"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 61

• 37 827
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Raichetoo, повечето са супер нетърпеливи и 5 дни преди цикъл правят тест, а ти вече имаш 5 дни закъснение и не смееш още да направиш. Хайде, взимай един тест и да се похвалиш после.

# 301

Според вас + ли е .. ☺

# 302
Ами + си е, да и дори не е толкова бледа чертичката. Честито! Nature Sun With Face

# 303
Съвсем положителен е.Честити и успех до финала

# 304
Здравейте момичета Чхг 833.0 добрелие на една седмица закъснение.

# 305
Реално си те послушах Hug
Мога да те посъветвам ако искаш да пуснеш чхг и след 48 часа още веднъж да видиш дали се удвоява...и другото което бих те посъветвала да изследваш е прогестерон да провериш да не е нисък...
[/quote]На кой ден прави теста

# 306
Здравейте. Нова съм във форума.
И аз с моята питанка. На 19.07 ми беше първия ден от цикъла и приключи на 22.07, по изчисление на календара на телефонът ми на 01.08 ми е овулацията. Та фертилните дни ми ги дава от 27.07-02.08, от 27.07,28,29 не сме се пазили но така се получаваше, че все късното през ноща клонящ за следващ ден. Като последен ден на 29 срещу 30 дали е възможно на 01.08 в деня на овулащията да се е случило нещо? А и да кажа, че на 31.07 вечерта към 2-3ч се събудих и имах болки ниско и от ляво болката беше повече което означава, че овулацията на календара е вярна.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 16:13 от danito@

# 307
Здравейте.
Не съм вярвала , че скоро и аз ще започна да пиша тук. А още повече и с подобен въпрос…
Цикъл: 25-27 дни.
Последна менструация: 20-24 юли (5 дни)
Опити на 30.07 и 01.08.
Предполагаема овулация, не е засичана - 31.07.
На последен преглед при гинеколог (март месец) потвърди че овулацията ми е на 14 ден. С преглед за инфекции и цялостно - всичко е точно.

Въпросът ми (осъзнавам колко е глупав, но…) е това , че днес виждам по бельото си слузесто бяло гъсто течение (количество колкото една водна капачка) означава ли, че не се е получило и сега се изхвърля от тялото?

# 308
Кое по-точно да се изхвърля от тялото? Иначе 31.07 е 12-ти ден.

# 309
Написах 14 ден тъй като овулацията се мери спрямо началото на следващата менструация. Също така е “предполагаема”, тъй като не съм я мерила,  се оповавам на думите на моя гинеколог.  А освен всичко и съм от жените , които имат болки в деня на овулацията и евентуално + 1 ден.
Но както и да е.
За тази “слуз”, случи се еднократно, нямам течение. Но си помислих, че може би по-скоро е знак за неуспешен опит. Реших да попитам.
Благодаря все пак.

Кое по-точно да се изхвърля от тялото? Иначе 31.07 е 12-ти ден.

# 310
Здравейте.
Не съм вярвала , че скоро и аз ще започна да пиша тук. А още повече и с подобен въпрос…
Опити на 30.07 и 01.08.
На последен преглед при гинеколог (март месец) потвърди че овулацията ми е на 14 ден. С преглед за инфекции и цялостно - всичко е точно.

Въпросът ми (осъзнавам колко е глупав, но…) е това , че днес виждам по бельото си слузесто бяло гъсто течение (количество колкото една водна капачка) означава ли, че не се е получило и сега се изхвърля от тялото?
[/quo
Не се притеснявай нищо не можеш да изхвърлиш още,защото нищо не се е имплантирало... имплантацията става средно 10 дни след оплождането т.е. след ову ако е имало такова ...днес ти е 14ти ден и нищо чудно това слузесто  течение да е цервикална слуз

# 311
Здравейте.
Опити на 30.07 и 01.08.

Овулацията може да е по-късна и това да е цервикална слуз. Понякога симптомите почват по-рано. А и щом цикълът е 25- 27 дни не винаги овулацията е на 14ден, просто на прегледа така е било.
От медицинска гледна точка се броят 14-15дни от овулация, тогава настъпва и цикъл, като ще дам пример със себе си, при потвърдена овулация:
- 9 ден овулация и 24ден цикъл
- 12 ден овулация и 27ден цикъл и т.н
Ако искаш забележи при теб как е, но при овулация на 14 ден, цикъл идва на 28ден, както е по учебник и според медицинската практика , т.е 14 дни от датата на овулация.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 20:03 от Anigo

# 312
  • София
Принципно може и по-късна овулация и къса лутеална фаза, която да продължава 10 дни, дори и по-малко (овулация към края на цикъла). Случвало ми се е да имам потвърдена овулация с УЗ на 17-ти ден и цикъл на 26-ти ден. Иначе, да, на теория е 14 дни преди цикъл.
Затова най-сигурно си вземете лентички за овулация да следите процеса или ходете на фоликулометрия от 12-ти ден.

