Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 352
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
ОЗОК Инс,  но... Има някакви фирмени неща, свързани с този вид изплащания! Самата фирма поставя някакви изисквания и се договарят. До скоро работодателя ги изплащане, но от 2023г ме насочи ха към ДЗО и не съм имала проблеми На нас ни върнаха и парите от Инвитро процедурата

# 316
Ох, тези дечица с техните реакции! Толкова са мили и сладки! А и в тази възраст предполагам ще са голяма помощ на мама в грижите за бебчо Heart

Боби, честито за хубавият резултат!! Толкова си го чакаше, вече можеш да се отпуснеш Simple Smile

За пренатестовете съм казвала мнение, но пак да кажа 😁 За мен са излишни, ако няма някакви съмнения след ФМ, но Лято усещам, че това те тревожи и може би наистина ще е по-добре да се успокоиш като си направиш това допълнително изследване. Все пак спокойствието сега е от решаващо значение Heart

И аз съм с октомрийче 21ви набор и живот и здраве момиченцата ми ще са с разлика 2г3м. Не беше много планирана тази бременност, понеже исках малко по-голяма разлика, за да не се разправям с малко бебе и голямо бебе, но след като получихме този подарък, с мъжа ми сме единодушни, че плюсовете ще са повече от минусите. Да, ще е трудно на моменти, с организацията, ще има и ревност и всякакви емоции, но съм сигурна, че щастието ще надделява над всичко и децата ще си растат заедно и ще се забавляват. Аз съм и от късметлийките с няколко баби, които да помагат, така че съм се настроила че всичко ще бъде прекрасно!

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 19:48 от Lollo

# 317
Bobby_g Браво! Чудесна новина! Имам чувството, че ще сме повече мъжки майки в тази тема. 😂

upincloudnine често казано може и да е от бременността. Какво си хапваш? Аз моя не искам да го изследвам той си беше висок и преди това... Понеже съм с премахнат жлъчен мехур и малко по сложно става след това.
Холестерола може да се вдигне и от стрес.

# 318
Благодаря ви момичета...ще го направя изследването за тромбофилия при първа възможност...за всеки случай и да съм по спокойна надявам се ..иначе моя термин е 20 януари...аз имам брат с 1г и 9 месеца разлика сме и за мен винаги е било много хубаво заради малката разлика във възрастта...просто си бяхме на един акъл....иначе майка ми си знае какво е било да гледа деца с такава малка разлика...но не съм я чувала да се оплаква

# 319
Sineochka_24, последните 3 месеца не съм си хапвала особено добре, но не съм яла глупости, със сигурност. По-скоро от липсата на апетит не ядях много, но в края на третия месец, началото на четвъртия, апетитът ми се върна и смея да твърдя, че се храня ок, не съм с наднормено тегло. Доста странно..

# 320
Sineochka_24, последните 3 месеца не съм си хапвала особено добре, но не съм яла глупости, със сигурност. По-скоро от липсата на апетит не ядях много, но в края на третия месец, началото на четвъртия, апетитът ми се върна и смея да твърдя, че се храня ок, не съм с наднормено тегло. Доста странно..

Консултирай се с Агто си все пак, покажи мубизследванията. Аз още в началото пуснах и холестерол, и триглицериди, макар да ми изкязоха в норма моето АГ каза, че при бременност се покачват, което било нормално и дори да не бяха в реферантни граници да не се шашкам

# 321
Момичета, който вече знае пол/термин и иска да ги добавя на първа страница, да пише. Новите момичета гледам да ги добавям веднага, но ако пропусна някой, пишете, ще коригирам.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 23:08 от Bobby_g

# 322
Bobby_g, аз съм с момиче, термин 8 януари.

# 323
Момичета моите изследвнаия от вчера излезнаха , но не разбирам много , малко ми е странно това заключение Sad ако Има някой по разбираш , моля да сподели ?

# 324
Лято 2021 и моето го пратиха преди. Заключението ми е същото. На теб кръвното колко ти беше? При мен риска за преекламсията е 1:14.

# 325
Аз съм с момиче,  термин 6 януари.
Момичета, който вече знае пол/термин и иска да ги добавя на първа страница, да пише. Новите момичета гледам да ги добавям веднага, но ако пропусна някой, пишете, ще коригирам веднага.

