Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

  • 18 826
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 40 403
Повече торти аз няма да правя.
Егати и тъпата форма за торти.
Гледала съм клипове, не слагат хартия. Исках да я прибера, то се размърда,  разтече се половината, едвам я събрах и едвам я прибрахме.
Желатин не сложих Долче. 1лъжица чия. Каквото стане утре. Няма да я вадя, то всичко стана паприкаш.
Бясна съм.
Другия месец ще си поръчам една веган прасковена за 40 лв от роукейк да се успокоя.
Аман, дано поне се яде. В момента още тече отдолу крема.
Мъка ми е.
Ама тая хартия как да я сложа бре хора? Тя не мирува хартията, не може да я напаснеш по формата, то се мести. Не знам как си я напаснала, то направо магия. Не е за мен тая работа повече.
Торта ще правя сигурно след пет месеца. Като си купя някаква малка тава подходяща за торти, без да си играя с глупости.
Ама много съм ядосана, многооо.
Много лъжат по клиповете в тубата, много.

# 391
  • Мнения: 31 852
Елора, за хартията- мокриш малко, изтръскваш и намачкваш в шепата, после разгъваш хартията за печене и си я оформяш, както искаш по стените на формата.🙂 Може и направо да намачкаш хартията /без да мокриш/, пак става. Третият вариант е да изрежеш и дълги парчета хартия и да ги сложиш по окръжността.
Надявам се поне щетите да са ограничени и на вкус да е добре тортичката. 🤗
П. П. Хартията за печене НЕ спасява тортите от протичане! Ако сместа е твърде течна или формата не е затворена добре, тогава е възможно да има инциденти.

# 392
  • Мнения: 5 137
Тръгвам за София
Сега прочетох последния ти пост и искам да кажа, че мисля, че няма да стегне добре. Много е малко една лъжица чиа, не съм употребявала, но за количество цяла торта мисля, че ще е малко. Трябваше повече или поне един желатин.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 22:29 от sharpy

# 393
  • София
  • Мнения: 8 756

56 грама протеин са равни на:
- 9 яйца
- 436 грама свинска пържола
- 465 пилешко
- 459 грама телешко и т.н.

Тоест, днес си яла:
- 130 г телешка кайма - 31,8 г протеин
- 3 яйца - 18,6 г протеин.

Дотук 50,46 г протеин, без да броим сиренето.

По грам протеин на килограм активно тегло ми се вижда малко и на мен, особено за активна жена и/или както повечето не сме баш първа младост вече...

Това е за хора със заседнал начин на живот минимума. Оптимално е 1.4 грама. За активните - повече.

# 394
  • Мнения: 40 403
Да де, ама като разбърках плодовете със сметаната и беше доста гъстичко. И ми се стори, че една лъжица чия за цвят, ще е добре.
Продължава да изтича отдолу, ама не много. Дано да спре.
Оф, ще ми трябва поне 6 месеца терапия и три торти готови Joy
Ако видя някъде подходящ малък съд за торти, ще си взема.
Тоест малка тава, по-дълбока. Просто си нареждам нещата, и да не вадя. Директно ще си ям от тавата, ако ще правя.

Артемис, душо, как така? Какви са тия сметки дето правиш с яйцата и месото ми?
Как така 56 грама са равни на 9 яйца?
Аз ли нещо не съм разбрала след един тон прочетени неща Joy
Защото аз си смятам грамажа на самото месо или яйца. Joy
Откъде ги взимаш тия сметки? Обясни ми.
Засрамвам се, ама какво толкоз. Човек секи ден се учи.

# 395
  • Мнения: 5 137
Научих се да не вярвам на общоприетите правила в храненето. В 80% са просто лъжи и измислици, базирани на уж някакви изследвания, които са също толкова нескопосани колкото и изводите. За мазнините например. Цял живот слушам как от мазното се дебелее, а то какво се отказа, не било мазното, а сладкото.
Нуждата от протеин се изчислява в грамове на активно тегло, не телесно.
С това не съм съгласна. Навсякъде, където съм чела, било медицинска литература, или фитнес сайтове, нуждата от протеин се изчислява на база телесно тегло.

# 396
  • Мнения: 28 870
Може и фолио да се сложи алуминиево, но ако кремът е рядък ще изтича надолу към блата, но поне не и от тавичката.И стреч фолио може.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 22:57 от ДХ3

# 397
  • Мнения: 5 137
Баси, аз докато дойда до София, кремът ще изтече. Слагай отдоле нещо, да тече в него.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 22:57 от sharpy

# 398
  • Мнения: X
Другия път в тавичка и като при някое по-кремообразно тирамису загребваш с лъжица- ядеш и рИвеш. Simple Smile
Такива красоти и вкусотии сте публикували! Аз съм на 40 часа фаст и събирам идеи от вас за утре... Интересно ми стана за протеина. Има ли някой подходяща статия за четене или калкулатор?

# 399
  • Мнения: 40 403
Карай да върви. Свърши се. Ще търся някаква тава като ходя по магазините.
Ще се огледам.
Дотогава - има роукейкс и що три други веган сладкарници.
И без това съм хвърлила око на прасковената, че не съм я опитвала.

Казвали са ми, че в Берьозка имало готови блатове и били хубави, ама като знам, че ми го казва човек, който яде стандартно сладко е ясно, че не са за мен.

Шарпи, има тавичка, едвам я преместихме. Направо като фокусници бяхме. Нали знаеш онзи номер с покривката. Махаш и всичко оцелява.
Абе мина номера.

# 400
  • Мнения: 28 870
Плодовете разводняват като мине малко време и си трябва желатин или основата да е стабилна- маскарпоне, крема сирене, рикота, даже извара.

# 401
  • Мнения: 5 137
Елора, съветвам те да си вземеш прозрачна тавичка йенаглас . В нея ще имаш поглед и отдолу. Ей такъв тип. Аз преди бисквитена стандартна торта само в нея правих.

# 402
  • Мнения: 24 625
Де да беше 56 грама протеин в 56 грама месо... ама не е. Доста повече мръвка трябва за целта. Иначе егати бюджетния .ежим жеше да е това нашето Grinning
Яйцата са грубо по 6 грама протеин едното, доколкото знам. Та и тая сметка е вярна.

А за това дали се смята спрямо общото или спрямо активното тегло - срещала съм и по двата начина. Че и по трети - на килограм от идеалното тегло, каквото и да значи това...

# 403
  • Мнения: 40 403
Ох, само се молете утре да има какво да се яде.

ДХ3, в лидл видях сладкарска извара. И това сигурно е точно за торти, чийзкейкове. Ама сега не ми се мислят рецепти с това, че съм травмирана Joy
То съм новичка в тия неща, страх ме е вече.

Шарпи, супер, само остава да видя откъде нещо такова малко може да взема.
Гледах днес бисквити уж без захар, ама тъпкани с манитол и пак си има брашно.
Тамън ми дойде муза за чийзкейк.

Нати, кажете как ги смятате тия протеини бре?
Ей сега мернах в един сайт, че едно яйце имало пък 8 грама.
Ясно, даже май често не ям достатъчно дори.

# 404
  • Мнения: 24 625
Мойто смятане е гьотере, не съм се убила баш грамчето да смятам.
Иначе как - гледаш си за кой продукт колко има в него и така. Не е по-различно от това да провериш колко въглехидрати или мазнини има в нещо.

Общи условия

Активация на акаунт