"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 61

• 37 795
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Най-добрият вариант си остава кръвен тест, така поне ще знаеш със сигурност. Ако не си бременна и продължава да не ти идва, тогава ще мислиш за лекар.

quote author=nora15 link=topic=1569334.msg46783644#msg46783644 date=1691229879]
Здравейте! Нуждая се от Вашето мнение.

Последната ми менструация беше на 26.06, a вече сме 5.08, а аз все още нямам менструация. . Имам закъснение вече с 9-10 дни. Трябваше да ми дойде на 28.07. Имах полов контакт на 20,21,22 и 23.07. Методът за предпазване, който използваме вече от години наред е чрез прекъсване на половият акт и съм наясно, че е много опасен начин за предпазване ако не желаем бременност също така е и риск от предаване на различни болести. Та въпросът ми е: възможно ли е да има налична бременност? Направих 4 теста за бременност на SureCheck на шести, седми и осми ден от закъснението на менструацията ми. Тогава са били минали 12 дни от последният полов акт. Всичките тестове бяха с отрицателен резултат. Първият тест не беше със сутришна урина, но следващите три ги направих сутринта, без да съм консумирала храни или напитки. Имам бяло течение. Имам непрестанни, но тъпи болки в кръста, която болка не е отминавала дори и за минута от края на месец юли. По принцип имам доста болезнена менструация и ужасно много ме боли кръста и корема преди да ми дойде менструацията. Притеснена съм… цикълът ми по принцип е от 28 до 34 дни. В момента цикълът ми е на 41 дни, а все още налична менструация няма Sad. Искам да допълня, че ден-два след последният половият контакт имах сърбеж в областта на гениталите и обилно бяло течение, което беше подобно на извара. След около 3 дни вече нямах сърбеж и такъв вид бяло течение като извара. Прочетох в интернет, че това може да е било гъбична инфекция.  За период от около 2 дена нямах и бяло течение, след което пак започна да си идва нормалното за мен бяло течение, но менструация няма Sad . Според Вас възможно ли е да съм бременна и тестовете все още да не са го отчели (9 дена закъснение, 4 отрицателни теста след 8 дни закъснение, 13 изминати дни от последният полов контакт) или имам някаква инфекция, или болест? На предпоследните два теста след изминати 5 часа се появиха втори черти като на първият тест беше крива и много тънка линия а на другият тест бяла линия, която изглеждаше някак си вдлъбната. На листовките на тестовете пише, че не трябва да се гледа теста след изминати 15 мин, но все пак съм притеснена. Стресирах се много след още четирите ми дни закъснение. Може би е заради това. Не знам…. 😕.  Ще се радвам да прочета Вашите мнения.
( Коментари като “Отиди на лекар!”, “Ами какво чакаш пусни си кръвен тест..”, “Отдавна е трябвало да отидеш на АГ”, “Ами ако не искаш бременност пазете се като нормалните хора, играеш си на руска рулетка!!!”  няма да ги взема под внимание.)
Благодаря предварително на тези, които ще си изразят мнението по редният начин без нападки и злобни коментари към мен. 🙂
[/quote]

# 316
Написах 14 ден тъй като овулацията се мери спрямо началото на следващата менструация. Също така е “предполагаема”, тъй като не съм я мерила,  се оповавам на думите на моя гинеколог.  А освен всичко и съм от жените , които имат болки в деня на овулацията и евентуално + 1 ден.
Но както и да е.
За тази “слуз”, случи се еднократно, нямам течение. Но си помислих, че може би по-скоро е знак за неуспешен опит. Реших да попитам.
Благодаря все пак.

Кое по-точно да се изхвърля от тялото? Иначе 31.07 е 12-ти ден.
Номерът на деня се брои от първия ден, на който кървиш, а не отзад напред. Това, че ти идва 14 дни след овулация не означава, че овулацията е на 14-ти ден. И да, не е гаранция, че всеки месец ще е на същия ден.

# 317
Добре явно гинеколога, при който ходя и всичко, което все пак съм чела или е лъжа или аз съм МЕКО казано глупава, за да разбера погрешно. Възможно е.
Аз знам това, така ми го представи доктора, че се мери и че това е правилно.
Така или иначе, не беше това въпроса ми.
Благодаря все пак.

Написах 14 ден тъй като овулацията се мери спрямо началото на следващата менструация. Също така е “предполагаема”, тъй като не съм я мерила,  се оповавам на думите на моя гинеколог.  А освен всичко и съм от жените , които имат болки в деня на овулацията и евентуално + 1 ден.
Но както и да е.
За тази “слуз”, случи се еднократно, нямам течение. Но си помислих, че може би по-скоро е знак за неуспешен опит. Реших да попитам.
Благодаря все пак.

Номерът на деня се брои от първия ден, на който кървиш, а не отзад напред. Това, че ти идва 14 дни след овулация не означава, че овулацията е на 14-ти ден. И да, не е гаранция, че всеки месец ще е на същия ден.

# 318
  • София
Nora15, за да ти отпаднат всички питанки и съмнения, пусни си кръвен тест за ЧХГ, и комплекта за полови предавани болести и след резултата, се ориентирай дали да ходиш на АГ. Другото е да седиш, да се тормозиш или да хвърляш боб. Ако всичко от описанито е отрицателно, може да са гъбички, което се лекува лесно (пак трябва да видиш лекар). А цикъл може да не идва и заради задържан фоликул.

