Майски бебета

• 14 116
  • 382
  •   1
Отговори
# 135
Ние също стартирахме по схемата на хипп, смятам да я натаманявам в движение според бебе. Засега сме на готови пюрета без добавяне на нищо в тях. От някой момент ще им добавя рапично олио по препоръка на зълва ми. Ако не се хареса на бебе, няма да слагам.

# 136
Здравейте. Аз още няма да захранвам, но имам няколко въпроса.
1. През колко дни въвеждате нов зеленчук/плод?
2. Добавяте ли мляко/вода към пюрето?
3. Мога ли да приготвя първите пюрета, примерно вечерта и да ги съхранявам в хладилник до следващия ден?
Питам, защото сутрин обикновено сме на разходка и в противен случай ще се налага да се прибираме доста рано, за да имам време да сготвя.
4. Домашни или купешки пюрета предлагате?
Аз ще въвеждам през 5,по препоръка на педиатъра. Аз пасирам с малко от водата,в която съм вариола и добавям мляко до желаната гъстотата. Правя си домашни пюрета за сега, но след време ще давам и купени ако не мога да смогвам. Аз си ги правя за деня, но моя позната си прави за 2 дни и го съхранява в хладилника,после каза че топли на микровълнова 🤷‍♀️.

# 137
  • София
Здравейте и от нас, днес ставаме на 5 месеца, преди малко се прибрахме от ваксина за пневмококи. Няма да ви казвам и педиатъра как опъна пишлето на бебчо, каза, че нищо не сме свършили от предния път, пак имаше кръв, ужасно съм притеснена как ще пишка и въобще как ще пръдължим.
Иначе вече сме 70 см, 7.20 кг, хапва 5 пъти на ден по 180мл, понякога и не му стига, лошото е , че както си спеше до сутринта, от седмица започна да се буди към 4 гладен.
Спи доста неспокойно, проплаква от време на време, лигите мога с кофи да ги събирам, също много пръцка напоследък.
Опитва се да пълзи /силно казано още/ надига дупето и краката, но главата е забита долу, онзи ден от много опити направо си беше протрил бузките и брадичката.
От седмица вече сме в "летния" кош, че другия съвсем отесна.
Вдигам седалката  на 45 градуса за 10на минути докато се разхождаме, но пък тогава започва съвсем да надига гръбче и глава напред.
Като цяло най му е добре да го държа, но трябва да се движа, защото седна ли и започва да протестира и да се опъва.
Чудя се как да го забавлявам, купих килимче за пода, но още е като в небрано лозе като го сложа, само се обръща и това е, незнам твърдо ли му идва, на леглото поне се опитва да пълзи.

# 138
лошото е , че както си спеше до сутринта, от седмица започна да се буди към 4 гладен.
Спи доста неспокойно, проплаква от време на време, лигите мога с кофи да ги събирам, също много пръцка напоследък

Същата работа сме едно към едно...
А през деня сънят е мираж 😞 Все го търкалям на килимчето, а той се мъчи да се обръща по корем и всеки ден съм с илюзията, че ще ги изморява достатъчно и ще спи, но уви....

# 139
Момичета с какви килимчета сте?

# 140
  • София
Аз взех от Теди Тойс, гледах уж от по-дебелия вариант 1.5 см, незнам дали имаше смисъл, нагъва се на сектори и пристигна в чанта за съхранение. Струваше около 90 лв, беше намалено. Тези които са по 1 см са по-евтини.

