Януарче в коремчето расте - мама все се тревожи дали е добре (Тема 2/ 2024г.)

• 41 336
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, който вече знае пол/термин и иска да ги добавя на първа страница, да пише. Новите момичета гледам да ги добавям веднага, но ако пропусна някой, пишете, ще коригирам веднага.

Боби, аз съм с термин 07 януари и чакаме момченце Blue Heart

# 331
Здравейте, момичета! Честито за отрицателните резултати на пренаталните тестове! Blue Heart Heartpulse

Днес си правих изследвания и някои показатели са готови. Стряска ме високият общ холестерол 7.97 mmol/L (при реф. 3.5 - 5.2) и LDL холестерол 5.98 mmol/L (много високи стойности дават над 4.92). Никога не съм имала толкова висок холестерол, притеснително ли е или пак по време на бременност е нормално да се покачи? Триглицеридите са 0.81 mmol/L при реф. 0.3-1.7, коагулацията също е ок, като от 3 седмици съм спряла Натаспин.
Как си с щитовидната жлеза,  прави ли си изследвания през бременността, или отпреди? Висок холестерол по принцип е много типичен за хипофункция, не го знаех преди,  но последната година ми се подреди тази картина. Тоест и да се храниш страшно изчистено,ако процесите в тялото някъде са затруднени се получават такива завишавания/понижавания на показатели. Не помня назад дали си писала за щитовидни ти, знам, че обсъждахме с някои момичета.
Иначе аз чакам Нифти про, правих в понеделник, бяхме решили с мм, че задължително ще правим, без значение индикации, тъй като преди успешната ми бременност с дъщеря ми имах аборт по медиц показатели в 12-13седм, бебчето беше със синдром на Търнър, спря и сърдечната дейност ден след като се видя това на ФМ, та си имаме страх от това да не стане пак.

TSH винаги ми е било до 2, преди да забременея беше 1.85. През първия триместър падна на 0.2, през втория сега е 0.55. Никой лекар не се е притеснил, било нормално. Бебето през първите месеци нямало собствена жлеза и ползвало на майката. После трябва да се нормализира. Може заради тази връзка, която описваш, да е толкова завишен холестеролът, нямам друго обяснение. Високочувствителеният CRP също излезе висок. Ще ги коментирам отново тези дни с лекар, просто до тогава исках да видя какво мислите, дали някоя от вас е по този начин.
Много интересно, че ти е паднало ТСХ, обикновено скача през бременност. Но, иначе, важни са много ФТ3 и ФТ4, аз винаги съм била с ок горе-долу ТСХ, но те ми бяха ниски. Може да не е това при теб, ако искаш си пусни едни щитовидни панел +пак холесторол, да провериш втори път дали ще е така.

# 332
Момичета, имате ли болезненост в мускулите на краката в долната част.
Имах леки схващания, започнах магнезий преди около седмица. От два дни ми се появиха тези болки все едно са ми насинени краката. Мога да го опиша и скованост с болка.
Може ли да съм качила нивото на магнезия и от това да се е получило?
Да не ми се смеете на въпроса, моля ви. 💌

Аз съм със страшна тежест в краката и бих казала някаква странна болка, особено през нощта… няма спане и от това хаха. Приемам магнезий общо взето доста преди да забременея, но при мен по- скоро се дължи на качването на килограмите. (Натрупах 7-8 за няколко месеца преди да разбера за бременността)

# 333
Не е сигорно но каза момче💙
Термин 10 януари

# 334
И моето тсх падна ,когато забременях...падна на 0.02,но т4 ми е на горните 25 процента и ендо смята,че е чудесно,защото на бебето му трябва т4 и т3 ми беше малко над горна граница...преди една седмица тсх беше 0.1...аз следя тсх ,фт3 и фт4 през 15 дни заради базеда...винаги съм била с много ниски триглицериди и лош и общ холестерол...не съм изследвала от както съм бременна и ще проверя какво се случва...при мен размърдване има в ПКК...по ниски лимфоцити,по високи неутрофили,понякога леко завишени суе и веднъж имах и црп малко над горна граница...желязото ми пада...засега е 17,но феритина много ми е паднал в сравнение с преди,но още си е в граници...хемоглобина ми от 142 е 126...някой от вас има ли тази постоянна не силна но постоянна тъпа и опъваща лека болка отпред в таза...целия корем ниско долу?Иначе аз съм с термин за 20 януари...пол незнам още...на 10 съм на БХС

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 15:10 от Надежда Х

# 335
Момичета, който вече знае пол/термин и иска да ги добавя на първа страница, да пише. Новите момичета гледам да ги добавям веднага, но ако пропусна някой, пишете, ще коригирам.
За свга планираме пола да е изненада. Термин 2 януари.

# 336
Аз за сега не искам да го споделям  термина. Исках да попитам някоя мама от Благоевград има ли? Heart Decoration

# 337
Айде и аз да се включа в темата за пренаталните тестове ❤ но казвам предварително, че при мен  допълнителното осигуряване ми покрива разходите! Ние още 29.06 минахме БХС и морфология без забележки от страна на доки, но...! След като се записах в града да ме следят по ЗК, реших да попитам и се оказа, че доки даже имала договор с отстъпка към CellGenetics и от там се реших да си пусна пълния пакет, за мое спокойствие, все пак сме инвитро и двамата сме на тръни и още не вярваме много какво се случва... Но пак казвам, че ние ще си получим парите обратно, което всъщност е доста важен фактор в семейния бюджет

Здравей, дали мога да попитам с допълнителното осигуряване как точно става? Аз от работа също имам допълнително осигуряване, но не съм много запозната как точно става МедУника е моето, само фактура и фискален бон ли се изпраща?

# 338
  • София
#ахха Аз съм към Уника. Искат фактура, фискален бон и амбулаторен (т.е. че лекар те изпраща на дадено изследване). Все пак има и значение какъв пакет си там. Голяма ми е чуденката дали ще покрият пренаталния, понеже си е по мое желание - АГ каза да минем първо скрининг и фетална и ако има нужда от пренатален тогава, но аз искам да си го пусна за наше си спокойствие понеже съм на 37, а ме предупредиха, че скринингите над определена възраст са доста стряскащи.

# 339
Привет момичета, връщам се от преглед...най-после мина и при мен. Докторката беше много мила, огледа добре бебчето и каза, че всичко е наред и с него и с мен. Измести ми с няколко дни термина и се записвам към отбора на момиченцата 💟

# 340
Не мога да Ви кажа за вашия фонд какво изискват и какво покриват, всяко ДЗО си има свои правила, поинтересувате се за вашето ❤️ предполагам имат телефон или сайт
Айде и аз да се включа в темата за пренаталните тестове ❤ но казвам предварително, че при мен  допълнителното осигуряване ми покрива разходите! Ние още 29.06 минахме БХС и морфология без забележки от страна на доки, но...! След като се записах в града да ме следят по ЗК, реших да попитам и се оказа, че доки даже имала договор с отстъпка към CellGenetics и от там се реших да си пусна пълния пакет, за мое спокойствие, все пак сме инвитро и двамата сме на тръни и още не вярваме много какво се случва... Но пак казвам, че ние ще си получим парите обратно, което всъщност е доста важен фактор в семейния бюджет

Здравей, дали мога да попитам с допълнителното осигуряване как точно става? Аз от работа също имам допълнително осигуряване, но не съм много запозната как точно става МедУника е моето, само фактура и фискален бон ли се изпраща?

# 341
#ахха Аз съм към Уника. Искат фактура, фискален бон и амбулаторен (т.е. че лекар те изпраща на дадено изследване). Все пак има и значение какъв пакет си там. Голяма ми е чуденката дали ще покрият пренаталния, понеже си е по мое желание - АГ каза да минем първо скрининг и фетална и ако има нужда от пренатален тогава, но аз искам да си го пусна за наше си спокойствие понеже съм на 37, а ме предупредиха, че скринингите над определена възраст са доста стряскащи.

Ами значи няма да стане, че и аз нямам амбулаторен може все пак да пратя фактурата с касовия бон😁 иначе ние вчера пуснахме към CellsGenetics и другата седмица се надяваме на хубави резултати. След това бях и на преглед в 10г.с съм , пораснало е бебето видяхме ръчички, крачета движеше ги, пусна ни и за първи път да чуем сърчицето 😍 та това поне ще ме държи една седмица до резултатите🤗

# 342
Muffinche , много се радвам , браво … сега малко по спокойно  😊и на мен ми изместиха с 5 дни термина , поне така пишеше на резултатите , който вчера получих .
А относно фондовете искат фактура , касов бон и амбулаторен лист . Тевече  всички имат онлайн портали и може онлайн заявка за възстановяване на разходите .

Синеочка аз съм на 40 км разстояние от Благоевград Simple Smile

# 343
Здравейте момичета Simple Smile За първи път се включвам в тема и съм много щастлива, че е точно тази! След 2 спонтанни аборта, последния от които беше на 01.01.23г., сега отново сме в началото на това приключение. Преди 2 дни ходих на втория си преглед и с бебчо вече сме в 12 г. с. и термин 15 януари 2024г. Simple Smile Предстои ми избор за пренатален тест на наше успокоение. Ще следя темата с интерес! Успех на всички бъдещи мамчета с пожелание за лека и безпроблемна бременност до самия финал! ❤

Добре дошла при нас! Към кой тест се ориентираш? Аз правих Вижън и го чакам с нетърпение и доза страх, че и аз имам аборт, но по медицински причини и се моля всичко да е наред сега.

Аз да ви се оплача малко - цял ден ме стяга корем. Пих и но шпа, но не можех да легна, че малкият си иска неговото (на дете на 1г.8м трудно може да обясниш, че мама трябва да легне). Сега мъжът ми изведе детето да поиграят и аз се хоризонтирам веднага, дано отпусне най-сетне.

Аз съм се ориентирала към Cell Genetics, доверявайки се на моя док ❤
В понеделник го пускам 😊
А ти почивай, колкото можеш повече, вярвам, че ще отшуми неразположението. И аз пих но-шпа в началото на втория месец и то около 15-20 дни, но след това симптомите отшумяха и спрях!
Късмет ❤

# 344
Здравейте момичета, да се похваля и аз, днес излязоха резултатите от пренаталния тест, бебчо е здрав и ще е момченце. Иначе съм записана за понеделник за БХС, интересно ми е там какви ще са резултатите от него.

Общи условия

Активация на акаунт