Как тренирам -27

• 45 777
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ех, пропуснала съм. Изобщо не съм в час, така де, може да сподели как е минала бремеността. Помня, че тренираше, но не помня да е споменавала нещо конкретно.

# 451
  • Бургас/Пз
Ех, пропуснала съм. Изобщо не съм в час, така де, може да сподели как е минала бремеността. Помня, че тренираше, но не помня да е споменавала нещо конкретно.
Постът й е на 29 страница 429 мнение. В него споделя и има снимка Simple Smile
А на 9 май има твой пост, с който я поздравяваш за раждането. Не си пропуснала, просто си забравила, защото е преди няколко месеца 😘
Много се радвам на такива момичета , които имат силите да тренират през цялата бременност, аз така и не успях с нито една от трите Simple Smile

# 452
Петенце, тренирах си буквално до последно. Седмица след последната ми тренировка родих. 😄 Първи триместър имах около месец и половина почивка от залата, защото ми беше адски зле и повръщах постоянно. Като мина кофти периода поднових тренировките и тренирах 4-5 пъти седмично като бях намалила много леко тежестите. При hip thrust слагах лоста по-ниско върху бедрата, за да не ми притиска таза. Спрях с планкове, коремни преси и други упражнения, които натоварват коремните мускули тъй като се увеличава налягането в коремната кухина, което не се препоръчва и също така в напреднала бременност могат да допринесат за увеличаване на диастазата (ако ти се появи такава). Поради същата причина избягвах и да си задържам дъха при изпълнението на упражненията. Изключих и високоинтензивните тренировки, защото не се препоръчва увеличаването на телесната температура, затова и увеличих почивките между сериите. С напредването на бременността започнах повече да намалям тежестите, а трети триместър вече се наложиха повече модификации - hip thrust изключих напълно, защото ми пречеше коремчето. Клек и тяга само сумо отново заради корема, защото ми опираше в бедрата. Никакво лежане по гръб тъй като бебчето като е по-голямо вече може да притисне долна куха вена и от там да ти стане лошо и да започнеш да усещаш задух, възможно е от това притискане също да се ограничи кръвотока към плацентата. Спрях и любимите лицеви опори и набирания, защото усещах доста напрежение в коремната област и не ми беше комфортно. През третия триместър включих упражнения с фокус тазово дъно, както и доста дихателни упражнения, за да съм подготвена как да дишам правилно по време на раждането (дали обаче ги спазвах тези неща като започна активното раждане е друг въпрос 😂). В осми месец разредих тренировките до три на седмица, а в началото на девети месец започнах по два пъти да тренирам, защото много ми тежеше и изпитвах доста дискомфорт, а и си ме домързяваше вече. 😅 През цялата бременност наблягах много на мобилността и отделях доста време след тренировка да се разтягам като се фокусирах върху долна част. Благодарение на това, че продължих да си тренирам през цялото време, аз до последно не усетих никаква болка в колене, кръст или някъде другаде и до към девети месец си поддържах едни доста добри нива на тонус и енергия (въпреки проблемите със съня накрая). Също така мисля, че физическото натоварване ми помогна и по-бързо да се възстановя след раждането. 😊

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 05:33 от zoya.

# 453
Когато сме на почивка също си спазвам режима, било в хотел или на заведение. За жалост, почти никога не оставам удовлетворена или ми е мазно или ми е солено или и двете Joy , компромисно е.
Дори когато сме си в града и решим да излезем на заведение, пак е разочарование.
Буквално сме отказвали на приятели да излезем, ако ни извикат на заведение където няма какво да ядем, например където правят само пици и разни пържени полуфабрикати, ми не искам да правя компромис.

На работа си нося храна по същите причини.
Например решавам да си купя готова храна, да речем пиле с ориз. Мазно, степан солен ориз.
Ок, ще си взема пил. филе на скара.....омаза ли го пикантина, не се яде от сол, отврат.....Затова купувам в изключително крайни ситуации.

# 454
Аз също съм много капризна и в офиса си нося храна. Имам претенции даже към сосовете на салатите.
Добре че във всички хотели има поне малък хладилник и такива като мен си пазаруват Joy

# 455
О да, това със сосовете е другия проблем. Специално аз мога да ям краставици и домати, без сол, зехтин (за олио изобщо не става дума, не съм купувала от години) и каквито и да е други добавки.

Да не спамя, посетих новия фитнес и си купих карта, която ще ми активират при следващото посещение, понеже имам останали още две тренировки в стария фитнес.

Та ще се глезя на широко и хубаво, два месеца после ще видим. Хванах промоция купуваш една карта и получаваш още една, така що годе месечната такса се преглъща. После обаче на регулярна цена незнам дали ще ми се откъснат толкова пари от сърцето Grinning

Фитнеса е хубав, има доста уреди, и всякакви посетители Joy От нацепени батки и кифли, до такива които хал хабер си нямат къде се намират, еле пък какво правят Laughing Е и услужливи имаше, които дойдоха да ми помогнат да си наместя уреда Stuck Out Tongue Winking Eye.

# 456
  • в пералнята
Ние не ходим по ол инклузив и храната си я контролирам. Алкохолът обаче е проблем. Вкъщи почти не пия, а тук - всяка вечер вино. Но като се върна, пак ще изчистя. Затова пък на ден не падам под 30 Хил крачки, а отделно и по 3 часа сърф. Раменете ми се разсипаха от гребане, сега разбирам защо сърфистите имат такива тела. 😂
Ако сядаме в ресторант, си поръчвам салатата без дресинг. Хубаво е, че всички от компанията спортуват и внимават с храненето, та е по съвместен натиск.

# 457
  • София
Nona, кой е този фитнес, че толкова скъп?

# 458
Nona, кой е този фитнес, че толкова скъп?
Пете, 100 тона се казва. Реално не е толкова скъпо, 150 лв. е картата, но сега в кварталния фитнес плащам 50 лв. за 12 тренировки, неограничена не ми трябва. Та ще ми идва тройно, ако искам да ходя там 🙂

# 459
  • София
Мале, това наистина е много! В София не знам кой е най-скъпият фитнес. Не съм сигурна дали все още Пулс държат рекорда със 140лв за карта за фитнес за 1 месец с право на 2 посещения на ден..

# 460
...

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 20:56 от Нено Байлов 744664

# 461
Мале, това наистина е много! В София не знам кой е най-скъпият фитнес. Не съм сигурна дали все още Пулс държат рекорда със 140лв за карта за фитнес за 1 месец с право на 2 посещения на ден..
Работят и с мултиспорт, но аз така и не мога да се сдобия с такава карта 🙂

# 462
Аз ползвам "Атлетик", абонамента е 70лв на месец, неограничени посещения. А ако се абонираш таксата е 49 лв. Доволна съм, разнообразен е откъм уреди, самите уреди са хубави и го поддържат чист. Плюс това картата ми важи за цялата верига и ако ходя към София, пак мога да отида на тренировка, въпреки че не знам там как е асортимента и нивото там.

# 463
  • София
Атлетик фитнес винаги са държали ниво. Тук в София винаги са имали добра слава и то именно с чистотата си.

# 464
Радвам се да го прочета Simple Smile

Тук в темата, има ли хора, които са сравнително отскоро спортуват?

А към ветераните, да попитам, преди тренировка какво правите? Подготвяне на ставите + кардио ( 5/10 мин.) или и дурго?

Общи условия

Активация на акаунт