Отговори
# 375
Да споделя и аз за плацентата, миналата седмица като ходих при тази груба лекарка по здравна каса реших да я питам дали се е вдигнала, защото от моята АГ знаех, че е започнала да се вдига, не напълно, но не е и прекалено ниско. Още на ФМ ми казаха също подобно нещо. И тази по здравна каса ми каза само “и сега не е напълно, без полови контакти” и нищо повече не ми обясни. И аз доста се притесних и потиснах, особено като започнах да чета как жени с ниска плацента са лежали едва ли не през цялото време, а мен досега никой нищо такова не ме е предупреждавал, нито ми е забранявал секс. И вчера си отидох при моята лекарка да ме прегледа подробно, гледа ме и през корема, и вагинално и каза, че плацентата е близо до шийката, но е над нея, не я покрива. Каза, че има време да се вдигне. Знам, че при някои жени дават шанс да се вдигне дори след 30 седмица. За секса - не ми даде напълно зелена светлина, не е забранила напълно, но каза, че е добре да се ограничава.

# 376
  • София
Това с промените в косата, за всяка жена е различно. Майка ми на времето е имала светлокестенява, също мн гъста коса и след моето раждане изобщо не й е капала, но пък станала от хормоните гарвановочерна. А веждите й - с два тона по-светли от косата. Доста народ мислеше, че се боядисва, защото е доста бяла със светли очи. Като почна да й побелява, почна да я боядисва пак светло кестенява и й седеше естествено. Та и такива работи се случват. Като нищо декември ще осъмна с черна коса хаха.
Читавите лекари са друго нещо. Така човек се успокоява.
Маце, добре е че е само камъче. И съм така помислих, защото съм имала. Но ако се разтвори бързо, не създава ядове. Затова ти препоръчах роватинекс, но не знам при бременност става ли.

# 377
Майката на моя съученичка пък по време на бременността от хормоните, от права като изправяна с преса коса и става супер къдрава и си е така до ден днешен.

# 378
  • София
Да ви светна и за друг феномен 😁, увеличаване на размера на краката. На мен ми се увеличиха с половин размер и беше ужасна мъка... 6 месеца някъде след раждането се върнаха в стария размер. Имам обаче познати на които си останаха така

# 379
Аз пия този колаген, много нутриционисти го препоръчват, та затова реших него, и съм доволна:
https://realfood.bg/product/hidroliziran-kolagen-realfood

# 380
Аз пия този колаген, много нутриционисти го препоръчват, та затова реших него, и съм доволна:

За колко време ти стига една опаковка?

Оох, това с размера на краката и аз съм го чувала 😱

# 381
Аз не знам къде ми е плацентата, не съм се и сетила да питам ...днес АГ каза, че ок

Този колаген на мен ми е любим
https://smartsistersco.com/portfolio/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0 … D-smart-collagen/

# 382
Ние пием двамата с мм, мисля, че за около 20-30 дни изпиваме двамата една опаковка, честно казано не съм засичала точно.

За колко време ти стига една опаковка?

Оох, това с размера на краката и аз съм го чувала 😱

# 383
  • София
Пише че са 40 дневни дози

# 384
Как сте момичета ? Наближава втората фетална (за някои де, други ще почакат) моята е след 3 седмици 🤗(само😀)
Вашите фетални кога са ? Аз преди няколко дни бях на преглед , а вече искам пак да видя бебчето 💗

# 385
Добро утро! Отдавна не съм се включвала, но все не ми остава време. Моята фетална е на 18.07 и броя всеки ден дните. Не съм виждала бебка от 19.06 и ме хващат лудите 😄

# 386
Моята е в 20-21 седмица, което е след 4 седмици. Не съм била на преглед от 13-14 юни, когато ми беше БХС и съм другата седмица. Нямам притеснения, струва ми се, че всичко е ок. Радвам се, че прегледите стават веднъж месечно май, че ми беше омръзнало през седмица в началото.

# 387
  • София
Добро да е!

Аз нямам дата за ФМ, другия четвъртък съм при АГ и ще запазим час, надявам се да има за 24ти че само тогава май ще мога. Вчера и нефролога погледна бебока, та ми е спокойно. Иначе още не усещам редовни движения, много тъпо било с предна плацента бре...

# 388
Добро да е!

Аз нямам дата за ФМ, другия четвъртък съм при АГ и ще запазим час, надявам се да има за 24ти че само тогава май ще мога. Вчера и нефролога погледна бебока, та ми е спокойно. Иначе още не усещам редовни движения, много тъпо било с предна плацента бре...
Аз уж съм със задна плацента и нито 1 път не съм го сетила... Почти в 17 седмица съм.. Просто се надявам всичко да е наред и гледам да не го мисля.. 😊

# 389
  • София, България
Моята фетална е чак на 10 август Simple Smile Ще съм вече навършена 20 седмица. Чакам си я, много са ми приятни тези фетални да чуваш, че всичко е наред Simple Smile
Иначе прегледите ми вървят през някакво време, сега ще ходя след 3 седмици. Не бих казала, че ми е притеснено, че са на рядко. Вече се поуспокоих след зарастването на хематома и от тук нататък се надявам да не ми се налага да ходя по спешност.....
Бебето вече доста се мърда и това ми дава някакво спокойствие като си го усетя. Тази сутрин синът ми беше на бабиндом и аз се наспах, та сънувах бебето, че днес му е изписването и се приготвяхме с ММ да ходим да си го взимаме Laughing явно хормоните все по-силно ме удрят.

Чакам си резултатите от микробиологията, би трябвало утре да излезнат. Мисля, че три дни се правеше посявка за бактерии, ако не се лъжа. Дано се е махнала и тази ешерихия коли, че това единствено сега ме притеснява.

Иначе си сефтосахме домашния басейн с детето Grin Swimmer

Общи условия

Активация на акаунт