаляваш, че си емигрирал?
Опитал си, добил си опит, видял си.
Не мисля, че човек трябва да съжалява, толкова много за изборите си. Така е трябвало и НЕ трябвало да стане. А животът в нова държава и култура си е ценен опит. Дали ще успееш и ще се приспособиш, също е друг въпрос.

# 313
Аз лично, ужасно съжалявам, че съм емигрирал и това е най-голямата грешка в живота ми.

или ще започне да "вие от бой"?
JoyJoyJoy
Това надявам се да е от аутокоректа и да не е някакъв нов лаф. Иначе е забавен.

И аз като Вас съжалявам за същото.

Иначе вие от бой може да е моят регионален диалект хаха, ние си го използваме Simple Smile)
Но в интерес на истината, като го чукнах в Гугъл, нищо на български не ми излиза Laughing

# 314
Явно просто сте направили вариация на "бие отбой".

Общи условия

Активация на акаунт