ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 113

• 40 449
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • в пералнята
Аз също много обичам скир, но като видях, че изварата е с по-добри показатели, го смених с нея. Simple Smile

Привет отново от мен. Един месец не спазвах нищо конкретно, но изключително много се движих и свалих неусетно 1 кг, въпреки редовна консумация на алкохол и угаждане със сладички неща.
За съжаление, в момента не мога да тренирам, защото ми правиха операция и сега ще трябва да се полишавам, за да задържа постигнатото и да не се върна в начална позиция, докато започна пак.

# 556
Умната с яйчните фастове.Правила съм ги многократно, снимка на устата си също съм пускала.

Може ли малко по-подробно какво е станало, понеже не мога да  намеря в търсачката.

# 557
Проверих си щитовидните хормони и правих обременяване с глюкоза, както ми дадохте подсказка. Все още всичко е наред, но съм с една завишена стойност на инсулина и близко до ИР. Препоръча режим без бързи въглехидрати и бяло брашно и завишена активност, за да тръгне надолу кантара. Аз вече си го бях започнала този режим. Чудеше се дали да ми предпише един метформин вечер, но аз предпочитам първо без него да пробвам. Та така, стартирам от 73 кг/164 см. Май и млякото с нес сутрин ще го спра, че много ми е приятно, но не ми влияе добре. Първата цел ми е 6-та на кантара, не съм я виждала от последното ми раждане, а то беше преди 4г. Ще се храня предимно със салати, месо, риба, яйца, сирена(ограничено). Започнах с базови упражнения в къщи. Трябва и някои витамини да добавя, че бозайничето дълго дърпаше от запасите и сигурно положението не е розово.
Имам доста мазнини в коремната област и бедрата са ми подути в горната част. Според мен задържам вода,  ще видим дали спирането на прясното мляко ще помогне.
Темата ми е много полезна и мотивираща. Ще споделям и аз резултати (дано да е по-начесто). Хубава вечер от мен! 🥦🌶🥑🍋🥬

# 558
  • София
sis_ko Успех!

При мен нещата са зле. Задържам 6-цата, обаче няма надолу. Знам, че сънят ми е адски важен, за да тръгне надолу кантара. Обаче се налага в следващата година да ставам всяка вечер, поне по веднъж. Уви, това е убийство за мен. От една седмица вече съм така и вече ми е криво. Сигурно ще свикна, обаче... Веднага се отрази на гладът за въглехидрати. Съответно ям повече... Все въглехидрати ме избиват... Това ще забави отслабването драстично, да видим как ще удържа

# 559
Аз ям въглехидрати само под формата на плодове. Тия дни карам всеки ден с под 1000 калории на ден. На мен ми се опира 1 кило от 63 да стана трайно 62, мъкаааа Ще пиша като стане.

sis_ko, успех, аз от 73 кг. стартирах Юни мин. година. Знам какво е - ще се справиш!

# 560
sis_ko, ако искаш заповядай и в темата за ИР - дори и да не решиш да се включиш там, в началния пост има страшно много и полезна информация.
За млякото добре си го решила, особено ако е било съществено количество а не колкото да ти размъти кафето.
Колко ти е инсулинът че направо метформин са искали да ти дават?

# 561
Проверих си щитовидните хормони и правих обременяване с глюкоза, както ми дадохте подсказка. Все още всичко е наред, но съм с една завишена стойност на инсулина и близко до ИР. Препоръча режим без бързи въглехидрати и бяло брашно и завишена активност, за да тръгне надолу кантара. Аз вече си го бях започнала този режим. Чудеше се дали да ми предпише един метформин вечер, но аз предпочитам първо без него да пробвам. Та така, стартирам от 73 кг/164 см. Май и млякото с нес сутрин ще го спра, че много ми е приятно, но не ми влияе добре. Първата цел ми е 6-та на кантара, не съм я виждала от последното ми раждане, а то беше преди 4г. Ще се храня предимно със салати, месо, риба, яйца, сирена(ограничено). Започнах с базови упражнения в къщи. Трябва и някои витамини да добавя, че бозайничето дълго дърпаше от запасите и сигурно положението не е розово.
Имам доста мазнини в коремната област и бедрата са ми подути в горната част. Според мен задържам вода,  ще видим дали спирането на прясното мляко ще помогне.
Темата ми е много полезна и мотивираща. Ще споделям и аз резултати (дано да е по-начесто). Хубава вечер от мен! 🥦🌶🥑🍋🥬
Заповядай в темата за инсулинова резистентност

# 562
Благодаря, момичета.
Темата за ИР я чета, но не съм се записала още. Много неща научих от там.
Natka, инсулинът на 120 мин. ми е 42, а захар и инсулин - останалите 5 стойности (на 0, на 60 и 120 мин.) са в норма. Много странен резултат, но докторката не реагира,  пресметна някакви съотношения и каза, че нямам ИР. Аз имах съмнения, че ме ядосаха от лабораторията точно на втория час, но по-добре да не търся причина, а да се взема в ръце и да действам.

