кво става ако не спазя предизвестието при напускане?

• 3 757
  • 35
  •   1
Отговори
и ми беше казано, че трябва да работя един месец, ако не, трябва да плащам парите за един месец, това вярно ли е и какво ще стане, ако си намеря друга работа през това време?

# 1
Или ще те чакат един месец от новата работа или ще си платиш. тези клаузи в договора все пак не са празни приказки, нали си подписал?
Иначе винаги има вариант за взаимно съгласие, но ако се разбирате с работодателя и ако не си му важен.

# 2
Или ще те чакат един месец от новата работа или ще си платиш. тези клаузи в договора все пак не са празни приказки, нали си подписал?
Иначе винаги има вариант за взаимно съгласие, но ако се разбирате с работодателя и ако не си му важен.
Казаха ми, че трябва да плащам един месец, ако не спазя предизвестието, но откъде ще вземат парите, които дължа, ще ги запорират ли от банковата ми сметка?

# 3
Ще им дължиш тия пари, ще те съдят и ще платиш и съдебните разноски. И няма да ти напишат каквото трябва в трудовата книжка.
За какво ти е това, не те разбирам.

# 4
Ще им дължиш тия пари, ще те съдят и ще платиш и съдебните разноски. И няма да ти напишат каквото трябва в трудовата книжка.
За какво ти е това, не те разбирам.
така че най-добре е да работия тези 30 дни

# 5
  • СИ

така че най-добре е да работия тези 30 дни

А още по-добре е да се чете преди да се подписва и да си спазваш ангажиментите които си поел.
Винаги са ме учудвали хора които смятат, че договорите се отнасят само за другата страна или са в сила само когато имат да получават нещо.

# 6
Аз знам , че ако искаш да си вземеш заплата на края пускаш предизвестие и работиш още 1 месец преди да напуснеш . Ако си решил вече от днес за утре да напуснеш не получаваш заплата .
И на мен не ми  е ясно какво е това плащане цял месец .
Напускала съм на 3 места с предизвестие един месец и съм си вземала заплатата . И ми пишат стажа в ТК което е много по важно от всичко .  Иначе взимаш вятър .

# 7
Нямате ли договор? Какво пише в него?

# 8
Прочети си договора. Там пише кое как. Аз съм напускала само от едно място и се бяхме разбрали с шефовете по взаимно съгласие се разделихме. На много места и длъжности срока даже не е 1 месец, а повече. На мен в договора примерно ми пише, че дължа предизвестие 3 месеца.

# 9
Прочети си договора. Там пише кое как. Аз съм напускала само от едно място и се бяхме разбрали с шефовете по взаимно съгласие се разделихме. На много места и длъжности срока даже не е 1 месец, а повече. На мен в договора примерно ми пише, че дължа предизвестие 3 месеца.
това аз го знам, тъй като от човешките ресурси ми казаха, че предизвестието е един месец и започва от днес

# 10
Това (евентуално) плащане е неустойка, която се дължи при отказ на служителя да отработи договореното предизвестие. Ако той не я плати доброволно, работодателят би могъл да я изиска по съдебен път. Дали ще го направи е друг въпрос.

# 11
Това (евентуално) плащане е неустойка, която се дължи при отказ на служителя да отработи договореното предизвестие. Ако той не я плати доброволно, работодателят би могъл да я изиска по съдебен път. Дали ще го направи е друг въпрос.

Е добре де тая неустойка не я ли удържат от заплатата ? Ако не изкара 1 месец ,а напусне не му дават заплатата.

# 12
По принцип всичко това би следвало да го пише в договора. Ако не го пише е неизпълнимо.

# 13
Те така ги правят , че да им вържат ръцете на служителите . За това се прочита задължително !!!

# 14

Е добре де тая неустойка не я ли удържат от заплатата ? Ако не изкара 1 месец ,а напусне не му дават заплатата.

Нямат право да му удържат от заплатата. Дори и да беше обратно, в конкретния случай няма от какво да удържат, тъй като не му дължат заплата при незабавно напускане.

Общи условия

Активация на акаунт