Мнение за стиснатите хора

• 23 016
  • 351
  •   1
Отговори
# 300
Права си, за мен парите за здраве са едни от най-смислено похарчените пари. Направо недоумявам как хора харчещи за всякакви простотии се стискат сакън да не дадат някой лев за лекар. Или някоя дама родила на 40+ първо дете да ми се хвали как не е дала 1 лев за избор на екип, щото имала осигуровки.
Ех, и аз не съм дала, защото не ги знаех екипите. Следящата бремеността ми лекарка изобщо не беше от болницата, в която раждах, и никой не ми препоръча. Пък и моето секцио беше по спешност. Едно младо докторче се случи, справи се чудесно.
Същевременно преди много години роднина доктор ми избра някакъв невероятен хирург за лека операция и едва не си отидох поради негов гаф.
Хайде моля ви се с тия екипи.

# 301
  • София /Абсурдистан
В Шейново за избор на екип до миналата година искаха задължителна такса 900 лв и ако не ги платиш, изобщо не искат да те виждат. Това за плановите операции, за по спешност не знам как е там сега.

# 302
Аз си се следях при една АГ, която беше страхотна. Много я харесвах, изключителен професионалист и заради нея избрах болницата и екип. Изобщо не съжалявам. Дадох не малко пари, но отношението и грижите бяха на ниво.

# 303
това със старото поколение дето пести от лекари е опасно…майка ми така сигурно 1 година не отиде като усещаше, че нещо и има на корема и се оказа злокачествен рак на матката, накрая беше толкова голям,  че лапароскопия не можеше

Да чукам на дърво, дано не се връща

Ама тя нямала осигуровки, не искала да тревожи децата за пари….
аз за близките си и за домашен любимец винаги съм готова да плащам колкото трябва

# 304
  • София /Абсурдистан
Ама не мислете, че изборът на екип е нещо по желание, задължително е. Дори да ти е все едно при кого си, таксата трябва да се плати. Това от личен опит.

# 305
В крайна сметка не раждаш всеки ден. Ако можеш да си го позволиш и искаш да ги дадеш тези пари, защо не? Могат доста неща да се объркат и това може да не ти даде гаранция, че всичко ще е ок, но пък ти дава спокойствие. Аз имах вяра в лекарката си и нямах никакви притеснения преди и по време на раждането.
Не мога да съдя обаче жените, които не си избират екип. Тяхна си работа, мен не ме касае.

# 306
  • София
За мен изборът на екип си е такса спокойствие. Разбира се, че много жени раждат без и при доста от тях сигурно няма проблеми/лошо отношение и т.н. Но не бих рискувала и после да съжалявам, или пък да го мисля и да се стресирам излишно достатъчно напрегнат и без това момент. Разбира се, ако не можеш да си го позволиш, нещата стоят по друг начин. И не ок, не само защото плащаме осигуровки, а защото грижата за бременните трябва да е приоритет за една държава, а не въпрос на оцеляване за тях.

# 307
На всеки човек приоритетите са различни. Ако за един е стиснатост, то за друг е разхищение, а за трети нещо нормално.
 Не плащам предварително за раждане, за жалост финала е неясен(не случайно се попълва един куп с документи още в приемната или веднага след раждането). Лично на мен, спокойствие ми носеше това, че направих всички нужни(а според някои ненужни) изследвания на плода и при двете бременности. Което пак не е гаранция, много зависи кой взима пробите.
Пари за лекари не пестя, както за мен така и за близките ми. Не разбирам, но и не съдя хора, които не си правят профилактични изследвания, но не стандартния при ЛЛ. Въпреки, че пак няма 100% гаранция евентуално заболяване да се пропусне.

# 308
ако си с много ниски доходи, пестенето е необходимост,
Майка ми ми разказваше как баба перяла само през нощта, че тока е по-евтин например.

Като не стигат парите е нормално да търсиш начин.

Не разбирам по-скоро хората, които имат достатъчно , но продължават да се стискат за всичко.
Може ни идва от бедно детство, не знам.

Човек според мен се възпитава да е стиснат.

# 309
  • София
На 20-25 години е лесно. Не мислиш за пенсия, болести, старини и животът е безкраен купон. В последната година съм дала над 10 000 за изследвания, терапия и лекарства. А ако ги нямах? 
Сега ми се наложи да не работя две седмици, както и на ММ, а ни плащат на час.
Човек трябва да има нещо бързоликвидно като кеш за подобни неща.

# 310
Руми е права за инфлацията, спестени преди 10 години пари сега са горе долу на половина спрямо това, което можеш да си купиш. А преди 15-20 години са между 20 и 30 %, т. е просто са изфирясали по голямата част. Аз съм за имоти, купувам, строя, пари в кеш не държа много. Като се съберат повече вече се мисли как да се инвестират.
Подобна стиснатост е болестно състояние, но и да допираш до валидол щото майка ти се мотала на щанда с плодовете също си е проблем с нервите. Моите родители не са стиснати, но се превърнаха във вехтошари. Пазят се всякакви стари и непотребни неща, празни опаковки и какво ли още не, гледам до колкото мога да изхвърлям по нещо, другото да не забелязвам и така. Стар човек не се превъзпитава, излишна загуба на нерви е тази процедура.

# 311
  • София
Въобще съм се отказала да гледам как си употребяват парите моите родители. За едни неща харчат твърде много, дрехи пък не си купуват...тяхна си работа.
По мое скромно мнение, влог в банката, на стойност като за имот, е пълна глупост.
Да имаш като за два три месеца живот, ок.

# 312
По мое скромно мнение, влог в банката, на стойност като за имот, е пълна глупост.
Да имаш като за два три месеца живот, ок.
Харчиш по един имот на 2-3 месеца? Респект Hands Plus1 Hands Thumbsup Smile А влога си е много добре ако са добри лихвите, получаваш колкото наемче минус разходите за поддръжка и минус нервите и търчането.
Пазят се всякакви стари и непотребни неща, празни опаковки и какво ли още не, гледам до колкото мога да изхвърлям по нещо, другото да не забелязвам и така.
Това си е модерна тенденция сега, да се преизползва, да се кърпи и да се пази 🤨А и за хора с ограничени доходи такива дребни неща са от значение. Все пак не всеки може да харчи по един имот на всеки 2-3 месеца като рокзвезда 😁

# 313
  • София
Добра лихва в България? Къде?

Не, казвам, че е ок да имаш в банката 10-20 Хил лв или евро.
Но примерно да имаш 100 х евро и да събираш още 50, няма смисъл. Да си спомним само какво стана с цените на имотите от началото на годината. И какво стана изобщо с цените.

# 314
Възрастните хора обичат да имат някой лев -за сигурност.
Имотите не са лошо вложение,но те нямат 20 год пред себе си за да чакат да се повиши цената на имота.Ако трябват пари за лечение,ще продавате спешно имотите ли? Освен това имотите имат разходи-данъци,поддръжка,ако ги давате под наем,после трябват ремонти .

Общи условия

Активация на акаунт