# 326
Здравейте, момичета! Честито за отрицателните резултати на пренаталните тестове! Blue Heart Heartpulse

Днес си правих изследвания и някои показатели са готови. Стряска ме високият общ холестерол 7.97 mmol/L (при реф. 3.5 - 5.2) и LDL холестерол 5.98 mmol/L (много високи стойности дават над 4.92). Никога не съм имала толкова висок холестерол, притеснително ли е или пак по време на бременност е нормално да се покачи? Триглицеридите са 0.81 mmol/L при реф. 0.3-1.7, коагулацията също е ок, като от 3 седмици съм спряла Натаспин.
Как си с щитовидната жлеза,  прави ли си изследвания през бременността, или отпреди? Висок холестерол по принцип е много типичен за хипофункция, не го знаех преди,  но последната година ми се подреди тази картина. Тоест и да се храниш страшно изчистено,ако процесите в тялото някъде са затруднени се получават такива завишавания/понижавания на показатели. Не помня назад дали си писала за щитовидни ти, знам, че обсъждахме с някои момичета.
Иначе аз чакам Нифти про, правих в понеделник, бяхме решили с мм, че задължително ще правим, без значение индикации, тъй като преди успешната ми бременност с дъщеря ми имах аборт по медиц показатели в 12-13седм, бебчето беше със синдром на Търнър, спря и сърдечната дейност ден след като се видя това на ФМ, та си имаме страх от това да не стане пак.

# 327
Момичета, имате ли болезненост в мускулите на краката в долната част.
Имах леки схващания, започнах магнезий преди около седмица. От два дни ми се появиха тези болки все едно са ми насинени краката. Мога да го опиша и скованост с болка.
Може ли да съм качила нивото на магнезия и от това да се е получило?
Да не ми се смеете на въпроса, моля ви. 💌

# 328
Здравейте, момичета! Честито за отрицателните резултати на пренаталните тестове! Blue Heart Heartpulse

Днес си правих изследвания и някои показатели са готови. Стряска ме високият общ холестерол 7.97 mmol/L (при реф. 3.5 - 5.2) и LDL холестерол 5.98 mmol/L (много високи стойности дават над 4.92). Никога не съм имала толкова висок холестерол, притеснително ли е или пак по време на бременност е нормално да се покачи? Триглицеридите са 0.81 mmol/L при реф. 0.3-1.7, коагулацията също е ок, като от 3 седмици съм спряла Натаспин.
Как си с щитовидната жлеза,  прави ли си изследвания през бременността, или отпреди? Висок холестерол по принцип е много типичен за хипофункция, не го знаех преди,  но последната година ми се подреди тази картина. Тоест и да се храниш страшно изчистено,ако процесите в тялото някъде са затруднени се получават такива завишавания/понижавания на показатели. Не помня назад дали си писала за щитовидни ти, знам, че обсъждахме с някои момичета.
Иначе аз чакам Нифти про, правих в понеделник, бяхме решили с мм, че задължително ще правим, без значение индикации, тъй като преди успешната ми бременност с дъщеря ми имах аборт по медиц показатели в 12-13седм, бебчето беше със синдром на Търнър, спря и сърдечната дейност ден след като се видя това на ФМ, та си имаме страх от това да не стане пак.

TSH винаги ми е било до 2, преди да забременея беше 1.85. През първия триместър падна на 0.2, през втория сега е 0.55. Никой лекар не се е притеснил, било нормално. Бебето през първите месеци нямало собствена жлеза и ползвало на майката. После трябва да се нормализира. Може заради тази връзка, която описваш, да е толкова завишен холестеролът, нямам друго обяснение. Високочувствителеният CRP също излезе висок. Ще ги коментирам отново тези дни с лекар, просто до тогава исках да видя какво мислите, дали някоя от вас е по този начин.

# 329
Лято 2021 и моето го пратиха преди. Заключението ми е същото. На теб кръвното колко ти беше? При мен риска за преекламсията е 1:14.

Кръвното ми беше 118/80 нещо такова …. Но с точност не мога да кажа , ами мисля , че трябва да ги изпратим на доктор да ги разчете , че като не разбираме 😬а ти беше правила пренаталвн тест нали ?

Общи условия

Активация на акаунт