Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 824
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Преди години обиколих де що се сетих магазини за кафе , храни, био мио, за инстантно какао без захар и не открих.
Дано вече има, бих си поръчала.

Tays

Има едни натурални те чак нагарчат дали не са без захар? Хм

Мерси момичета.
 Аз бях 60 кг след като родих горе долу възвърнах и после за няма и 2-3 -4месеца станах свиня  без да съм променяла нещо в хранене.  Тука ходих и то много пъти  все иделна си, чудесно изглеждаш. Ама на мен ми тежи. 20 режима диети и пр и кг няма надолу.  Изморих се. И април бях във Варна отидох си при моят ендокринолог изследвания и хоп- проблем.
Чета ви че ползвате калкулатори
Смятате храна порции и калории
Аз такива неща не правя а явно трябва. Откъде да сваля и какво да търся всъщност .

# 406
Става с всякаква извара, стига да не е солена.Като се избие с миксер ще стане гладка( може с малко прясно мляко или ядково).

# 407
Баси, аз докато дойда са София, кремът ще изтече. Слагай отдоле нещо, да тече в него.
🤣🤣🤣
Елора, аз съм с приложение- Cronometer. То изчислява колко протеин, вгх и мазнини има в храната ми. Ето колко протеин ми изчислява от свинското:

В пуешкото също доста протеин показва, че има. Забелязвала съм.
Артемис, откъде е инфото, че над 400 грама пържоли е 56 грама протеин?🤔

# 408
  • София
С това не съм съгласна. Навсякъде, където съм чела, било медицинска литература, или фитнес сайтове, нуждата от протеин се изчислява на база телесно тегло.

Мен Милко Сланината Laughing така ме учи навремето.

Артемис, душо, как така? Какви са тия сметки дето правиш с яйцата и месото ми?
Как така 56 грама са равни на 9 яйца?
Аз ли нещо не съм разбрала след един тон прочетени неща Joy
Защото аз си смятам грамажа на самото месо или яйца. Joy
Откъде ги взимаш тия сметки? Обясни ми.
Засрамвам се, ама какво толкоз. Човек секи ден се учи.

Изчислява се нуждата от чист протеин. Като напишеш egg nutrition facts или друга храна ти излиза колко протеин се съдържа в 1 яйце или 100 г месо. Същата работа, както гледаме въглехидратите на 100 г.
В крайна сметка, човек така си нагажда менюто, че да му пасва на него. Ето, ти интуитивно си уцелила.
Аз го гледах преди години, за да се ориентирам.

# 409
Мойто смятане е гьотере, не съм се убила баш грамчето да смятам.
Иначе как - гледаш си за кой продукт колко има в него и така. Не е по-различно от това да провериш колко въглехидрати или мазнини има в нещо.

Е, то и аз така досега. И така ще продължа.
Въпросът е, че като си купя яйца, там не пише колко протеин има в 1 яйце.
Или като си купя насипната кайма.
Или пък като изям една скумрия.
Тоест има ли някъде таблица,  що годе да се ориентирам.

Ясно, ще го видя тоз Cronometer, ще го туря да си поиграя.
Да Артемис, усетила съм. В началото си мислех, че 1 яйце е ок, но бях гладна, вдигах на две, слагах сиренце.
Абе три са си три. Понякога и са две, просто интиутивно усещам, че толкова ми трябва, особено ако не съм много гладна.

Брех, стана ми любопитно сега и слагам Cronometer-а.

# 410
Така де, по същия начин и аз. Научила съм се колко храна ми трябва за да съм нахранена но не и преяла, да си имам енергия, да ми държи сито и прочие.
Това или се нагажда с времето и с много опити, или отначало опитите могат да се съкратят ако се смята и мери.
Не е прицизно като мен, разбира се. Което мен си ме устройва, пък който гони по-близо до перфектно нека да мери и пресмята за да ги нагласи точно.

# 411
Аз ползвам "брояч на калории" платила съм си до края на годината за пълната версия с макроси, грамажи и всякакви изчисления

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 23:22 от sharpy

# 412
Ох, сложих го тоя хронометър, не ми допада. Сигурно защото е на английски.
Искам нещо опростено и на бг.
Просто да си вкарам нещата дето съм яла на едно ядене и да ми изчисли.
Има ли такъв сайт, ама да не е приложение, а на компютъра за по-бързо.

# 413
Виж моя. На бг е

# 414
Cronometer има и настолен сайт. Иначе има и на български приложения, аз си харесвам Cronometer обаче (и защото ми показва витамини, минерали). С Myfitnesspal нещо не се спогодих навремето и го изтрих.
Шарпи, а кой е твоят? В Cronometer май тези функции ги има и в безплатния пакет.🤔

# 415
И моят е като на Шарпи, не броя баш грамажи и манджите, приблизително ми е.
Днешният ми обяд пил. Пържола, зелена салата и тиквички, ей го как дойде.
Ама нямам допълненията на Шарпи, то и това го проверявам по- рядко.

# 416
Мерси, и него сега ще търся.

# 417
Вече е 1 юли!
Честит рожден Ден, Елора! Бъди здрава, щастлива, обичана, целеустремена и заобиколена от верни приятели! Да имаш и много приятелКи с вилички в ръце! 😋
🍀🍀🍀

# 418
Благодаря Шарпи Hug

# 419
Честито и от мен, Елора!Здраве и сбъднати мечти ти желая и едно море това лято!🌹

Общи условия

Активация на акаунт