# 141
Здравейте, мами! Аз съм от юнската група, но малчо се роди през месец май и вече е на 4++ месеца. Много съм притеснена с неговото ядене и наддаване, според педи няма повод за притеснение, но реших все пак да си сверя часовника и с вашите бебчета. Та моя мъник хапва 5 пъти на ден 160мл с 5 лъжички АМ (за съжаление не успяхме да се кърмим Sad ) от тези 5 хранения поне на 3 от тях остава по почти 40мл мляко… между 3 и 4ти месец беше наддал само 360гр и това адски много ме притесни.. та моля споделете колко точно са големи на килограми бебчетата ви и колко хранения на брой и мл изяждат(моля само тези, които са изцяло на АМ)

# 142
Чувала съм, че за по-рано родените бебета се гледа коригираната възраст и да не се сравняват с наборите си, а с бебетата около изчисления термин. Ние сме почти изцяло на АМ, кърма вече почти не изцеждам, а и отначало едва излизаше някаква, та ще споделя. Бебе хапва по 6 пъти на ден, понякога 7, никога не си е изяждал количествата по таблици. Ако по таблица е 800 мл дневно, ще изяде 650-700. На хранене прави понякога 70, понякога 150, най-често 100. Така и не му хванах спатиите защо така. Уж гладен, ама количествата са тези. Педиатърът каза, че някои бебенца се засищат по-бързо. После и на АМ видях, че са доста калорични всъщност. Започнахме полека със захранването, там ще видим, за момента нищо не мога да кажа.

# 143
Здравей, majesticmmm
И аз трябваше да съм юнска мама, но уви бебето се появи на 26.05.
На консултацията на 26.09 беше 6350 кг, 59 см. Ама тя нашата си е едричка. Яде 5 пъти по 160, но ще и го вдигам скоро.

# 144
Здравей, majesticmmm
И аз трябваше да съм юнска мама, но уви бебето се появи на 26.05.
На консултацията на 26.09 беше 6350 кг, 59 см. Ама тя нашата си е едричка. Яде 5 пъти по 160, но ще и го вдигам скоро.

И моята се роди на 26.05 Simple Smile от къде сте?

# 145
Здравейте, мами! Аз съм от юнската група, но малчо се роди през месец май и вече е на 4++ месеца. Много съм притеснена с неговото ядене и наддаване, според педи няма повод за притеснение, но реших все пак да си сверя часовника и с вашите бебчета. Та моя мъник хапва 5 пъти на ден 160мл с 5 лъжички АМ (за съжаление не успяхме да се кърмим Sad ) от тези 5 хранения поне на 3 от тях остава по почти 40мл мляко… между 3 и 4ти месец беше наддал само 360гр и това адски много ме притесни.. та моля споделете колко точно са големи на килограми бебчетата ви и колко хранения на брой и мл изяждат(моля само тези, които са изцяло на АМ)
Моето дете винаги оставяше доста мляко когато се хранеше с обикновено такова и все повръщаше. Когато мина на аптамил ар за повръщане, спря да оставя. Изяжда всичко защото е по- гъсто. Другото по- гъсто мляко е аптамил комфорт.

# 146
Bubana, от София

# 147
С рапичното олио бебо приема чистите еднокомпонентни пюрета по-добре. Поне на този етап е така. Без него хапва значително по-малко. На 125г пюре слагам една непълна негова лъжичка олио.
Мами, ползвали ли сте термоизолатор за шише, за да не изстива прекалено много водата на бебетата при разходки в по-хладно време? Ако да, имаше ли ефект? Моля и да споделите от кои брандове сте доволни. Или ако се сещате за други варианти за запазване на водата, да не става ледена.

# 148
Ползвам този термос

Малко е тромав, но издържа до 12 часа.
Ползвам за вода за направата на АМ.

# 149
Привет, майчета 🙂Ние почнахме захранването, нищо не става обаче 😁Бебка хапва няколко лъжици от пюрето(картоф)После лекичко го връща. Определено не е никак очарована 😁Днес е 4-ти ден на опити 😁Решила съм да пробвам с тиква, ако и нея не харесва ще пробвам купешки.Ако и тях не хареса, може би ще има почивка от пюретата. И после пак 🙂Зъбите много я мъчат, къде спи през деня, къде не. Вечер същата работа, заспива само на гърда, което хич не е хубаво.Преди заспиваше сама, сега не иска. Как ще я отучвам, не знам.Вие как сте, как върви захранването 🙂Видях и аз, схемата на Хип и ми допадна. Някое бебче със зъби има ли🙂

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 14:18 от T3di709007

Общи условия

Активация на акаунт