Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 66

• 18 805
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Има си. Аз съм тежък случай, но усещам, че има ефект.

Таис, защо да е друга дозата, то си е все мст. Долче, верно ли е друга дозата?
Иначе аз видях, че онова още е било на промоция.
Ама тогаз се нервирах и взех първото уж на промоция, което видях.
Карай да върви. Другия път ще я фана промоцията.
Може и две да взема.

# 481
Два пъти по 10 мл mct приемам аз (меря с чашка от сироп за температура, после минах на пластмасова лъжичка с тази вместимост), на шишето пише доза веднъж по 10 мл.🙂 Иначе обичайно дават доза 14-15 мл за повечето марки (макар че може и по повече, но зависи кой за какво пие mct). Около 10 мл е от по-малките супени лъжици (то на днешно време всякакви размери лъжици има🤪).
Шарпи, кантарът да не ти е "умен"? Да се свързва с база данни?🤔 Моят е най-обикновен, не е умен, но мери супер точно (сега, за % мазнини и вода няма с какво да сравнявам, освен със себе си и това, което ми измерва). Няма начин да се качиш 20 пъти на него и все да те изкарва с различно тегло. Мери точно до .100 гр деление.🥰
Днес окъснях с вечерята, ще пиша после каква екзотична панировка си измайсторих за моите парчета хек!😅

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 17:20 от dolce miele

# 482
Не е умен, Долче. Тъп е! 😁
Нямам книжка към него и пробвах тогава да въвеждам уж някакви данни на мен и на половинът и нищо не можах да направя. Тоя кантар го донесе половинът. Работеше в къщата на една баровка и накрая като приключваше тя му дала разни уреди дето не и трябвали да ги изхвърли. Та тогава донесе кантара, прахосмукачка, прахосмукачка робот, индукционен котлон и още нещо, но не помня. Иначе моят си кантар аз си го харесвам много, мери точно, сравнявала съм го и с други + механичния. Но този ми е любопитно кви мерки и теглилки ше ме изкара, затова и не съм го шитнала.

# 483
Обаче като се замисля като че ли относно раждането, май на гладно по-добър ефект дава.

# 484
Ето я и моята вечеря- хек с панировка от кокосово брашно, кокосови стърготини и сусам (😅), салата от краставици, айсберг и домати и пикантно майонезено-рибено сосче (мазнина от консерви люти сардини, зехтин, яйце, оцет, сол и черен пипер- още един експеримент🤣):

Скрит текст:

Панировката сладни от кокоса, но сусамът леко горчивее- става в комбинация с пикантния майонезен сос ("сос", защото мазнината от сардините е смесена с вода и е по-рядко от майонеза). Отказах се от пилешките фенери, защото се наядох добре с рибата, соса и салатата (имаше още в купа, да не помислите, че беше само тази в чинията🙂).
Шарпи, пише ли някъде "SET"? Моят има такъв надпис отгоре до екранчето и оттам се настройват ръст, години, пол. Останалото той си го мери после, като се кача на него. Само избирам потребител (усеща, че съм с различен ръст от другите потребители, ако объркам и изписва грешка).🙂
Елора, то на гладно май всичко има по-добър ефект.🙃

# 485
Така е.
Сутрин с кафе май ще откажа. И без това преди кафето съм напъхала в устата пет череши.
Мисля вечерта половин час преди вечеря. Като се прибирам, джурвам и оп - гимнастика.
После във вечерята малко ще намаля мазнините.

# 486
Аз щях да пиша одеве за фраера, но забравих. Всичко, което приготвям в него го пека на максималните градуси - 200. Единствено променям времето. За зеленчуци примерно 15 мин, за месо 20, за гювече 20 и т.н.
Програмите, които има по подразбиране за печене никога не съм използвала. Всичко жуля на 200 градуса.

# 487
Аз на 180 градуса пека обичайно, понякога на 200. Според настроението.😆

# 488
Добро утро!🤔то стана добър ден, докато се намотам…

BFF, как си ги строила, като за  фотосесия! Да то служат вярно дълго време!

