Кога е време за сватба?

• 19 994
  • 704
  •   1
Отговори
# 465
Може би чете съседната тема, за компромисите които един мъж може да направи за да не сключи брак.

# 466
  • Paris, France
Десетилетие живях сама. Супер си беше. Дава се за пример колата. Кола нямах 🤩. В голям град с добър градски транспорт не е нужна на жена. За млад ерген, който иска мацки е задължителна, разбира се. За ремонти си виках майстор или купувах нов уред. 
Добре де, ама ергените ако и те кажат така - за какво ми е жена, като ми се иска секс ще си плащам 1-2 пъти в седмицата по 50-100 евро, излиза по-евтино отколкото ресторанти, подаръци, почивки, хубава кола (виж по-горе), че и ипотека (виж още по-малко нагоре).
И никой няма да ми мърмори в къщи, свободно време ще си е за мачове, бира и хобита вместо прахосмукакчка и избиране на завеси и плочки за ремонта в банята.

Ами повечето ми колеги на моя възраст точно така живееха и ми обясняваха същото. Ипотеки имаха, но като инвестиция, за пасивни доходи, за да не ги гонят от квартири. Коли също имаха за да не се влачат по гари като се прибират у родители и да не чакат нощни автобуси като излизат в петък и събота. Две трети от въпросните не се ожениха и половината нямат деца. Пенсионираните си живеят в Испания или Португалия, ходят по света и си свиркат. Синът ми и приятелите му живеят така. Няма драма, ама не е по темата.

# 467
Тя съвсем друго каза, в поста на който опонираш. Жените нямат нужда от мъж в съвременния свят, нужда, като принуда, като нещо задължително, без което няма да оцелеят, няма да могат да си отгледат децата, да бъдат приети добре в обществото.
Кажи го на тия пичове от петролната платформа следващия път като зареждаш бензин. Че без тях бензин няма:

Иначе сигурно може да се оцелее... на трънки и глогинки. Защото за повечето други неща са нужни и мъже.

Или имате предвид, че мъже по принцип на света са нужни някъде там, където има работа за вършене, но в къщи може и без тях, а каквото ни е нужно ще си им платим да ни го свършат.
Интересно и те ако си кажат тъй - жените са нужни само за разплод, а инак за какво да ни се въртят из къщи...

Извинявам се предварително за копирания чаршаф, но където аз живея е пълно с нефт и нефтени платформи. И там работят и жени наравно с мъжете. Явно не си виждал канадски жени щом даваш този пример. Някои не приличат много на жени по нашите стандарти, но са физически напълно способни да работят на платформа наравно с мъжете. Така че примерът не е много добър.

Аз лично си плащам за всякакви ремонтни дейности и дори и да имам мъж, пак ще предпочета да наемем някого да ги свърши отколкото да се мъчим ние и да се изпокараме, докато върви ремонта. Кой ще свърши работата, мъж или жена ми е все едно, важно ми е да не съм аз и да е качествено.

# 468
  • София
Крис, не знам защо се жегна от коментара, че светът ще е по-безопасен за жените, ако няма мъже. Това е един тъжен факт (виж статистиките за убийства), който трябва да накара мъжете да се замислят, а не да се цупят.

Никое от изказаните мнения не говори, че искаме мъжете да ги няма. Но аз определено бих се радвала определени нагласи и отношение към жените да изчезнат. Защото тогава жените няма да търсят начини да не зависят от мъже, а просто ще се радват на компанията им. Както и няма да има жени по света, които ще живеят в страх, че ще бъдат бити, изнасилени или убити, защото според някой мъж са "си го търсели".

# 469
Да, малко и на мен ми идва в повече този феминизъм…
Аз харесвам да има мъже на планетата🤣
Харесвам и до мен да има мъж- ама мъж!:)

# 470
Да, малко и на мен ми идва в повече този феминизъм…
Аз харесвам да има мъже на планетата🤣
Харесвам и до мен да има мъж- ама мъж!:)

ама мъж! JoyJoy
хахах развесели ми петъка, благодаря Simple Smile)

