Въпрос за наематели

• 5 708
  • 100
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Честно казано, ако детето ми кашля, вероятно ще затворя прозореца.
+100
Темата малко ми напомня на една друга, където жената се оплакваше и търсеше къде да пусне жалба за светеща лампа на терасата отсреща, но беше категорично против идеята да си сложи пердета и/или щори. Как така тя трябвало да инвестира 😂

# 31
А на мен ми е чудно, наистина ли може да се смени жилище по тази причина? И откъде е сигурно, че на новото място съседите няма да са цяло семейство пушачи- майка, баща и син стар ерген😆

# 32
Пушачите са наистина адски досадни и несъобразителни,но в случая няма какво да направите.Относно шума опитайте твърдо и упорита да правите забележки,така и така сте станали в 6 часа.

# 33
Честно казано, ако детето ми кашля, вероятно ще затворя прозореца.
+100
Темата малко ми напомня на една друга, където жената се оплакваше и търсеше къде да пусне жалба за светеща лампа на терасата отсреща, но беше категорично против идеята да си сложи пердета и/или щори. Как така тя трябвало да инвестира 😂
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Много сме откачени хората 🙊🤭

# 34
Добре де, ако отидете при фризьорката и любезно й кажете "Извинете, можете ли да говорите по-тихо по телефона сутрин, защото ни събуждате и после цял ден се чувстваме зле, заради недоспиването", тя какво отговаря?

# 35
Наистина не мога да повярвам в какво се превръщаме.
Да, решение е жената да си затвори прозореца, наистина.
Но давате ли си сметка, че тя всъщност е принудена да промени начина си на пребиваване в собствената си къща, затова че някой друг е по-нахален? Вие си стойте на затворени прозорци лятото и си пускайте климатик на болното дете щом е толкова забавно!
Затова сме стигнали дотук, щото наглостта се приема като норма.

Позната ми се оплака, че нейните  съседи и вдигат скандали периодично, че пуска водата в тоалетната през нощта.
Други пълнят балкона под тях с фасове, и няма решение, защото се държат нагло.
А човека, който търпи това трябва да се свие и да си мълчи в общия случай, щото после излиза някой и му вика “добре де , смети си ги , къв е проблема” или “пускай водата на сутринта” или “затвори си прозореца”
Или недай си боже те причаква и те опушква пред входнта ти врата, защото си позволяваш да си търсиш правата.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 12:53 от second

# 36
  • Варна
Да, не е най-справедливото нещо на света да отстъпиш, въпреки че си в правото си, но  в някои сетуаци това е по-интелигентното решение. Има една приказка “умря с предимство”.

# 37
Тази с тоалетната през нощта е аналогично пречещата в горния пример. Не взимам ничия страна, просто се поставям от едната и мисля какво бих направила. То няма много опции.

# 38
  • Далечният изток
А, чакай малко, second, кой е правият в случая - този, който пуска вода през нощта в собствения си дом или съседът, на когото този шум му пречи? В същия смисъл - този, който пуши в собствения си дом/обект или съседът, на когото димът му пречи?!

# 39
  • по света
Добре де, ако отидете при фризьорката и любезно й кажете "Извинете, можете ли да говорите по-тихо по телефона сутрин, защото ни събуждате и после цял ден се чувстваме зле, заради недоспиването", тя какво отговаря?
Разбира се ,че съм опитвала тя твърди че не е длъжна да се  съобразява и имала клиенти рано сутринта тн ,и да реално съм принудена в моят дом да се съобразявам с наглостта  и простотията .Тя си излиза на вън и започва да вика по телефона или да си говори с който намери .
Аз съм бивш пушач,и не ми непознато но се пуши и се събират по няколко човека на не повече от два- метра от прозореца ни
Реално мога да я полея винаги както и да извикам полиция ,но някак ми се иска по-цивилизовано да взема мерки

# 40
Тази с тоалетната не е виновна, че нейната тоалетна граничи по стена с хола(забележи) на другите, въпреки че си имат спалня, която изобщо не граничи с  друг съсед - не е планирала тя разположението на жилищата в блока.
Жената е възрастна и дори да има желание да се съобрази(което им е обяснила също), не й е възможно физиологично да го постигне.
А и тези с пушенето - и двете излизат извън имота си, едната дори през незаконно изградена врата. Ми да си пушат вътре. Ама ше им се вмирише.

# 41
  • Далечният изток
Не могат да пушат вътре, защото е обект, в който е забранено пушенето...

# 42
Разбира се ,че съм опитвала тя твърди че не е длъжна да се  съобразява и имала клиенти рано сутринта тн ,и да реално съм принудена в моят дом да се съобразявам с наглостта  и простотията .Тя си излиза на вън и започва да вика по телефона или да си говори с който намери .
Аз съм бивш пушач,и не ми непознато но се пуши и се събират по няколко човека на не повече от два- метра от прозореца ни
Реално мога да я полея винаги както и да извикам полиция ,но някак ми се иска по-цивилизовано да взема мерки
Ами явно няма начин, щом не откликва на молбата просто да говори по-тихо. Работата на една фризьорка никак не изисква викове, за да се свърши, това е ясно. Остава да започнете да изливате вода през чучура на балкона и да й обясните, че просто сега сте решили да си измиете балкона, понеже не сте длъжни да се съобразявате, нали.

# 43
То в такава ситуация наистина ще трябва въз често да се мие балкон, да се тупат пътеки през парапета, да се изтърва по някоя и друга саксия "без да иска", да се обяснява на висок глас каква е некадърница фризьорката отдолу и как половин година няма да стигне, за да си оправиш формата на косата и т.н. ама нужно ли е наистина да се стига до там? Защо всичко трябва да се обърне на тормоз, за да се разкара приходящият дразнител?

# 44
Това с миенето на балкона и изтупването на разни неща ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт