Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми)

• 47 511
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Ами търсиш "аварийно осветление" в Гугъл и веднага ще ти излезнат резултати.
Примерно https://vivalux.bg/bg/product/viv004033 и https://www.tmt-elkom.com/avarlampa-led-strelka-346-2014w3h160lmip65

# 226
Има такива крушки, които се монтират като обикновени, но имат и вградена батерия, която ще свети още няколко часа без ток.
Виждала съм ги в амазон италия, примерно тази ми излиза: Sengled Everbright LED Bulb

П.П. Намерих и български линк към такава крушка: https://lightmarket.bg/led-krushka-ultralux-s-vgradena-bateriia- … 6w-e27-4200k.html

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 14:20 от Barbabeau

# 227
  • София
bboiko, видях го това осветление но не знам как работи.
Barbabeau, мисля, че точно това ми трябва.
Намерих такава, но се чудя как се зарежда батерията.
https://www.emag.bg/led-krushka-ultralux-s-vgradena-baterija-6-w … 742/pd/DN00N4BBM/
6W изобщо не е малко - сега погледнах нощната лампа е 3W. Трябва ми да светне веднага за да може добичето да се приземи без да се пребие и да мога да стигна до фенер.
Да, ти си редактирала явно ги има и на нашия пазар.

# 228
Тета тази лампа е за контакт. На мен ми трябва нещо да започне да свети когато спре токът вечер.
Има лампи на батерии и сензори за светлина.

Показаната от мен е със сензор за светлина. Свети само когато е тъмно. Ако е светло, не свети, въпреки че е в контакта.
Според мен ще й свърши работа за целта, която преследва..даже може няколко да сложи, ако се притеснява че една няма да е достатъчна.

# 229
  • София
Ще светне като е тъмно, но само ако е включена в контакта. А на мен ми трябва да светне когато няма ток.

# 230
Ще светне като е тъмно, но само ако е включена в контакта. А на мен ми трябва да светне когато няма ток.

Аз да си кажа, че чак сега те разбрах Head BandClose...просто нещо днес не ми е ден явно. Извинявам се в такъв случай, доста се срамувам в момента...простете още веднъж .

# 231
Батерията си се зарежда сама когато има ток. И на тези които съм показал, и на тия крушките с батерия. Разликата е, че аварийните лампи обикновено се включват автоматично само когато няма ток, а тази крушка ще свети постоянно. Но вероятно има различни модели, които работят и по двата начина.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 17:47 от bboiko

# 232
  • София
Т.е. мога да завия една такава крушка на полилея и да я използвам като нормална крушка тя ще си се зарежда и като спре токът ще светне? А какво става като загася лампата от ключа - това еквивалентно на "няма ток" ли е, ще светне ли аварийната крушка или ще се сети че е нормално изключена?

# 233
Можеш. Показаните точно крушки няма как да се сетят че си ги загасила. Т.е. ще светят постоянно докато не им се изхаби батерията. За да ги спреш трябва да ги отвинтиш. Може и да има други. Виждал съм крушки с променлив цвят и дистанционно, но те нямаха батерии. Потърси варианти.
Истинското аварийно осветление може да се направи да е изключено когато има ток и да светва когато няма, но то си е цяла отделна лампа.

# 234
Т.е. мога да завия една такава крушка на полилея и да я използвам като нормална крушка тя ще си се зарежда и като спре токът ще светне? А какво става като загася лампата от ключа - това еквивалентно на "няма ток" ли е, ще светне ли аварийната крушка или ще се сети че е нормално изключена?
Четох коментари в амазон, че работи коректно, ако е монтирана на лампа, която има само един ключ. Някои полилеи са свързани едновременно към няколко ключа в различни краища на помещението и за такива не е подходяща. Ако е проста лампа с един ключ, тогава разбира, че е спрял токът - да. Хората са си правили експерименти с изключване на бушоните.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 18:08 от Barbabeau

# 235
  • София
bboiko, Barbabeau, благодаря ви.
С аварийното осветление едва ли ще се справя, но тези крушки изглеждат като най-лесното решение. С един ключ съм, така че би трябвало да работи както казват хората от ревюто.

# 236
  • Агент под прикритие
Някой има ли 128 gb microsd карта, бавна ли е?
Зависи. За едно нещо стават, за други може и да е бавно, зависи от предназначението, по което се ползват. Дай малко повече информация: каква е картата (модел, марка), за какво се ползва и т.н.

# 237
В понеделник затворих лаптопа и днес, след пълна почивка и никакво пипане, ме посреща с такъв екран. Идеи за белия кант?
Скрит текст:

# 238
Умрял? Таблета така беше и това казаха, че си е заминал...

# 239
Работи, на него съм в момента, но тази "зимна" украса ме изненада. Чудя се да е имало токов удар или някакъв друг срив...

Общи условия

Активация на акаунт