Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 19 172
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз преди време съм яла чия в чийзкейк. Така че ако се сложи в торта, може би трябва да е накисната. Аз днес отнесох урбазон. За втори път в рамките на 3 месеца. И после пак ще съм с 5 кила напред, чак ми се реве Cry

# 91
Защо? Тежка алергия към нещо или нещо друго?

# 92
  • София
Някаква гад насекоместа ме е ухапала по глезена. В резултат, той е двойно по голям от другия, сърби ме зверски, боли ме, че чак не мога да стъпвам, а мястото е зачервено. В спешното директно ми набиха урбазона и ми дадоха антибиотик. Иначе, в този сезон си боря сенната хрема.

Предния урбазона, заради алергична реакция към упойката по време на гинекологична операция.

Но е факт, че ми се отразяват зле на килограмите.

# 93
Гадна работа са тия стероиди, съчувствам ти че се налагат при теб.

Чията от малкото ми опити до тук си желира доста, ама дали би стегнала достатъчно... Може би ако е с по-малко течност, знам ли. Гледай значи какви дертове си спестявам като не търся десерти, аз си я ядох със сиренце пък Joy

Не че аз съм за хвалене с храната де, колкото и да гледам да не е често, на едно от местата за бърза храна отсреща вече ме поздравяват като стар приятел... Ще си казвам че е щото единият момък там ми се усуква нещо, а не че влизам много често, налЕ. Ще си казвам и че сигурно не ми се е отразило чак толкова, младежът дето тъй старателно си показва трапчинките всеки път е сигурно 20 годишен  Grinning То да се чуди човек дали да се лаская или да умирам от смях...

# 94
Идеята ми да сложа чията е да обере водата от плодовете,  които ще сложа.
защото със сигурност ще стане по-течно от просто заквасена сметана.
Та няма как да я кисна във вода, обезмисля се.
ПРосто ще сложа мисля малко, може би лъжица суха и то като седи цяла нощ се надявам, ама много да пожелира.
И да е стегнато.

# 95
  • София
Елора, виж тази рецепта. Там има плод и чия, няма желатин.
https://janipetrova.blogspot.com/2020/11/blog-post.html

# 96
Звучи осъществимо ако е просто сметаната и плодовете. Бих изпробвала с по-малко количество продукти предварително, за всеки случай да си знаеш какво да очакваш като стегнатост.

# 97
Идеята ми да сложа чията е да обере водата от плодовете,  които ще сложа.
защото със сигурност ще стане по-течно от просто заквасена сметана.
Та няма как да я кисна във вода, обезмисля се.
ПРосто ще сложа мисля малко, може би лъжица суха и то като седи цяла нощ се надявам, ама много да пожелира.
И да е стегнато.
Защо не пробваш най-напред в една чашка да си направиш малко смес, тъкмо като десертче ще стане. Разбий малко сметана, сложи смелените малко ябълка и банан и сложи кафяна лъжичка чиа. Остави една нощ и виж на другия ден каква консистенция ще е. Така ще си направиш извод, дали е добре, дали трябва повече/по-малко чиа. И накрая ще си го хапнеш за десерт или закуска.
Тъкмо това ми идва като идея и за мен. Аз още не съм отворила пакета чиа, който купих преди месеци. Имам цедено кисело мляко, ще си направя утре в чашка мляко, нарязани на ситно нектарини и супена лъжица чиа.

# 98
Долче, изглежда уникална. Шарпи, завиждам ти, че си я опитала. ❤️

# 99
Шарпи, не ща да отварям сметаната сега. Я ти щом  си решила, спретни да кажеш.

Дара, още се чудя дали чия или желатин.
Може ли да кажете как се работи с тоя желатин. Питах, ама не ми отговорихте.
За студен крем как се приготвя.

Артемис, мерси. Може и да стане. Ама баш пет лъжици ли. Мислех си за две супени. Твърде чиено.

