СЕДМИ КЛАС - седмицата на резултатите - 26.06 - 02.07

• 171 894
  • 1 838
  •   1
Отговори
# 765
И ние нямаме нанесени основните оценки, обаче честно казано вече хич не ми дреме. Този излишен стрес ни дойде в повече. За протокола - не си направих ирландско кафе сутринта. А може би трябваше...

# 766
  • София
По повод коментираната по-назад идея за междинна информация : МОН има много трески за дялане, но сред тях аз лично не бих поставила такава, че не информират регулярно седмокласни  родители и зрелостници (другите две НВО за 4 и 10 клас пък съвсем  ги махам от картинката) докъде  са с проверката, кога е приключил арбитражът и започва съответно разсекретяването,  кога се очаква да излязат резултатите (при зададена крайна дата) и подобни. Разбирам  нетърпението и безпокойството на чакащите, съчувствам им, минала съм през него, но отчитам, че никъде по света (вкл. и у нас)  за изпит/и на какъвто и да е образователен етап не се дава подобна информация. И смятам, че така трябва да бъде, щом се знае кога най-късно ще излязат резултатите..

# 767
Добро утро! В очакване на заветните точки, искам да ви попитам къде трябва да излее реда с олимпиадите?

# 768
При нас всички са оформени още миналата седмица. В нашето училище в края на май се проведоха пробни НВО-та /безплатни и само за учениците от училището/. Бяха подготвени и проверени от учителите ни. Мисля, че това е по-добър критерий за определяне на годишните оценки, отколкото стресовите точки от НВО -то. Успех на всички тръпнещи.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 09:42 от arpi

# 769
  • София
papilio2, там където са оценките, в профила на сина ми са така редчетата:
Български език и литература
Математика
Олимпиада по география и икономика, ОК
Национално състезание по природни науки “Акад. Л. Чакалов“, модул география

Рони, четох снощи за сгрешено име, в профила на детето в прием ли е сгрешено?

Хубави новини днес!

# 770
Появи ми се един казус ..... оказва се, че в залата на изпита по математика, квесторите не са прибрали теста на 1 или 2 деца. Пликовете запечатани, но тестовете накрая са по-малко ..... Какво правим? Може ли да има проблем? Броят ли ги изобщо или директно хвърлят/архивират?

Откъде имате тази информация и защо да е "ваш" казус - в училището ли работите?
Естествено, че има проблем - децата ще имат двойки. Как да го хвърлят плика, като вътре е и идентификационната бланка.
Преди няколко години имаше подобен случай с дете, много изявен математик от Математическа гимназия, с участия по международни състезания и т.н. Та това момченце имаше двойка. Родителите и учители отказаха да повярват, че това е възможно, защото този тип задачи въобще не представлявали никаква сложност за него, и задействаха разследване, като се стигна даже до проверка на записите от камерите в стаята. Какво видяли - симпатягата решава задачите и ... си прибира листите в чантата. Явно е предал празен плик. Как завърши тази история обаче не съм проследила, ако някой знае - да каже.

# 771
  • София
Децата ще имат двойки? Flushed Що? Става въпрос не за хвърляне на пликове, а че накрая изпитните материали, които не се слагат в плика, са излезли с 1-2 по-малко от броя на явилите се деца в стаята /от броя на пликовете/. Най-вероятно са ги запечатали в плика на съответното дете. Според мен няма да има проблем, ще го отстранят при засекретяването.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 09:40 от sanaka

# 772
И при нас не са оформени децата по половината предмети, включително БЕЛ и математика, но не мисля, че чакат резултатите от НВО. Единствено госпожата по БЕЛ е казала, че ще пише шестици като текущи оценки на всички с точки над 86. Госпожата по математика няма да ги взима предвид.
Успех днес, дано имаме добри новини всички списващи тук. Малко остана.

# 773
Здравейте,
това, което пиша не е с цел хейт, но какво за бога трябва да означават коментари от сорта на "сега съм на кафе, а после на вино" или пък "сънувах 78 точки по бел - ужас" и т.н.
Не знам дали осъзнавате, че матурите са просто два изпита, които са важни разбира се, но какви са тея глупости. Аз лично не се притеснявам за резултата на детето ми, защото за мен матурата не е толкова важна колкото за вас. Цяла година има голям стрес заради тях и има деца, които точно в края от притеснение нищо не успяват да напишат въпреки, че знаят всичко. Е, в такъв случай, ако и вашето дете се е "изложило" по такъв начин вие най -вероятно от кафе към вино ще преминете на нещо друго само защото няма да влезе в желаната гимназия.
Знам, че това е важно за децата ни, но според мен някои много са се филмирали, а и все пак не е краят на света след резултатите!

# 774
Добро утро! В очакване на заветните точки, искам да ви попитам къде трябва да излее реда с олимпиадите?
В инфоприем
Скрит текст:

# 775
  • София
Здравейте,
това, което пиша не е с цел хейт, но какво за бога трябва да означават коментари от сорта на "сега съм на кафе, а после на вино" или пък "сънувах 78 точки по бел - ужас" и т.н.
Не знам дали осъзнавате, че матурите са просто два изпита, които са важни разбира се, но какви са тея глупости.
Малко чувство за хумор не би било излишно... Rolling Eyes

# 776
  • Някъде на край света
Krisyyy , фолумът е, за да се подкрепяме и забавляваме. Не мисля, че някой от пишещите тук и при 0ла точки ще "набие" детето си. Все пак трябва по-забавно да гледаме на нещата.
ДА, за някои е фикс идея максимумът, но трябва и мечти да имаме. Grinning

# 777
Е малко хумор вкарваме в темата с кафето и виното…чак такава истерия няма.😂😂😂

# 778
Санака, аз под "не са прибрали теста" разбирам, че не са сложили бланката с отговорите в плика. Ако става въпрос за изпитните материали, естествено че няма проблем.

# 779
papilio2, там където са оценките, в профила на сина ми са така редчетата:
Български език и литература
Математика
Олимпиада по география и икономика, ОК
Национално състезание по природни науки “Акад. Л. Чакалов“, модул география

Рони, четох снощи за сгрешено име, в профила на детето в прием ли е сгрешено?

Хубави новини днес!

При мен няма допълнителен ред, а детето беше на два кръга олимпиада по биология и един по физика

Общи условия

Активация на акаунт