"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 61

• 37 795
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Може да поискате тест за овулация на clear test, 5+1 се водят, вътре има и един тест лента за бременност. Само това, че са над 11лв. е кофти, за една лента само.

Търсих навсякъде обикновените лентички, но във всяка аптека обясняват как нямат такива или са изчерпани и се опитват да пробутат шуърчек и престо… Първия шуър чек, който направих имаше сянка, като контур на чертичката само. След 1 ден пробвах втори- крайно отрицателен и изобщо им нямам доверие вече с тези изпарителни чертички. Ще ида днес да търся лентички по аптеките😄

# 391
Може да поискате тест за овулация на clear test, 5+1 се водят, вътре има и един тест лента за бременност. Само това, че са над 11лв. е кофти, за една лента само.

Търсих навсякъде обикновените лентички, но във всяка аптека обясняват как нямат такива или са изчерпани и се опитват да пробутат шуърчек и престо… Първия шуър чек, който направих имаше сянка, като контур на чертичката само. След 1 ден пробвах втори- крайно отрицателен и изобщо им нямам доверие вече с тези изпарителни чертички. Ще ида днес да търся лентички по аптеките😄

Може да си ги ползва другият месец , ако не е бременна. Дано да греша, но с тези 3 отрицателни теста и липса на симптоми по-скоро няма бременност. Имам чувството, че напоследък всички се съмняват в отрицателните тестове . Закъснението на иначе редовен цикъл не означава 100% бременност. Има доста статии, в които пише, че цикъла ни може да има отклонения по време на бебеправенето.
И все пак happy.99 ти желая успех.

# 392
Биби, напълно съм съгласна. Притеснението при мен е, че при тези отрицателни тестове има закъснение на цикъла, което е нещо ново за мен. Затова се чудя дали е възможно да не са верни. Не искам да си втълпявам, че са фалшиви, защото това ще доведе до повече разочарование после. Ще пробвам с друг тест, ако ми закъснява още, но за момента чакам😊

# 393
Биби, напълно съм съгласна. Притеснението при мен е, че при тези отрицателни тестове има закъснение на цикъла, което е нещо ново за мен. Затова се чудя дали е възможно да не са верни. Не искам да си втълпявам, че са фалшиви, защото това ще доведе до повече разочарование после. Ще пробвам с друг тест, ако ми закъснява още, но за момента чакам😊

С първото ни дете имах закъснение от 10 дни без бременност. Имах задържан фоликул, предизвикахме цикъла с хапчета и на следващия месец бях бременна. Може причината да не е толкова страшна, че закъснява, не се притеснявай. Писах ти в предишните ти постове, че е доста разочароващо , когато си втълпим, че е станало, а не е . Аз бях сигурна преди 2 месеца, че съм бременна, имах много симптоми, но 1 отрицателен и 1 кръвен тест с резултат 0 ми показаха, че съм грешала.

# 394
Благодаря много за мнението! Дано всичко е наред☺

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 16:19 от happy.99

# 395
Здравейте,момичета ,моля за помощ, този месец М.  Уж ми дойде много страни само три дни кафяво течение правих си тест отрицателен ,ходих при док. Направих ме кръвен тест това е на трети ден от както уж ми дойде и е със стойност 1,2 тв каза ,че е отрицателен,изписа ми дуфастон но вече 8 ми ден след спирането му няма нищо, та възможно ли е при ЧХГ 1,2 да има бременност и теста да е дал грешен резултат

# 396
  • София
Има бременност при ЧХГ над 25. Между 5 и 25 се води междинен резултат и най-често се отчита такъв в първите дни на бременността. Под 5 е твърдо отрицателен.
Може да има хормонална причина за разбъркването на цикъла или задържан фоликул.

# 397
[video] здравейте днес бях на преглед за второ мнение в четвъртък когато ходих лекарката каза че не вижда ембрион,днес пък видяха ембрион но не откриха пулс, отговаря на 5 6 седмица. За утре ми назначиха аборт,но не го приемам, незнам какво да правя, това че сега видяха ембрион но няма пулс ме обърква още повече, по календар трябва да съм в осма седмица. Незнам какво да правя. Мисля да накарам утре пак да ме погледнат може пък да видят пулс, незнам

# 398
Аз бих посетила друг лекар за второ мнение.

# 399
Аз бих посетила друг лекар за второ мнение.точно днес бях при друга лекарка , която видя ембрион,но пък пулс не видя.

# 400
В 5 и 6 с. няма и как да видят пулс, това се гледа в 8 за по сигурно. Повечето АГ викат  тогава за потвърждение.
Ама какви са тия лекари, нямам думи. Незнам от къде си, но отиди при друг или в друг град. Може по календар да си мислиш че е 8, а да не е така.

# 401
А ЧХГ как е? Ако си се удвоява, значи всичко трябва да е наред.

[video] здравейте днес бях на преглед за второ мнение в четвъртък когато ходих лекарката каза че не вижда ембрион,днес пък видяха ембрион но не откриха пулс, отговаря на 5 6 седмица. За утре ми назначиха аборт,но не го приемам, незнам какво да правя, това че сега видяха ембрион но няма пулс ме обърква още повече, по календар трябва да съм в осма седмица. Незнам какво да правя. Мисля да накарам утре пак да ме погледнат може пък да видят пулс, незнам

# 402
Има бременност при ЧХГ над 25. Между 5 и 25 се води междинен резултат и най-често се отчита такъв в първите дни на бременността. Под 5 е твърдо отрицателен.
Какво означава задържан фоликул?

# 403
Най-просто обяснено е, че доминиращият фоликул, в който е била яйцеклетката не се е спукал, т.е не е настъпила овулация. Нарича се също фоликуларна киста, която може да расте заради течностите вътре. Обикновено се пука с настъпване на цикъла, но в някои случаи, поради някакъв хормонален дисбаланс може да се задържи.

# 404
Един такъв случай съм имала и се пукна сама, когато ми дойде. Просто бях на преглед ден-два преди цикъла и я видяха. Мисля, че с хапчета се пука, ако не се случи естествено, но да кажат момичетата с повече опит. Blush

Най-просто обяснено е, че доминиращият фоликул, в който е била яйцеклетката не се е спукал, т.е не е настъпила овулация. Нарича се също фоликуларна киста, която може да расте заради течностите вътре. Обикновено се пука с настъпване на цикъла, но в някои случаи, поради някакъв хормонален дисбаланс може да се задържи.

[/quote
Благодаря ви , а това оперативно ли се премахва ?

Общи условия

Активация на акаунт