# 313
Здравейте! Нуждая се от Вашето мнение.

Последната ми менструация беше на 26.06, a вече сме 5.08, а аз все още нямам менструация. . Имам закъснение вече с 9-10 дни. Трябваше да ми дойде на 28.07. Имах полов контакт на 20,21,22 и 23.07. Методът за предпазване, който използваме вече от години наред е чрез прекъсване на половият акт и съм наясно, че е много опасен начин за предпазване ако не желаем бременност също така е и риск от предаване на различни болести. Та въпросът ми е: възможно ли е да има налична бременност? Направих 4 теста за бременност на SureCheck на шести, седми и осми ден от закъснението на менструацията ми. Тогава са били минали 12 дни от последният полов акт. Всичките тестове бяха с отрицателен резултат. Първият тест не беше със сутришна урина, но следващите три ги направих сутринта, без да съм консумирала храни или напитки. Имам бяло течение. Имам непрестанни, но тъпи болки в кръста, която болка не е отминавала дори и за минута от края на месец юли. По принцип имам доста болезнена менструация и ужасно много ме боли кръста и корема преди да ми дойде менструацията. Притеснена съм… цикълът ми по принцип е от 28 до 34 дни. В момента цикълът ми е на 41 дни, а все още налична менструация няма Sad. Искам да допълня, че ден-два след последният полов контакт имах сърбеж в областта на гениталите и обилно бяло течение, което беше подобно на извара. След около 3 дни вече нямах сърбеж и такъв вид бяло течение като извара. Прочетох в интернет, че това може да е било гъбична инфекция.  За период от около 2 дена нямах и бяло течение, след което пак започна да си идва нормалното за мен бяло течение, но менструация няма Sad . Според Вас възможно ли е да съм бременна и тестовете все още да не са го отчели (9 дена закъснение, 4 отрицателни теста след 8 дни закъснение, 13 изминати дни от последният полов контакт) или имам някаква инфекция, или болест? На предпоследните два теста след изминати 5 часа се появиха втори черти като на първият тест беше крива и много тънка линия а на другият тест бяла линия, която изглеждаше някак си вдлъбната. На листовките на тестовете пише, че не трябва да се гледа теста след изминати 15 мин, но все пак съм притеснена. Стресирах се много след още четирите ми дни закъснение. Може би е заради това. Не знам…. 😕.  Ще се радвам да прочета Вашите мнения.
( Коментари като “Отиди на лекар!”, “Ами какво чакаш пусни си кръвен тест..”, “Отдавна е трябвало да отидеш на АГ”, “Ами ако не искаш бременност пазете се като нормалните хора, играеш си на руска рулетка!!!”  няма да ги взема под внимание.)
Благодаря предварително на тези, които ще си изразят мнението по редният начин без нападки и злобни коментари към мен. 🙂

Последна редакция: сб, 05 авг 2023, 16:41 от nora15

# 314
Възможно е тестовете все още да не отчитат ако имаш късна О и евентуално късно имплантиране... С риск да не вземете коментара ми под внимание Simple Smile най-сигурния начин да отхвърлите предполагаема бременност е кръвен тест. Там няма лъжа и измама за разлика от тестовете.

Здравейте! Нуждая се от Вашето мнение.

Последната ми менструация беше на 26.06, a вече сме 5.08, а аз все още нямам менструация. . Имам закъснение вече с 9-10 дни. Трябваше да ми дойде на 28.07. Имах полов контакт на 20,21,22 и 23.07. Методът за предпазване, който използваме вече от години наред е чрез прекъсване на половият акт и съм наясно, че е много опасен начин за предпазване ако не желаем бременност също така е и риск от предаване на различни болести. Та въпросът ми е: възможно ли е да има налична бременност? Направих 4 теста за бременност на SureCheck на шести, седми и осми ден от закъснението на менструацията ми. Тогава са били минали 12 дни от последният полов акт. Всичките тестове бяха с отрицателен резултат. Първият тест не беше със сутришна урина, но следващите три ги направих сутринта, без да съм консумирала храни или напитки. Имам бяло течение. Имам непрестанни, но тъпи болки в кръста, която болка не е отминавала дори и за минута от края на месец юли. По принцип имам доста болезнена менструация и ужасно много ме боли кръста и корема преди да ми дойде менструацията. Притеснена съм… цикълът ми по принцип е от 28 до 34 дни. В момента цикълът ми е на 41 дни, а все още налична менструация няма Sad. Искам да допълня, че ден-два след последният половият контакт имах сърбеж в областта на гениталите и обилно бяло течение, което беше подобно на извара. След около 3 дни вече нямах сърбеж и такъв вид бяло течение като извара. Прочетох в интернет, че това може да е било гъбична инфекция.  За период от около 2 дена нямах и бяло течение, след което пак започна да си идва нормалното за мен бяло течение, но менструация няма Sad . Според Вас възможно ли е да съм бременна и тестовете все още да не са го отчели (9 дена закъснение, 4 отрицателни теста след 8 дни закъснение, 13 изминати дни от последният полов контакт) или имам някаква инфекция, или болест? На предпоследните два теста след изминати 5 часа се появиха втори черти като на първият тест беше крива и много тънка линия а на другият тест бяла линия, която изглеждаше някак си вдлъбната. На листовките на тестовете пише, че не трябва да се гледа теста след изминати 15 мин, но все пак съм притеснена. Стресирах се много след още четирите ми дни закъснение. Може би е заради това. Не знам…. 😕.  Ще се радвам да прочета Вашите мнения.
( Коментари като “Отиди на лекар!”, “Ами какво чакаш пусни си кръвен тест..”, “Отдавна е трябвало да отидеш на АГ”, “Ами ако не искаш бременност пазете се като нормалните хора, играеш си на руска рулетка!!!”  няма да ги взема под внимание.)
Благодаря предварително на тези, които ще си изразят мнението по редният начин без нападки и злобни коментари към мен. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт