Как тренирам -27

• 45 746
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Nona M

Ако ми отправиш градивна критика, ще я приема с усмивка, външният вид лъже, може да имаш дълъг стаж в залата.

# 496
Дали някой е ползвал такъв протеин, че е на оферта в момента:

# 497
Nona M

Ако ми отправиш градивна критика, ще я приема с усмивка, външният вид лъже, може да имаш дълъг стаж в залата.

Това ми е напълно ясно.
Но градивна критика не бих си позволила да направя, виж ако ми поискат съвет бих помогнала.

Пете, поръчах от протеина strong-energy, само че изолата в бялата кутия , стак от два вкуса Simple Smile (ванилия с банан и шоколадова бисквитка с кокос), дано ми харесат.

# 498
Добро утро. Реших да тръгна на фитнес и понеже се познавам, зная че сама бързо ще се откажа. Взех си личен треньор, което никак не е евтино. Нищо не разбирам съответно. Днес кръста ми е все едно съм на 100 години. Без да му обсъждам компетенциите и без нищо да разбирам се чудя на състоянието си. Кръста с болки, мускулна треска никаква

# 499
Добро утро. Реших да тръгна на фитнес и понеже се познавам, зная че сама бързо ще се откажа. Взех си личен треньор, което никак не е евтино. Нищо не разбирам съответно. Днес кръста ми е все едно съм на 100 години. Без да му обсъждам компетенциите и без нищо да разбирам се чудя на състоянието си. Кръста с болки, мускулна треска никаква

Вяра, най- вероятно причината е неправилна техника на изпълнение, плюс че не си стягала кръста достатъчно. Другото, което може да е ,щом си начинаеща, най- вероятно кръста ти е още "слаб", моят съвет е да включиш гръбни екстензии. По този начин ще заздравиш мускулите на кръста и няма да имаш болки. Аз го правя един път седмично в тренировката за горна част, работата ми е седнала и това упражнение супер много ми помага за болките в кръста.

Аз да питам какво се случва, когато вече сме достигнали целта? Говоря за горна част, при мен вече е доста изразена, най- вече рамената. Гърба също е доста широк вече, бицепси и трицепси също са добре изразени, даже доста. От доста време тренирам горна част само веднъж седмично по този начин:
3 упражнения за гръб
3 за рамо
1 за бицепс
1 за трицепс
много рядко 1 за горната част на гърдите
Мисля си да започна да я правя на 2 седмици веднъж, незнам добра идея ли е.....

# 500
Това упражнение беше включено в тренировката и най-много ме озори, та може от това да ме боли...
Нормално ли е да нямам никъде мускулна треска все едно нищо не съм правила, а се потрудих доста....

Иначе да попитам...Зная, че се тренира цялото тяло, но аз честно казано не искам изобщо да наблягам на горна част, други са ми крайните цели. Треньорът упорито ми противоречи

# 501
Това упражнение беше включено в тренировката и най-много ме озори, та може от това да ме боли...
Нормално ли е да нямам никъде мускулна треска все едно нищо не съм правила, а се потрудих доста....

Иначе да попитам...Зная, че се тренира цялото тяло, но аз честно казано не искам изобщо да наблягам на горна част, други са ми крайните цели. Треньорът упорито ми противоречи

Кога ти беше тренировката? Ако е била вчера, обикновенно мускулната треска се появява на втория ден.
По втория въпрос, правилното е да тренираш всички мускулни групи, как точно зависи от това как изглежда тялото ти в момента. Ако имаш  нужда от "реконструкция" например, но без да видя как изглеждаш, не мога нищо да кажа.

Треньора ти постоянно ли стои до теб, когато изпълняваш упражненията.? На мен ми прави впечатление, че повечето работят паралелно с няколко човека, показва упражнението и отива при друг. Е няма да Ви казвам как ги изпълняват Grinning

# 502
Вчера беше. Избрах треньор, който да е само с мен. Стои, обяснява , намества ме и казва за всяко нещо как.

# 503
Според мен, болките в кръста могат да се появят точно от показаното упражнение, ако торсът се пуска до долу.
Възможно е също кръстът все още да е слабо място, както писа Нона. И да, заздравява се с подходяща активност.

# 504
  • София
Честно казано аз нямам особено вяра на обяснения на начинаещ, без да обиждам никого. Изобщо не ми е това целта. Просто им е много трудно да направят разлика между мускулна болка и такава като контузия/травма. Сиреч болката в кръста може да е мускулна. Докато заздравите мускули, сухожилия и тн може да мине дори година, за да започнете да усещате кой мускул натоварвате.

А иначе мускулната треска за мен не е индикатор за добре свършена работа, както и обратното - не означава, че не сте направили нищо.

Нона, ами сега следва поддръжка. По-малко серии, килограмите ги държиш едни и същи, не правиш прогресивно натоварване, но е важно да вкарваш кръв, тоест да не изключваш мускулни групи изцяло.

# 505
  • Plovdiv
Вяра никога не натоварвай кръста като тренираш.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 11:38 от Penelope77

# 506
Дъщеря ми е висока и с много широк гръб, трябва да я измеря, защото тя твърди, че нейния е по- широк от моя  Joy

Една от целите ми беше да реконструирам тялото си, горната ми част беше много слаба, а ханша ми доста широк,
така че широкия гръб беше добре дошъл Grinning

Вяра, щом треньора ти стои до теб и ти обяснява, изчакай пробвай, не си прави прибързани заключения. Малко за тези, които стоят постоянно до теб...

# 507
  • Plovdiv
Нона браво!

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 11:39 от Penelope77

# 508
Аз също съм с горна слаба част и тесни рамене плюс по-широк ханш, но пък винаги с изразена талия. В годините много са ме дразнели раменете, сега с тренировките ги намирам за къде-къде по-красиви, гърбът и той се поразшири. Ако можех да нося рокли без сутиен, бих го показвала повече, ама тц Joy
Моята мъка са вътрешната част на бедрата. Как да махна излишното от там и да ги стегна, без да отслабвам цялостно?

# 509
Как да махна излишното от там и да ги стегна, без да отслабвам цялостно?
Никак. Ще се стегне всичко. Не е нужно разликата в кг. да е голяма, просто търпение и постоянство в тренировките.

Общи условия

Активация на акаунт