"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 61

• 38 591
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И аз виждам втора черта и щом е дни преди цикъл, ще става все по-ярка 😉

# 196
Момичета, искам да ви задам един по-личен въпрос? Ставате ли веднага след секс, колко време стоите легнали и каква поза заемате? Нали не стана този месец при нас,въпреки, че бяхме много редовни и се сетих, че съм с обърната матка. Дори не стоя дълго легнала, което може би е грешка. С първото дете стоях с вдигнати крака и стана на 5-тия месец, но тогава не следях овулация, календари и т.н. А второто дете стана от един единствен опит, даже не си спомням да съм стояла легнала след това , беше отдавна.

# 197
Не знам колко е валидно моето мнение, предвид че нямам успешна бременност. Аз не ставам веднага, но единствената причина е, че обичам да се излежавам след това. До колкото знам няма научно доказателство, че излежаването или вдигането на краката след секс помага за зачеването.

# 198
Това ми звучи малко като един от епизодите на сериала Виктория (за Кралица Виктория) където подскачаше на леглото след секс, за да НЕ забременее. 😅 Спойлер - забременя, доста пъти 😅.
Не знам да има научно обоснование, че този метод действа за по-бързо зачеване. Според мен дали се седи с краката нагоре или не не се отразява. Важното е навътре да са пуснати сперматозоидите пък те ще се справят да останат където трябва. Друг е въпроса, че след заигравката има нужда от почивка и човек си полежава, заспива и тнт. При всички положения се усеща как изтичат навънка 'войниците', дори с краката нагоре до седиш. А и не е точно колко са останали вътре, а какво им е качеството както и това на яйцеклетката. Възрастта си казва думата в този случай, щитовидните хормони и те играят роля. Може нищо да не стане при срещата на яйцеклетката и сперматозоида. Може + тест и да е кухо яйце... Никога няма гаранция дори да е уцелена овулация и тнт, че ще има успешна бременност. Много са факторите според мен и нито един от значимите не е седене с краката горе и/или лежане след секс. Всичко е биология, не чак толкова гравитация. Така мисля аз поне.

# 199
И аз мисля, като вас. Но вчера се зачетох за обърнатата матка и доста жени бяха на мнение, че забременяването е по-трудно с нея, дори след секс трябва да се лежи по корем с възглавници. Първата ми бременност беше на 24, не съм правила нищо специално. Този месец обаче, като правихме опити ставах почти веднага до банята и то се усеща как изтича. А дали остава нещо? Ще пробвам този месец да постоя легнала малко повече, както и мисля да взема тестове за овулация.

# 200
След трансферите не за друго ни оставят да полежим 20...30 мин. Така че мисля , че и при нормално зачеване е хубаво да се полежи. Но пример за Не правене за това съм аз с големия ми син. С обърната матка съм, скочих веднага и си направих промивка с душ Wink
Е хвана се въпреки всички перипетии. На 11 години е Wink
С второто дете лежах след трансфер по гръб 1 час. На 1.4месеца е.

# 201
Точно с тази промивка си спомогнала зачеването. Водата е избутала сперматозоидите нагоре и им е съдействала да оцелеят по-дълго.

# 202
.. Че то ако е вярно това нещо, всеки път след с**с ще си правя промивки с вода. Grinning

# 203
Принципно след секс съм чувала, че задължително по малка нужда да се отиде и да се измиеш там долу. Пък има ли значение за забременяването не знам, сигурно пази от някакви бактерии. Не съм задълбочавала по темата. Пак казвам, мисля си,че по-голямо значение има качество на яйцеклетката и сперматозоида. Защото и 4 часа да седиш с краката горе, ако нещо биологията се обърка пак нищо няма да стане. Миналата година ш лентички за овулация, и моменти и какво ли не правихме... Е, имаше + тест след 3м опити, обаче беше кухо яйце. Някъде нещо беше се оплело по веригата. После пък от раз и веднага скочих да ставам и да взимам душ. Сега всеки момент го чакаме да излезе бебето 😁 Та биология или както казват по-възрастните Божа работа.

# 204
Така е. Но все пак учените твърдят, че сперматозоидите оцеляват сравнително дълго във вода. Освен това, има доста разлика между промивка и изплакване отдолу. Промивката е изстрелване на вода вътре във вагината. Това няма как да не спомогне за избутването на сперматозоидите по-навътре, не че гарантира забременяване. Е, някои от тях могат да се завихрят заедно със струята и да си изтекат обратно с нея. По принцип не е много полезно да се правят примивки, защото се счита, че ще се отмият и полезните бактерии в средата. Или да се набутат вредни такива нагоре към матката. Изплакването, разбира се, почиства всичко, което е полепнало отвън около входа на вагината. Няма как да помага за забременяване.

# 205
Здравейте извинявам се за нелепият въпрос правим опити за бебе последната менструация беше на 28.06 ,,28 дни" цикъла ми е по часовник ппц трябва да ми дойде днес но вчера сутринта имах силна болка ниско долу отшумяваха и после пак така около час и нещо  за пръв път ми се случа помислих си че вероятно ми идва но и днес няма нищо гърдите много ме болят та въпроса ми е рано ли е още за тест и дали е възможно да се е получило бебе как мислите ❤

# 206
Много вероятно е да отчете теста, направете тест утре поне със сутрешната урина.

# 207
Здравейте, цикълът ми идва през 28 дни. Днес е 27-ми ден, но ми се иска още днес да направя тест. Имаме опит ден преди доказана ОВУ. Въпросът ми е дали теста би ми отчел вярно?

# 208
Ден преди теста според мен ще отчете. Освен, ако не сте с късна овулация. Имате ли симптоми? Аз за себе си реших, че първо ще чакам евентуално закъснение, после ще правя тест, за да си спестя ежемесечните разочарования.
Здравейте, цикълът ми идва през 28 дни. Днес е 27-ми ден, но ми се иска още днес да направя тест. Имаме опит ден преди доказана ОВУ. Въпросът ми е дали теста би ми отчел вярно?

# 209
Ден преди теста според мен ще отчете. Освен, ако не сте с късна овулация. Имате ли симптоми? Аз за себе си реших, че първо ще чакам евентуално закъснение, после ще правя тест, за да си спестя ежемесечните разочарования.

Нямам никакви симптоми, само цигарите са ми малко неприятни. (Ако въобще това е симптом). Преди малко си направих теста и явно не съм бременна🥺

Общи условия

Активация на акаунт