На почивка в Поморие 2023 и 2024 г.

• 78 951
  • 990
  •   1
Отговори
# 315
Нашата почивка в Поморие започна тази седмица в понеделник (07.08.) и вдруги ден си отиваме. За жалост тази година от толкова дни, нито един не сме направили нормален плаж, както ние си знаем. Водата беше ледена и повечето дни духаше отвратителен вятър, който правеше стоенето на плажа невъзможно. Няколко дни поред, включително и днес ни накара просто да си тръгнем. Такова нещо никога не ми се е случвало, от толкова дни почивка нито един пълноценен плаж. С много хора коментираме, явно времето се е изменило и Август не е това, което беше. Иначе моят любим плаж е пред Гранд хотел Поморие, днес за първи път отидохме на южния с надеждата да избегнем вятъра (защото местните казват ако духа на плажа в старият град, обикновено там е хубаво). Ами не ни се размина и там, но поне добих впечатление и от този плаж в Поморие и мога да кажа, че определено ми хареса, защото ивицата е по-голяма и широка, отколкото тази в стария град. Остана ни последен плаж утре, но нямам особени надежди да е хубаво, тихо и спокойно времето, защото и на днешната ни вечерна разходка духаше много силен вятър та вечер чак си става направо студено.
Другото, което е, че колкото и да харесвах нашето черноморие и в частност Поморие, може би от догодина вече ще си ходим в чужбина. Разочарована съм от цялото презастрояване, което според мен е съсипало напълно нашето иначе прекрасно море. В така нареченият ,,руски квартал" на Поморие застрояването е направо абсурдно и без никаква мисъл. От многобройните комплекси едва стигаш до морето, буквално няма въздух между сградите, заобикаляш комплекси, за да излезеш на пътя, по които първоначално си тръгнал.... Стигнеш към плажа и там бетонна ограда, паркинги без излаз и изход и множество боклуци... Това за мен си е направо престъпление и потъпкване на природните ни дадености и блага. Та това като цяло са мойте впечатления от почивката ни тази година..

# 316
  • София
От 15г.имаме апартамент в Поморие-Стария град до Общината.Посещаваме всеки ден един от 4-5 близки плажа.Тази година лятото е различно,водата се затопли бавно и изстина бързо за една нощ в началото на август,края на юли.После пак тамън да се стопли и отново охладня.Обеснаваме си го с този язовир,който го взривиха в Украйна.
Ветровито е,хладен юни ,горещ юли,в който имаше нечовешки горещини и ветровит август.Цените са по-високи от всякога,а порциите под всякаква критика,освен в Омара( 3 заведения са).Паркирането е затруднение за гости и местни,боклукът смърди и прелива от кофите,нещо го прецакаха любимото ни Поморие,в Несебър стария град е по-евтино и уютно и през два-три дни се разхождаме там или в Бургас,за да запълним липсата на София-тук сме по три месеца,но определено омръзва накрая.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 13:14 от emli

# 317
И ние за поредна година почиваме в Поморие, такова ветровито време и студена вода през август не сме случвали. Не знам на какво се дължи, но е факт. Днеска сложиха червен флаг, вятъра буквално брули, мислехме да направим един плаж преди да си тръгнем, но май няма да е.

# 318
Направо се отчаях, като прочетох последните коментари. Днес пътуваме към Поморие, децата много се надяват да поиграят на плажа, явно ще останат разочаровани. Ние възрастните все има с какво да запълним времето, но ще мисля развлечения за малките ако времето не е подходящо.

# 319
И през юли имаше такива дни. На 9ти духаше силен вятър и имаше големи вълни, до повече от половината плаж, водата обаче не беше много студена.

# 320
На 1 Септември пътувам за Поморие. За първи път ще правя септемврийско море и моля тези, които са ходили м. Септември да споделят дали водата е топла и дали много духа. Благодаря!

# 321
Ние от няколко години ходим в началото на септември и винаги сме случвали на хубаво време. Водата е била топло, едновременно с това пък не е такава жега и задух. Следобед излиза бриз, но нормално. Сутрин е било спокойно. Обмисляме и тази година да направим още една почивка септември, дано пак да е хубаво времето.

# 322
Последните 3 г. ходим в началото на септември на море.Все не случваме на време, морето е студено.Сега гледам за краят на август но като чета за вятъра и водата май ще се откажа.

# 323
Извинявам се, миналата година ходихме последните дни на август и се прибрахме на 1 септември.

# 324
И аз имам лош опит със септемврийското море. Не препоръчвам, на късмет е, за мен е рисковано. Може и да е хубаво времето, може и да не е и да те е яд, че си на море, а гледаш плажа отдалече. Аз искам когато почивам на море да ходя на плаж, да гледам водата, да хвана тен. Ако искам друг вид почивка с разходки и забележителности ще ида във Велинград или Златоград примерно Simple Smile

# 325
Както са казали и други - септемврийското море си е на късмет. Ходили сме няколко пъти около 10-ти септември и сме случвали на време. Лудницата я няма вече, времето - чудесно, морето все още е топло. Вечерите са по-хладни. Моя приятелка пък ходи преди 2 години мисля в началото на септември за 10 дни, а точно тогава беше хванал студ и плаж не можаха да направят. Най-добре според мен е резервация в последния момент, като се следи  прогнозата за времето.

# 326
Обеснаваме си го с този язовир,който го взривиха в Украйна,равняващ се на 1/7 от обема на Черно море.
Мисълта, че язовир може да има 14% от обема на море подкопава и минимално необходимата интелектуална граница...
С риск да ти създам трудност с възприемане на толкова малко съотношение, нека да спомена, че обемът на Каховка е 0.03 промила от обема на морето ни.

# 327
Някой знае ли автобусът от Бургас, от гарата / автогара Юг/ който тръгва, спира в новия град на Поморие предполагам, така пише на разписанието - квартала?
От там се хваща номер 1 или 2 от градския транспорт на Поморие, за да се стигне до общината и стария град ли?
Или грешно съм разбрала....

# 328
Някой знае ли автобусът от Бургас, от гарата / автогара Юг/ който тръгва, спира в новия град на Поморие предполагам, така пише на разписанието - квартала?
От там се хваща номер 1 или 2 от градския транспорт на Поморие, за да се стигне до общината и стария град ли?
Или грешно съм разбрала....
Автобусът от Бургас спира и в Стария град на Общината.

# 329
Бисе, от къде хо хвана - от автогара Юг ли в Бургас?
На място ще питам шофьорите на бусчетата, но ми се иска предварително да съм подготвена с инфо ...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт