На почивка в Поморие 2023 и 2024 г.

• 78 276
  • 990
  •   1
Отговори
# 840
  • столицата
След като работят на дадена позиция, следва да знаят поне минималното ниво, за да могат да обслужат клиентите. Все пак похвално е, че работят и се интегрират, а не стоят на социални помощи.
За перфектен български не видях някой да е изразявал претенции.

# 841
  • София
Когато ми откажат да платя с карта, казвам, че нямам достатъчно в брой и въпроса е приключен.

# 842
Не сте длъжна,но какво толкова...Ами ,работят,хората, не им е лесно...Щом с другите хора(включително и нас )се разбират някак си, ще разберат и вас ...Толерантност нямате ли? Те нашите по чужбините щото филология са завършили и пърфект говорят....Да се заяждате за други неща-разбирам....Но за това🤔. Затуй ГанЯ няма да се оправи никога. Само селинджъри със претенции . ....
Вие изглежда въобще не сте вникнали в това, от което се възмутих.
Иначе не ни мислете селинджърите, оправяме се с АЕ навсякъде по света, но с това отношение към бг туристите, което показвате, после да не ревете   що няма бг туристи на бг Черноморието. 🙂
Но да, за едно сте прав/ права, Ганя няма да се оправи никога, докато не разбере, че туристите не са балами, които море не са виждали, а имат база за сравнение, и другия път ще се замислят сериозно, дали да се върнат там, където няма какво да получат.
Хайде, останете си със здраве " гражданино"😃

# 843
Ние акестирахме в Поморие и влязохме в супермаркет Мега. Има ли поне един слежител, който говори български в този магазин...
никога не съм имала проблеми с персонала в този магазин, изненадах се като пишеш така Wink
Иначе, петък вечер, събота, неделя - има уеййй ту мач народ. Масово са нервни, бутат те без да кажат "Прощавайте", изпреварват се на касата понеже били само за едни цигари/кафе/ не знам си какво.
Това напрежение не се създава от местните, Ами от прииждащите за уикенда Simple Smile
Познавам и персонала е някои заведение. Някъде са си непукисти, но повечето са старателни и им се изважда душата от температурата в кухните, съчетана с бързане и нервните системи на клиентите. Защо всичките забравяме, че лятото на ВСИЧКИ ни е горещо. И докато някои почиват, други нямат тази възможност, понеже трябва да работят. Ако всеки отстъпи една претенция назад, всички ще бъдем по-спокойни, щастливи и отпочинали в крайна сметка.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 19:26 от rumka833

# 844
Бисе, какво толкова не се разбрахте? На каса ли, къде...то нали си вземаш неща и хоп на каса, а там парите всеки ги разбира какво говорят Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 10:46 от teta75

# 845
А ако е искала да пита нещо? Професията се нарича продавач-консултант, интересно как ще консултира без български.

# 846
В магазина Мега ви обещавам, че служителите говорят на Бг език. Възможно е да има чужденци, обаче не всичките са чужденци. На топлата витрина, или това където е готовата храна, има едно момче чужденец, обаче има и още един, който си е българин. И двамата стоят почти постоянно на работните си места. А на касите съм засичала само Бг. Може би нещо случайно сте попаднали, ама съм сигурна че сте успели да се справите. Не е като да говорят по китайски, все пак.

# 847
Здравейте!Някой да е посещавал ресторант OMARA Atelier Gastronomique на шеф Кокинова в центъра ,да сподели мнение?Благодаря предварително

# 848
Аз и не съм впечатлена особено.

# 849
Както вече неведнъж съм казвала, Поморие не се слави с традиции в доброто обслужване. Преди бяха арогантни, сега просто персоналът е нискоинтелигентен. В Била, например, както всъщност във всяка друга Била, на български с българки е зор да се разберем. Но... това си е Поморие - много хубаво с лошо обслужване.

# 850
Както вече неведнъж съм казвала, Поморие не се слави с традиции в доброто обслужване.

Цялото южно черноморие, бих казала.

А днес явно сте слънчасали повечето - я се къпете по-често в морето, вместо да се дракате тук!
Аааа ма ха! Ние се пържим на работа, те мрънкат, че руснаци им говорили на МОРЕТО! Бегом марш да си охладите страстие в гьола, че кат' дода в петък ще ви дърпам ушаците!

# 851
Ами и на мен не ми е приятно, когато отида в една от кварталните аптеки в София, да ме обслужва персонал, който не може да разбере колко опаковки от лекарство Х по еди колко си милиграма искам. До такава степен е езиковата бариера. Обяснения с жестомимичен превод! Налага ми се аз да следя какво точно ми дават, че току виж са ме уредили с друго лекарство.  Умират си да ми казват, че дадено лекарство го няма, въпреки че предишния ден съм го поръчала, но тях просто ги мързи да го търсят. Подвиквам - не е на този рафт, от другата страна по-надолу търсете!!! По едно време единия чуждоговорящ ленивец го бяха пренасочили само да маркира продукти, които сме си сложили сами в кошницата, но онзи ден се оказа, че са му връчили работа по здравна каса. Е нЕма такъв кошмар - половин час за три лекарства и най-накрая излязох с нула, щото нещо си... Та не ми е приятно да имам езикова бариера в обслужването в България. Персонал, който не знае езика, да не работи с клиенти. Може да има всякаква друга работа. За какво ми е сервитьор, на когото не мога да обясня, че не искам лук в салатата. Мига на парцали, щото не знае какво е лук. Да ходи да мие чинии докато научи езика. Не съм длъжна в България да говоря руски или английски. И не искам!
          Та с горното искам да кажа, че проблемът не съществува само в Поморие.
           Чакам с нетърпение повторното ни завръщане там през септември. Като ви чета каква гъчканица е в момента, се радвам, че почивахме през горещия юни. Южния плаж ми е на сърце, вече повечето знаете Simple Smile, но пак да си кажа.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 20:10 от tetka_the_best

# 852
Ресторантът към “При американеца” хубав ли е?

# 853
А знаете ли какво става с хотел Библиотеката? Работи ли? Звъня, звъня и нещо странно се случва, не мога да се свържа с тях

# 854
Ресторантът към “При американеца” хубав ли е?
Да, хубав е. Страница, две назад съм споделила мнение.

Общи условия

Активация на акаунт