Dolce, те снимките нещо така бледички се прикачват тук във форума, но ястията ти светят светят Simple Smile чудно апетитни, ще накараш да ям хек 😅

Скрит текст:
моята сметана от млякото от фермата 😅

Sharpy, и аз имах един такъв кантар - зададеаха му се години, ръст , пол и по спомен, трябва да се мериш боса, за да може да ти пусне “ток”

Сутринта започнах с вакумки 😅😅ще раждам скоро 🤣🤣смъква ми се все по-осезаемо корема

Вчера си чопнах 3 листа смокиня и направих чая- чуден е така, морише мн на смокини 😊 Също включих цейлонската канела в действие.. да видим

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 10:01 от fotokod

# 489
Колко вакумки правиш, че такъв ефект?

# 490
  • София
Чета ви и много ви се радвам, стимулирате ме и мен към спорт. Бях решила всеки ден и аз да правя вакуумки, но все забравям, сега прочетох и веднага се захванах.
Скрит текст:
Петък, събота и неделя бяхме на вилата. За три седмици от последното ни ходене тревата беше две педи, дворът - обрасъл не се вижда нищо. Бяхме решили да ходим из планината - но уви, три дни здраво потене в двора и къщата и пак не успях всичко да свърша. Но тази сутрин като ставахме и двамата с половинът пъшкахме и охкахме - кръст, колене, ръце - всичко боли. Та реших че това ми е бил активен спортен уикенд Blush
Чака ме и здраво ходене и доста се изкушавам да отида с колата, но да видим. Колкото до хапването - и аз напоследък усещам, че нещо ми зачестяват изключенията. Стягам се. Днес съм на вода, ако ми е все така топло и не съм гладна, може 48 часа фаст да направя.

# 491
Здравейте!
Аз съм с кафе автомат на Delonghi. Смила на момента и прави кафето. Кафето което ние предпочитаме е черна Lavazza. Обаче аз от време на време сменям предпочитанията си и сега съм на настроение да пия нес кафе 😃
Вземам си от него едни видове gold по-леки ми идват и не така накъртващо тежки като например не кафето на Nestle.
Завиждам благородно на всички почиващи. Още 3 седмици без малко и аз ще топна краченца в морето.
Да попитам
Какви добавки пиете?
Аз не пия нищо. Ама абсолютно нищо.  Трябва ли да пия?
Какво да си взема?
Очаквам препоръки в тази насока.
И един майтап тази сутрин слагам си панталона от 1 костюм и той ми голям не  ами ми е огромен 😃
Нали се сещате че нещо като вие голямо прави странни празни чупки точно отпред. Ужас!
Хем се радвам, хем вече се чудя, какво да облека ,то всичко ми виси 🤣

Вч2ра сгреших с точно 3 броя малки на вид ама все пак тестени мекици.
Искаха моите правих тесто, пържих,  че и дегустшрах накрая 🙄

Ама днес край. Стоят си там в кухнята на аз не ги и погледнах сутринта 🤣

Във флаера и аз само на максимални градуси пека.

Шарпи какво ти е на сърцето ❤
Съжалявам да го чуя.

С тази пеперуда вчера правих разни упражнения. Нали ви казах че я изрових. Но тямам книжса или рисунки какво освен за ръце може да се ползва?
Може ли която я има да ми снимате упражненията 💐
Само за ръце ли се ползва?

# 492
Sharpy, и аз имах един такъв кантар - зададеаха му се години, ръст , пол и по спомен, трябва да се мериш боса, за да може да ти пусне “ток”
Аз винаги се меря боса. Сутрин като стана, изпивам кафето, минавам тоалетна и баня и се качвам на кантара.
Ето това е, изрових го от гардероба
Скрит текст:

Направих някви опити сутринта забързо, вкарах си години, височина, качих се - килата само ми показва. Довечера пак ще го разгледам по-детайлно, поне ще имам време. Иначе теглото, което показа съвпада с теглото от другия кантар, който си ползвам.
Шарпи какво ти е на сърцето ❤
Съжалявам да го чуя.
Едната клапа ми е прецакана. Pensive
За добавките може да прочетеш на 1-ва страница.  "Основната", ако мога така да я нарека е магнезиев цитрат.  Иначе тук всеки пие някакъв набор добавки, но те са съобразени с индивидуалното му състояние.
Аз от днес си наложих желязна дисциплина, защото това моето последните дни си беше чиста проба лиготия.
Сутринта станах и пак се чувствах като слон, едно от нещата за ядене, с които прекалих, второ от цикъла, трето... те двете стигат. За 1 седмица искам да си върна лекотата на тялото, за да се чувствам ок, защото в неделя заминаваме на море. Снощи моя хубавец донесе 3 кофи пресни гъби пачи крак, та днес ще правя и гъбки. Много ги обичам точно този вид.

# 493
Тия пеперудки май по принцип основно за бедра се водят. Кикеря я и моята чат-пат, ама за ръцете ми идва трудна и там колко правя нещо полезно не се знае... Кекавички са ми ръцете, не като краката дето носят всичката ми (хич не малка) прелест по цял ден насам-натам Grinning

Като добавки май доста се събраха дето вземам, интересното е че колкото и да мразя хапчета когато са лекарства, за добавки не ме бърка че стават една малка шепа... Тия дни трябва да намеря време да огледам и да пусна една поръчка от iHerb че някои съм ги поизпила или наближават дъното.
Скрит текст:
Омега 3 вземам, даже напоследък съм вдигнала дозата с надеждата малко да компенсирам честото ядене на готова храна.
Магнезий вземам, предимно във вид на цитрат. Добре ни идва на нас с ИР дето сме, а и е ко-суплемент към витамин Д. Него гледам да го вземам вечер, отделно от другите добавки че с някои и с кафе не се съчетава. Останалите вземам като обядвам, всичките. МСМ уж се предполага на гладно ама като не се сетя сутрин, го мятам с обяда с останалото.
Витамин Д си добавям също - не лежа на тая кълка че слънцето щяло да ми даде, миналата година август месец се оказах на долната граница, хем вземах и тогава ама доста по-ниска доза и не чак толкова редовно.
Цинк съм си взела също.
Витамин С вземам с удължено освобождаване, при това височка доза че съм и пушачка. Той пък е и ко-суплемент освен това и на МСМ който още вземам заради коляното. От МСМ може и да направя пауза де, свършват ми капсулите тия дни, а не съм си купила нови. Не се наемам да кажа дали е помогнал за възстановяването или просто му е дошло времето ама за колаген там, няма да ми навреди.
Биотин си бях взела уж да оправям косата след ковида, него го пия веднъж на 2-3 дни че съм си взела доза дето на мен ми идва висока и ако вземам всеки ден ставам като пубер в лицето. Едва ли да повторя покупката ама ще си изпия буркана полека-лека там. Не вярвам да ми липсва чак толкова, щом с 5000 микрограма предобрям и се опъпчвам, ама не намерих на кого да го подаря и ще си го изпия Grinning
Май това са ми, не се сещам за друго сега.
Освен това, откакто стана горещо добавям и по малко електролити във водата за пиене. Сол за хипертоници от супермаркета Grinning Идеална ми идва - половината е калиева, половината натриева. Не се нервя да търся скъпи електролити и то такива без захар/подсладители и прочие излишества. По-лесни са ми и фастовете като пия подсолената вода отколкото чиста без нищо.

Като стана дума за фастове, аз без да искам направих едни 20 часа - вчера обядвах доста късно и после така и не огладнях за вечеря, та направо днес по обед. В движение съм през повечето време и/или с други хора, възможност за храна имам само преди/след работа или в обедната почивка, та там няма как да варирам с малко времето - ако пропусна обяд или вечеря, остава за следващото хранене. Можех и още да изкарам но ми се видя прекалено до след работа, а и съм около овулация и по график не се предполага да правя някакви съществени фастове точно в тази фаза.

# 494
Аз за сега не прегрешавам, обаче ям ужасно много. Не знам къде успявам да го събера, вече сме на морето и дори 2 км на ден не мога да направя, треснал ме е мързел, майка ми и мъжа ми извеждат вечер децата, а аз готвя с татко и плюскам. Обаче след 3 дни имам рожден ден и ще си правя торта, та там вече нещата ще се омажат тотално. Трябва май да вдигна дозата на хрома 😂.

Общи условия

Активация на акаунт