Кога е време за сватба?

• 19 930
  • 704
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Единици са отлагащите безпричинно, дори и да не я споделят на всеослушание.

# 646
'Отлагащите безпричинно' лелки по всяка вероятност са с репродуктивни проблеми, което не са длъжни да споделят на всеослушание - това няма да спре просташките коментари, само ще ги насочи в двулично съжалителна посока.

# 647
Не отричам, че може да има причина, която не е огласена. Обаче съм чела във форума не една и две теми "родих на 35+, защото дотогава ми се живееше". Не че приемам всичко написано тук за чиста монета.

# 648
  • Sofia
Аз пък съм с други впечатления. На днешно време са много на брой хората в сериозни двойки, които не бързат с децата. Дори женени такива. Семейно планиране му се вика.

А има и такива (според форума – еднорози), които тотално не искат деца, нито сега, нито в бъдеще.

# 649
Аз друго съм чела. Несподелена любов, здравословни проблеми (не репродуктивни, други), липса на пари, липса на баща.
Тези, на които им се живее, обикновено вече са с по 1-2 деца.
От друга страна, какво е това осъждане, че им се живеело? Дай да завършваме 10ти клас и дотам - квот платили мама и тати като ученически екскурзионни, толкова, време е да раждаме.

# 650
Че какво ти пречи да подпомогнеш с приемна грижа даже няколко такива деца? Аз не бих. Виждала съм ги как се държат точно тези с лоша или липсваща семейна среда. Сори, нищо, ама нищичко общо няма подрастващ в пубертета с бебенце.
Сигурна съм, че сираците мечтаят да бъдат осиновени, а не настанени временно в приемен дом. Само не разбрах защо се очаква да има нещо общо между бебе и подрастващ?

# 651
Моите родители са с около десетилетие по-възрастни от родителите на повечето ми връстници. Имало е ситуации, в които не ми е било никак приятно от този факт.

Това си някакъв твой проблем.
Моят баща беше набор с бабата на мъжа ми. Майка ми е също с около 5-10 години по-възрастна от тези на съучениците ми. Никога не ми е пречело, харесвало ми е.

# 652
Че какво ти пречи да подпомогнеш с приемна грижа даже няколко такива деца? Аз не бих. Виждала съм ги как се държат точно тези с лоша или липсваща семейна среда. Сори, нищо, ама нищичко общо няма подрастващ в пубертета с бебенце.
Сигурна съм, че сираците мечтаят да бъдат осиновени, а не настанени временно в приемен дом. Само не разбрах защо се очаква да има нещо общо между бебе и подрастващ?
Няма как да знаеш за какво мечтаят. Ако са някакви циганета на възраст за училище, по-скоро мечтаят да си достатъчно залюхана, че да ти свият портмонето и телефона от масата.
За общото между бебе и подрастващ - явно се очаква подрастващият да се държи като бебе. Ами не, не се.

# 653
Ще си призная нещо: моите мечти са ми хиляда пъти по- важни от имагинерните мечти на непознати.

# 654
Скрит текст:
Аз друго съм чела. Несподелена любов, здравословни проблеми (не репродуктивни, други), липса на пари, липса на баща.
Тези, на които им се живее, обикновено вече са с по 1-2 деца.
От друга страна, какво е това осъждане, че им се живеело? Дай да завършваме 10ти клас и дотам - квот платили мама и тати като ученически екскурзионни, толкова, време е да раждаме.
Абсолютно съм съгласна. И тия, които обясняват, че им се живее, наистина първи се оказват с деца. От живеенето най-вероятно. Wink Smiley
Около мен повечето на около 25-26 години проискаха деца, но или нямаха партньор, или бяха с неблагонадежден такъв пред раздяла, или имаха репродуктивни проблеми. Нито една не е отлагала в името на кариерата или "живота". Стига сме обвинявали 35-годишни жени "къде са си вяли гъза досега", те 35-годишните, които са били по живота, пътешествие, кариери, няма да се събудят изведнъж на 36 и неистово да заискат деца. Това са някакви фантастики.

# 655
  • София
Винаги подкрепям българщината и защитавам тезата, че сме по-културни, толерантни, възпитани и възвишени от западняците.

Но имаме едно слабо лошо място. И това е еснафщината. Все да се звериш в живота, мечтите и желанията на другите, да ги одумваш, да ги мразиш и да злобееш. Па ако ти е по път врачката, може и една черна магия да им пуснеш, ей така от "добро сърце".

# 656
Някои наистина се сещат късно, ама се оказва, че вече и не може. Сещам се една тема в друг форум - на 44 узрях да имам дете, какво да правя?
Ми кво да правиш, ин витро клиниките чакат, наливай пари, пък ако стане..

# 657
Това са изключения на изключенията. Аз познавам една, която казваше за пред хората, че още е рано и не са взели това решение, но реално проблемът беше, че мъжът не искаше, а тя чакаше да му дойде желанието. Толкова за недозрелите лели.

# 658
  • София
Аз имам позната на 49,която вече 20 години убеждава всички, че й е рано и планира след 50, защото уж иска да си поживее. Междувременно е обиколила повечето репродуктивни клиники в страната и има над 15 неуспешни процедури. Толкова по въпроса с чакането.

# 659
  • Далечният изток
И аз познавам една, която много години разправяше Ооо, много си ни е хубаво така (без деца),  докато са правили опити инвитро... Така че, всеки си знае, не е нужно и целият свят да знае за проблеми и т. н.

Общи условия

Активация на акаунт