# 563
Sis_ko, интересно ми е каква ти е стойността на 0 мин., защото референтната граница от 25 е много, ама много завишена.

# 564
НОМА индекс ти е сметнала вероятно, но и аз се присъединявам към питането какви са ти били стойностите като числа. В някои лаборатории все още стоят някакви неадекватно високи референтни и щом на втория час е бил 42, представям си колко инсулин си имала преди това... За КЗ също ако чакаш да стигнеш над 6 на гладно че да се тревожиш... Отиде.
Но щом си си подхванала режим, ще се наместят работите и ще почнеш и да сваляш.

# 565
Здравейте Simple Smile
Не съм писала в темата от повече от година, но чета редовно.
Миналата пролет имах проблем с крака, който наложи да прекратя домашните тренировки за известно време и постепенно до този Януари месец бях върнала килограмите, които свалих след второто раждане. Усещах от доста време постоянна умора, какъвто и режим да захващах се провалях и килограмите не помръдваха. В крайна сметка ЛЛ ме прати на ендокринолог и се оказах с Хашимото и дефицит на витамин Д. Пия най-ниската доза хормон и от май месец започнах хранене по Зоната. До момента вървя към 7 свалени килограма, т.е вече съм малко под килограмите на които забременях втория път. Целта е да видя 5 на кантара, но в момента си позволявам да излизам от Зоната по няколко пъти седмично и се чувствам добре.
Спортът съм го зарязала тотално, нямам време покрай децата и работа ( а и желание явно). Малкото другия месец става на 2 и тръгва на ясла, та надявам се да започна да включвам по 2-3 кратки тренировки седмично.

# 566
Оле, че много сте изписали!
Аз предната седмица бях в отпуск - бях на концерт на Depeche mode  в Букурещ, където беше 40 градуса в деня на концерта. Попътувах и съответно нямаше как да спазвам много режим. Но пък за сметка на това, като се върнах и лепнах стомашен вирус... та компенсирах!!!!!
Надявам се занапред да удържам фронта, че ме очаква ваканция и направо не знам..................

Пожелавам успех на всички!

# 567
utro77, ние бяхме скоро в Букурещ на Guns & Roses - също безплатна сауна Simple Smile После се прибрахме пеша 6 км до хотела Simple Smile

# 568
Почти ме е срам да го кажа. Брат ми съчетава редовна работа с личен треньор и сега за първи път го помолих да ми направи тренировъчна програма.

Програмата е много добре обмислена с моя живот, възможностите да отделям време за това, пространство, възраст, калории... Той също така ми каза какви протеини да приемам, как и кога. Все още не знам как да измеря 43,2гр протеин Grinning. Каза ми да не ги приемам първата седмица, тялото трябва да натрупа нужда от протеин, за да започне да го усвоява по-добре. Програмата е около 10-15мин, с идеята да се изпълняват два дни подред през ден.

Другото,  теглото ми трябва да се поддържа такова каквото е сега, ако ще качвам от мускулна маса, трябва да свалям мазнини. Все още сме в дебати Simple Smile

Искам да махна този целулит от дупето, който не се вижда много, но вече говори за отпуснатост.

Много съм мотивиран. Мисля, че това ще ми помогне да се храня по-добре и да поддържам теглото си по-добре.

# 569
Ели, калкулатора с ябълката мери протеините, изядени за деня. Сега се разрових и видях, че 250 гр кренвирши са ми били 49 гр. протеини за деня примерно. Ден, в който съм яла 100 грама цаца и 100 гр. кашу е 48 гр. протеини,  ден с  1 кебапче и 150 грама риба е 47 гр. протеини. Долу-горе това, а сигурна съм, че има доста по-специализирани калкулатори.

Аз си уцелвам като цяло протеините за деня, но си надвишавам понякога или въглехидратите, или мазнините.

Общи условия

Активация на акаунт