+1

# 471
  • Столичанин ама не в повече :D
А, не. На мен за секс ми трябва. Не съм от тея, дето са най-доволни от вибратора си 😄
И аз не съм. Stuck Out Tongue Winking Eye
Не се изразих правилно. Не им трябва да са омъжени за мъжа, за да има секс. Могат да го получат където си поискат, с когото искат, когато искат. Смисъл вече не е наложено да се омъжват девствени и за който там им кажат и да търпят каквото там е, защото не може иначе. Ако искат, ще си правят, с който искат и както искат. Ако не ги кефи, тенк ю, некст и толкова. Свобода му се вика. На мъжете хич не им харесва. Преди имали там определена булка, дето търпяла каквото е там, защото нямало накъде. Ама сега има накъде, и мухълите остават без жени и страдат. И после намразват жените. Елементарно.
Мъжете ги мързи да са мъже, това е. В една тема сигурно 50 страници се опитвахме да обясним защо е добре поне на първа среща мъжът да плати сметката. То се почнаха едни писания как не трябвало да се харчат пари за едното нищо, мъжете не били длъжни и бла бла. Ма то мъж като не иска да е мъж, никоя жена не може да го научи. В много от случаите при българските мъже маминка си е свършила работата да отгледа един разглезен и разлигавен муньо, на който и на 35 му е рано да се жени. Струва ми се, че на все повече мъже им е угодно да мрънкат, да се глезят, да се назландисват, да не говорят открито за намеренията си, да се обиждат дори, ако жената постави въпроса ребром. Слабашка работа. А една свястна жена може да прости много, ама наистина много неща у един мъж, но слабаците просто нямат шанс с нея.
Свободата идва с отговорности, тоест жените хем искат сегашната свобода, хем обаче искат и мъжете да се държат както преди, еми нема как да стане. Sunglasses

# 472
Какво означава “да се държат като преди”?
То или си мъж на място, или не си! Какво значение има времето?

# 473
  • Столичанин ама не в повече :D
Какво означава “да се държат като преди”?
То или си мъж на място, или не си! Какво значение има времето?
Мъжете едно време да работили са здраво плащали са всичко, защото не може иначе, ама пък за жената е било
наложено да се омъжват девствени и за който там им кажат и да търпят каквото там е, защото не може иначе.
А в момента не им трябва да са женени за жената, за да има секс. Смисъл вече не е наложено да се женят за която там им кажат и да търпят каквото там е, защото не може иначе.
Могат да го получат където си поискат, с когото искат, когато искат. Ако искат, ще си правят, с който искат и както искат. Ако не ги кефи, тенк ю, некст и толкова. Свобода му се вика.
Вече от това дето и от редовно пуснатите теми, що не може да се намери мъж със сериозни намерения, дали повече на жените не им харесва или на мъжете е дооста спорен въпрос. Sunglasses

# 474
  • Paris, France
В развитите държави все по-малко хора, и жени, и мъже се проектират в брак, съжителство и/или с дете. Нежеланието за заедност и деца е по-често срещано при по-образованите и осигурени слоеве, а точно мъжете от тези слоеве са цел на жените, които искат брак и дете. Осигурен мъж може да вземе неосигурена, по-необразована, от по-долен слой. За повечето жени това е неприемливо. За малкото като авторката, които обмислят такава връзка и са се влюбили хипогамно, реалността на мъжа често не позволява да се стигне до брак и дете.

# 475
При мъжете, както и при жените, да се трудиш сам да си изкараш доходите, за да осигуриш нуждите на семейството е въпрос на манталитет и характер.
Това, че жените сега имат повече поле за изява откъм работа примерно, не трябва да спира мъжете да продължават да го правят… Какво, сърдят ли се?😁
Въпреки че пак съм категорична, че жена и мъж на по-високи позиции получават различно възнаграждение за една и съща работа.
Не трябва да се стига до крайности във възприятията, трябва да има баланс.

# 476
Извън темата - eleaa, ако на аватара си ти, много ми харесваш ❤

# 477
Файърче, играя си с някакви  AI програмки и намерих една, която прави снимките ти като анимации! Прецених, че не си приличаме много и я сложих🤣🤣🤣

# 478
Всъщност никоя жена в темата не е написала, че никога и по никакъв повод не се нуждае от мъж. Обаче, както съм забелязала и в други теми, някой мъж се хваща за една дума, извадена от контекст, и я приема съвсем буквално. Дали наистина не разбират, или се правят, за да провокират и да поддържат спор, не знам.
Ето един от тези постове, контекста можеш ти да ми го обясниш, защото аз наистина го разбрах буквално:
Мисля, че достатъчно ясно се изразявам. Спорът тук тръгна от твърдение, че жената няма нужда от мъж в някои определени ситуации, но ти разбираш, че жените твърдят, че изобщо нямат нужда от мъже. Не вникваш в написаното или какво, не знам.

# 479
Пчеличката Мая е виновна за тая каша.
Ще си поговоря с мъжа й (който не и е съпруг) като мъж с мъж. Нещо му е намазала ските, а той не се усеща.
И вместо неговото, вдига моето и на колегите кръвното тука. Че и на свестните колежки даже.
Е, много ясно Joy аз на него само мъркам, щото си го е заслужил
 Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт