Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 44 107
  • 839
  •   1
Отговори
# 225
Очаквах такъв отговор. Зависима си и още как. Доказа го.
Но се чувствай свободна да се чувстваш независима от цигарите Joy

# 226
  • гр.Пловдив

Ами,няма нищо лошо в това,поне  целия "работен " ден ,понеже съм в майчинство да си го прекарам без да паля до 17.30 за мен  е + ,няма никакво значение как се чуствам ,важното,е ,че съм пълноценна и за мен е добър вариант,а твоето изказване изобщо не ме топли ..и да ,не искам да се чувствам НЕЗАВИСИМА от цигарите,но се радвам,че мога да си контролирам порока Smiling Imp

# 227

Ами,няма нищо лошо в това,поне  целия "работен " ден ,понеже съм в майчинство да си го прекарам без да паля до 17.30 за мен  е + ,няма никакво значение как се чуствам ,важното,е ,че съм пълноценна и за мен е добър вариант,а твоето изказване изобщо не ме топли ..и да ,не искам да се чувствам НЕЗАВИСИМА от цигарите,но се радвам,че мога да си контролирам порока Smiling Imp

Не, не си независима.
Ако си независима от тях, просто няма да пушиш.
Тия подробности дали можеш без кафе, с кафе, с 0 цигари до 17,30  не на мен.
Това са навици. Всеки има изградени навици.
Това не те прави независима Grinning
Иначе евала, че можеш до 17,30 да не пушиш. Но това, че успяваш с контрола не те прави НЕЗАВИСИМА.
Защото ако си независима, още от сега щеше да кажеш - ок, няма да пуша повече. Но не го направи, а изклинчи, точно както очаквах. Алън Кар доста добре е обрисувал пушачи като теб.
Ок не те топли моето изказване, тогава защо вървиш след мен? Не можеш да преглътнеш факта, че някой има друго мнение ли,  какво? Не си малка.
Даже назад в поста си вчера ме цитира, но на сутринта беше редактиран.
Ако не те топля, просто спри да ме цитираш и да вървиш след мен.
И какво правиш в тема за отказване от цигари тогава щом толкова ги обичаш и не искаш да ги спираш? Joy
Даже тоя въпрос е метафоричен, не се чувствай длъжна да ми отговаряш Joy

# 228
  • гр.Пловдив
Елора,какво и защо ти преча?
Нямам право да чета,да сверявам,да се успокоявам или да виждам,че няма смисъл да съм в тази тема ...да ,наистина..
Качих много кг от редуцирането на цигарите от 2г насам ...
Блъскам се на двата полюса ,не мога да взема трайно решение и да добия рутина  ,понеже нямам проблем без цигари,но ми е хубаво да си пафкам с кеф при желание..
Ще задържа положението докато тръгна на работа-там ще е водещото ...

# 229
  • на чист въздух
Аз пък днес успях да се стегна малко.  Пуших само 6 цигари. За в момента това е доста малко на фона на изминалия месец. Опитах се да се занимавам с любими неща, но мислите ми все се връщат назад. Въпреки всичко устисках

# 230
teddynm ,прощавай, но от твоите постове оставам с впечатление, че аз нещо ти преча. Темата е да спрем цигарите. Тоест за хора, които искат да ги спрат, поради ред причини. Затова попитах защо си тук след някои твои твърдения. Логичен въпрос. Не те гоня, питам.
За мен ти си зависима като всичко останали пушачи. Ако мнението ми те притеснява, не мога да ти помогна, запазвам си правото да имам мнение.
Да качиш кг, означава, че си похапвала. Не се качват ей така 40 кг без смяна на режим. На какви полюси се блъскаш, като уж нямаш проблем с цигари? Ами пуши бре, не съм те вързала Joy
Как така хем нямаш проблем, хем пък си качила кила. То не е от цигарите това.
Но и аз в началото похапвах.
Тъпото е, че след всяко похапване ми се пушеше. Поне това оправих вече.
Оправи си храненето тогава. Махни въглехидратите - бързите.
Аз съм била 115 кг много време. Дебела бях от 7-8 годишна. Отслабнах чак 2018 /37 години тогава/ и отказването от цигарите не ми промени кг. Имаше промяна, но защото ядях повече.
Проблеми от цигари и аз нямах много години като теб.
Но не сме безсмъртни, сдаваме багажа.
Но и малко да пуши човек, пак няма гаранция.

Браво Ян, когато си готова. 6 е добре.

# 231
Елора, как се казва новата книга на Алън Кар? Може ли да разкажеш повече за нея, основно темата за цигарите ли е засегната?

# 232
Това е новата книга - Лесният начин да спрете пушенето
https://www.book.store.bg/p477287701/lesniat-nachin-da-sprete-pu … eto-alyn-kar.html

Няма как да разкажа,това не е роман, а съвсем друг вид литература. Има си резюме.
Книги се четат, разказват се на малките деца Grinning
Не само цигарите са засегнати, и  други неща.

# 233
  • Варна
Това е новата книга - Лесният начин да спрете пушенето
https://www.book.store.bg/p477287701/lesniat-nachin-da-sprete-pu … eto-alyn-kar.html

Няма как да разкажа,това не е роман, а съвсем друг вид литература. Има си резюме.
Книги се четат, разказват се на малките деца Grinning
Не само цигарите са засегнати, и  други неща.
Има ли нещо общо със старата книга?

# 234
Да, точно това ми беше питането, дали има смисъл от нея ако си чел предишната или нещата са еднакви?

# 235
Първата книга на Алън Кар не успя да ме накара да се разделя с цигарите.

# 236
Как така има ли общо със старата. Все за цигари става въпрос, не е за алкохол Kissing Heart
За мен имаше смисъл да си я купя.
И не ги смятам за еднакви, но има на моменти еднакви неща.
Щеше да е тъпо да са почти еднакви.

Аз скоро ще му почна една друга книга. За отслабването. Мернах я и тя не засяга точно май какво да ядем, а емоционалната страна на проблемите.
То аз там съм оправена, ама пак ще ми е от полза.

# 237
Ще видя и нея, че имам и този проблем, ох добре че са до тук зависимостите, че иначе трябваше да поръчвам много книги 😂.
Токова ми е трудно, че понякога се чудя с цигарите или храната е по-сложно.

# 238
Аз също не съм отказала като прочетох първата преди години веднага. Прочетох я, защото роднина я препоръча.
Която я е прочела от любопитство, не че е искала. МНого ми я хвалеше.
Да, като я четях ми беше интересна, нови неща, а и осъзнах някои неща. Но не беше достатъчно да ги спра, не бях узряла, знам ли. Пък и съм си говедо. Трудно търпя някой да ми казва какво да правя Joy
Даже си спомням като я почнах преди години седнах на пейката на терасата с цигара в ръка и автора още в началото едва ли не ми разреши да пуша докато чета.
Пък аз си викам на акъла - ми не съм те питала Joy
Но пак ми стана интересен.
Но е важното, че авторът много ми е повляял и грам не съжалявам. Първата два пъти съм я чела.
Преди години 1 път и като започнах да отказвам октомври някъде. Но нещата са свързани и с кризите - здравни и други. Но и реших да купя другата, защото имах нужда и от още и още мотивация.
Но влошеното здраве също може да мотивира много Joy

Но ето му и другата книга за отслабването ако искаш
https://dox.abv.bg/download?id=5c8d6b94c7

# 239
Благодаря! Започвам тази, свалих я, а за цигарите ще я поръчам, че не я намирам.
От двете за цигарите коя определяш като по-мотивираща?

Общи условия

Активация на акаунт