СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 963
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,
имам един въпрос относно кандидатстването. Може ли например на 1-во класиране синът ми да е приет в училище "Х", обаче то да е било на 3-то желание и да подаде заявление за запазване на мястото и да продължи във второ класиране и, ако вече на второ класиране училището, в което е приет не му харесва да се откаже от него и да влезе в училището от първо класиране?

# 721
  • София
Не.

# 722
Не, не може. На второ класиране е възможно да мине само на по-предно желание или да остане на същото, ако балът му се окаже недостатъчен. Не може да запазвате място.

# 723
Здравейте,
имам един въпрос относно кандидатстването. Може ли например на 1-во класиране синът ми да е приет в училище "Х", обаче то да е било на 3-то желание и да подаде заявление за запазване на мястото и да продължи във второ класиране и, ако вече на второ класиране училището, в което е приет не му харесва да се откаже от него и да влезе в училището от първо класиране?
Правилно ли разбирам, че евентуално би приет в училище по първо или второ желание?! Ако не ги харесва, то защо ще са на първо и второ място ? Подавате заявление за участие във второ класиране. Можете да минете по- напред или си оставате в третото желание - училище Х

# 724
  • Някъде на край света
Здравейте,
Ако на второ класиране се качи на по-горно желание ( имайте предвид, че може да е приет най-ниско на желанието от първо класиране), няма как да се откажете.
Ако желанията са наредени по най-желани паралелки, както съветват всички тук многократно, нищо няма да изгубите на второ класиране.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 00:32 от Buzzy

# 725
Здравейте,
Ако изначално не сложи на трето желание училище, което предпочита повече от тези поставени на първо и второ, няма да има такова питане.

# 726
  • Някъде на край света
Krisyyy, погледнете първия пост в темата и нещата ще ви се изяснят. Има схема, в която е нагледно описано. Simple Smile

# 727
Демек утре сутрин вместо кафе ще се пие вино😁и така до 17.00🙏

# 728
Аз имам въпрос, че нещо не ми е ясно. Подаваме онлайн документи за три паралелки в три различни училища. Ако бала на детето е достатъчен за трите училища може ли да бъде прието и в трите или се приема само в училището, което е на 1 желание. Дано стана ясно питането ми

# 729
  • София
Не. Приемат го на най- високото желание, за което му стигат точките.

# 730
Зависи в колко области на страната са разпилени тези паралелки. В крайна сметка ще трябва да заявите само една и само в едно от училищата.

# 731
За оставките:
- изтече информация за задачите и отговорите по БЕЛ час и половина след началото на изпита;
- недостатъчно обучение, или контрол, или и двете за и към квесторите, оттам нарушаване на регламента за комплектоване на работите от квестори (пример от първо лице: без достъп до пликовете на децата в класната стая, където беше моето - никой не знае коя работа в кой плик е отишла със сигурност; при поставянето са разкъсали лист от комплекта; забавили са началото на изпита с 45 минути по неизвестни причини; не са позволили почивка и тоалетна между двата модула)
- непрозрачна, неизвестна процедура за разпределяне на работите за оценка и арбитраж;
- професионални анализи на задачите и текстовете по БЕЛ НВО (споделени сайтове тук във форума), поставящи под въпрос компетентността и опитността на съставителите на теста;
- липса на точна информация и подкрепяща комуникация по процеса на провеждане и оценка на НВО.
Не съм изчерпателна и споменавам само проблемите, на които и тази година съм пряк свидетел. Както е коментирано многократно, нужна е много сериозна и истинска реформа на системата, която може да започне с някои "вечни Амбър".

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 07:12 от Partizanka

# 732
За оставките:
- изтече информация за задачите и отговорите по БЕЛ час и половина след началото на изпита;
- недостатъчно обучение, или контрол, или и двете за и към вквесторите, оттам нарушаване на регламента за комплектоване на работите от квестори (пример от първо лице: без достъп до пликовете на децата в класната стая, където беше моето - никой не знае коя работа в кой плик е отишла със сигурност; при поставянето са разкъсали лист от комплекта; забавили са началото на изпита с 45 минути по неизвестни причини; не са позволили почивка и тоалетна между двата модула)
- непрозрачна, неизвестна процедура за разпределяне на работите за оценка и арбитраж;
- професионални анализи на задачите и текстовете по БЕЛ НВО (споделени сайтове тук във форума), поставящи под въпрос компетентността и опитността на съставителите на теста;
- липса на точна информация и подкрепяща комуникация по процеса на провеждане и оценка на НВО.
Не съм изчерпателна.

Вие сериозно ли?
Първото и второто са в компетентностите на РУО(това с вечната АМбър си го дописахте некоректно, след като видяхте поста ми). Гафовете от второто с тоалетна и т.н. не са гафове на МОН, а на директора на училището ви, който не е инструктирал квесторите адекватно. Подайте жалба срещу него.
Третото за оценките и арбитража не го разбрах? Какво и как искате да знаете публично. И тук човек, който арбитрира ви обясни поне два пъти, че те не виждат на дете от кой град, училище и т.н. проверяват работата.
По моему професионалните анализи доказаха, че тази година НЯМА грешни задачи, а че тестовете, особено този по БЕЛ, са съставени доста умно. Хем на пръв поглед лесни, хем с тънки моменти, които да отсеят училите.
Моето непрофесионално мнение е че е налична цялата необходима информация подкрепяща процеса и оценка на НВО. Към момента. Да се молим и от тук нататък да няма големи гафове. И да не чакат днес 17 часа.

Иначе съм съгласна за реформата.
И да попитам... Вие като гражданин какво точно направихте във връзка с гафовете при вас по време на НВО? Подадохте ли жалба? Обичайно вой до небесата и неадекватни претенции имат ненапълно осведомените. Към момента аз не виждам големи гафове, заради които да се искат оставки на най-високо ниво. Дано да е така и до края.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 07:44 от Fancy

# 733
Аз от години се чудя защо не пускат по някое съобщение от време на време. Може и в профила на учениците в системата. Примерно: Скъпи ученици, уважаеми родители, днес 35. май 3456 година приключи проверката на изпитните работи от НВО по БЕЛ и МАТ. Уверяваме Ви, че  полагаме всички усилия резултатите да бъдат публикувани във възможно най-кратък срок.
Няма нужда от такава фалшива любезност от страна на МОН. Ние нямаме нужда от тази информация.
Не виждам смисъл да знаем в кой ден и час е приключила проверката на работите след като има срок за публикуването им.
Аз, ако чакам резултати, ще се подготвя за последния възможен ден, пък ако излезят по-рано, добре дошло.
Обикновено нагнетяването на обстановката идва с предположенията тук точно кога ще се публикуват и сравнението с минали години. Убедена съм, че има родители, които си чакат спокойно резултатите, но не пишат или четат тук.

" Уверяваме Ви, че  полагаме всички усилия резултатите да бъдат публикувани във възможно най-кратък срок" е доста разтегливо понятие и няма да внесе никакво спокойствие. (Ясно е, че ще бъдат публикувани в най-кратък срок и когато са готови).
Пак ще има мейли, пак ще има гневни постове тук, пак ще има телефонни обаждания.
Аз проблеми тази година не виждам към този момент никъде.

Успех на децата ви!

# 734
Добро утро! Големият ден .... или поне първия, от серия такива .... настъпи!

Тази нощ в часа на Вампира сме оформени и по БЕЛ. Остана математиката!
Първото кафе го изпих, видях графика от НУИ и сега вече чакам да извика някой ( в блока сме 4 майки-героини, дето си слушахме виковете цяла година): "Пуснаха гиииии!"

Стискам палци на всички за хубави резултати!

Общи условия

Активация на акаунт