# 100
Според мен по-добрият и по-сигурен вариант е желатинът. Изсипваш го в студена вода окол 50 мл. Оставяш да престои така 15 мин. После или го слагаш на водна баня да се разтвори напълно, или в микровеле за няколко секунди. Но! Мноо важна част- не трябва да кипва, щото си губи желиращите свойства. После го добавяш към крема и тва е. Просто е. Ако е повече кремът, сложи 2 пакета желатин.

# 101
Долче, блазе им на близките ти и на Шарпи, които могат да опитат твоите кулинарни шедьоври! Тази торта е като излязла от кулинарна книга. Колко е хубаво, че с Шарпи успявате да се поздравите и общувате на живо! 💛
Днес и аз съгреших, но утре ще компенсирам с 36-часов фаст. Пред МЦ съм и положението е глад за Вх. 🫣

# 102
Поне това минах, че както и жегата ми беше взела от силите през седмицата, само се озъртах какво да изям точно преди да ми дойде... Не че толкова съм яла ама пък търся и се дразня на мен си, пък пийна една вода и мирясам защото това дори и от глад не е  Grinning
Кротнах вече де, днес на мързел и само вечеря, без обяд. Дано успея поне още един такъв фаст в следващите дни, зависи в работата колко ми е търчането.

# 103
Елора, аз бях с клеевата тинктура. Купувала съм и от аптека, и от пчелен магазин, все една и съща ми е. Даже ми се е случвало и да е в еднакви опаковки. По 20 капки в чай/ вода/ прясно мляко. С последното е най-поносима на вкус, ама прясно мляко на гладно не е за всеки. Надявам се да ти подейства добре.

Майка ми прави един десерт с кисело мляко, желатин и плодове. Писах й да даде рецепта ама явно спи вече, но ще докладвам като ми я напише. Аз по принцип хич не съм фен на желатина, обаче това чудо е доста сполучливо. Слага му ванилия и някакви сезонни плодове и хем е красиво, хем вкусно, хем диетично. Сега си мисля, че може да се добави и слой някакъв тахан. А свекърва ми прави една торта Шарлота с желатинови блатове, в един от слоевете има желатин и орехи, в другия желатин с белтъци на сняг. И това е голяма вкусотия и лесно може да се модифицира за нашия режим.

Днес за вечеря не знам какво ме изби обаче много ми се доядоха варени яйца с майонеза. Метнах и една лъжица грах (и  от него ми се яде напоследък доста), ама не издребнявам много заради него, КЗ ми го понася добре в малки количества.

Ходихме днес до някакъв джаз концерт в Борисовата градина, ММ не можал да намерил газирана вода и ми взел тоник на швепс. Викам айде, ще го пия по изключение, преди много го обичах. Обаче това нещо ми се стори убийствено сладко. Не успях да го изпия цялото и въпреки това после ми лепнеше в устата. Чудя се хората как пият кола и фанта и тем подобни напитки с литри.

# 104
Добър вечер! Първо да честитя на рожденичките на патерици Simple Smile направо стоножка станах 🤣 Бъдете здрави и се радвайте на много щастливи моменти с близки и приятели!

Долче, кулинарен шедьовър- както всеки път!
Шарпи, и моите понякога са така “омачкани” и не са за пред кадър, но са вкусни (аз си им викам “моята манджа с грозде” 🤣)

Елора, огледай инструкцията на самото пакетче - там винаги пише колко вода да се разтвори (аз го слагам малко и на водна баня) ‼и най-вече за какво количество течност е (т.е да не прекалиш и да не ти стегне)

Днес забърках моята джаста праста панакота 🤣🤣 и не ми се занимаваше да е в порциони, та в един плитък съд и се охлади за няма и 2ч. Всички доволни от домашните (ядем я без сладкото отгоре -аз заради режима, децата - харесва им без)

Вижте каква картинка фб ми показа с комбинации за сладолет

Тези дни ще взема банан и ще пробвам🤔нямам блендер сега под ръка.. ще пробвам с чопър

Общи условия

Активация на акаунт