кво става ако не спазя предизвестието при напускане?

• 3 757
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Няма. Наказанието за преждевременно напускане е фиксирано в договора и е само това - плащане.
Но го направи официално и заведи документа с входящ номер, че да не вземат да ти излязат с номера, че не си ги уведомила и самоволно си се отлъчила. Тогава може да те уволнят дисциплинарно.
Добре, ние имаме само система, в която си подаваш предизвестие и текат 2 месеца. Реално ако искаш да подадеш информация за по- ранно напускане, както потребителката, как трябва да стане, за да не се счита като самоотлъчка. Доколко имейл към HR-a да ти прекратят договора и че ще си изплатиш неспазеното е официален?
И могат ли да се заядат. Мен това ме притеснява - да не се опитат да правят мизерии.

# 31
Ако са лоши хора, ще се постараят да ти вгадят живота. Иначе защо не питаш в ръководството как се урежда неспазването на предизвестието и плащането му, вместо да гадаеш?

# 32
  • София
Ръководството при нас не е в България, занимаваме се директно с HR. И защото те могат да ти кажат- драсни имейл, а утре да ме уволнят заради самоотлъчка, ако има нещо, което не знам и съм пропуснала.

# 33
Е мейлът нали е писмена кореспонденция?
Ако те тревожи, че е на фирмен сървър и може да го манипулират - СС  и до твой мейл.

# 34
А тази компания няма ли някакво деловодство, в което да се депозира документ на хартиен носител и съответно да бъде получен входящ номер върху твой екземпляр?

Във всеки случай, не виждам причина да въртят подобни номера, които могат единствено да им създадат проблеми, но не и да донесат ползи.

# 35
Добре, ние имаме само система, в която си подаваш предизвестие и текат 2 месеца. Реално ако искаш да подадеш информация за по- ранно напускане, както потребителката, как трябва да стане, за да не се счита като самоотлъчка. Доколко имейл към HR-a да ти прекратят договора и че ще си изплатиш неспазеното е официален?
И могат ли да се заядат. Мен това ме притеснява - да не се опитат да правят мизерии.

Имейл незнам дали изобщо е нужен, подписва се с документ, който е отделен от молбата за напускане. Отиваш и казваш на HR, че няма да спазиш предизвестие и коя дата ще ти бъде последния работен ден. Те изчисляват точната сума и подписвате документ, който е посочено, че от заплатата ти ще бъдат удържани X лева заради n на брой дни неспазено предизвестие. Няма как да го обявят за самоотлъчка.

Общи условия

Активация на акаунт