Аз визирам тези, които не го правят, а вместо това пътуваг по час-два всеки ден до работа и обратно.
Съответно когато пихме кафе за първи път у нас (наивността и отвореността ми към такива покани вече я няма за щастие) се изтресох ,,ей в тая пекарна няма ли да вземат да научат какво значи пълнозърнест хляб, а колко са нелюбезни не ми се говори" 😄😄😄 по-късно разбрах, че не е било ,,уместно" да си казвам мнението както съм свикнала.
в по-големия град в непосредствена близост до нас (около 100 хиляди) също има такива шуробаджанащини. Аз съм тоя на оня на оная. И когато се каже нещо за някого от веригата, веднага се разбира. Дори да не искаш. Не можеш дори да си затвориш ушите за такива глупости, освен ако наистина не искаш да си живееш сам в двора и да гледаш кози. 
когато излезнеш от вкъщи да потъваш в тълпата и който от къде е и накъде е. Без поздравявания, разпити, разкази. Това, ако го направя тук, ще ми се обидят всички, а и това не го искам. Излизам и се почват поздравявания, small talk и т.н. Липсата на анонимност и независимост е ужасна.
. В малкия град има една обидчивост на тия кланове-вериги и се помни.
тоя на оня на оная. В София или др голям град масата променя хората до там, че пекарите са в конкурентна среда, клиентите по-арогантни и директни в критиката си и това всига и нивото на услугите между другото, а също така и да се изкажеш на никого няма да му пука чак толкова. Поне от опита ми. Аз познавам и двете страни-и тези на малкия град, на средно големия и на големия. Че и на селото. За жалост. Трябваше да си остана в големия, тогава за принципа сигурно щях да защитя мама Ру. Бях наивна едно време, че това са само измислици, но не са. Клишетата произлизат от дълбоко изживяна истина.