# 319
Добре явно гинеколога, при който ходя и всичко, което все пак съм чела или е лъжа или аз съм МЕКО казано глупава, за да разбера погрешно. Възможно е.
Аз знам това, така ми го представи доктора, че се мери и че това е правилно.
Така или иначе, не беше това въпроса ми.
Благодаря все пак.

Написах 14 ден тъй като овулацията се мери спрямо началото на следващата менструация. Също така е “предполагаема”, тъй като не съм я мерила,  се оповавам на думите на моя гинеколог.  А освен всичко и съм от жените , които имат болки в деня на овулацията и евентуално + 1 ден.
Но както и да е.
Благодаря все пак.

Нещо не разбираш правилно броенето. Денят, в който започне кървенето е първи ден от цикъла. Следващият ден е втори ден, следващият е трети и така нататък, докато започне новото кървене. Овулацията може да настъпи на деветия ден, например. И след още 14 дни идва нов цикъл. Това е 25-дневен цикъл. При един по-дълъг цикъл от 35 дни очакваме овулация на 21-ви ден, за да бъде отново 14 дни преди новото кървене. Ако беше наопаки, както казваш ти, в деня, в който ни дойде трбваше да казваме, че сме в 28-ми ден, примерно, утре ще сме в 27-ми и т.н., което е абсурдно... Та така, 31.07 за теб е 12-ти ден от цикъла ти, според датата, на която е започнал. Ако наистина овулацията е била тогава, трябва да очакваш нов цикъл на 14.08. Няма как да разбереш 10 дни по-рано дали опитът е успешен по някакво вагинално течение. Няма и изтичане на каквото и да било при неуспешен опит. Неуспешно оплодената яйцеклетка си умира за няколко часа и се резорбира в организма, излишните сперматозоиди (каквито има в голямо количество и при успешно оплождане) също. Всички останали неща изтичат с менструалната кръв. Аз, например, не мога да проследя някаква закономерност на "симптоми" при всичките си неуспешни опити. Единственото, което ми дава информация, че не е станало е новият цикъл.

# 320
След миналия месец 15 дневно закъснени и всички съвети от вас мили Дами отидох на лекар 7ми ден на цикъла беше приключило течението вече.. прегледаха ме имах 17 мм фоликул каза ми, че проблеми кисти не вижда и да очаквам ову след 3-4 дни около 10-12 ден, на 12 ден отидох отново и имаше спукан фоликул до тук добре всичко, бяхме си правили опити, та ми остана само да чакам, на 21 ден получих бледо розово зацапване продължи 2 дни по 2 пъти на ден горе долу, много оскъдно… днес сме 31 ден и сега се чудя, въпреки; че миналия месец съм имала цикъл над 40 дни, този месец като имам засечена ову, брои ли се закъснение вече… цикъла ми е 28 дни по принцип, това което се случи миналия месец е абсолютно еднократен случай… дайте съвет, да правя ли вече тест, освен болки в зърната други признаци нямам никакви, нито на цикъл нито на нищо особено.. записах час за петък 11.08, но до тогава… писна ми да виждам тези нули на кръвните тестове…….. ще се побъркам вече..

# 321
Щом има доказана овулация на 12-ти ден, то цикълът би трябвало да настъпи между 26-28ден, така че мое мнение е да направиш тест и успех! Simple Smile
След миналия месец 15 дневно закъснени и всички съвети от вас мили Дами отидох на лекар 7ми ден на цикъла беше приключило течението вече.. прегледаха ме имах 17 мм фоликул каза ми, че проблеми кисти не вижда и да очаквам ову след 3-4 дни около 10-12 ден, на 12 ден отидох отново и имаше спукан фоликул до тук добре всичко, бяхме си правили опити, та ми остана само да чакам, на 21 ден получих бледо розово зацапване продължи 2 дни по 2 пъти на ден горе долу, много оскъдно… днес сме 31 ден и сега се чудя, въпреки; че миналия месец съм имала цикъл над 40 дни, този месец като имам засечена ову, брои ли се закъснение вече… цикъла ми е 28 дни по принцип, това което се случи миналия месец е абсолютно еднократен случай… дайте съвет, да правя ли вече тест, освен болки в зърната други признаци нямам никакви, нито на цикъл нито на нищо особено.. записах час за петък 11.08, но до тогава… писна ми да виждам тези нули на кръвните тестове…….. ще се побъркам вече..

# 322
Имала си зацапване около седмица след овулацията, може да е била имплантацията. Имаш и закъснение, според е време за тест.
Успех!

# 323
Здравейте. Нова съм във форума.
И аз с моята питанка. На 19.07 ми беше първия ден от цикъла и приключи на 22.07, по изчисление на календара на телефонът ми на 01.08 ми е овулацията. Та фертилните дни ми ги дава от 27.07-02.08, от 27.07,28,29 не сме се пазили но така се получаваше, че все късното през ноща клонящ за следващ ден. Като последен ден на 29 срещу 30 дали е възможно на 01.08 в деня на овулащията да се е случило нещо? А и да кажа, че на 31.07 вечерта към 2-3ч се събудих и имах болки ниско и от ляво болката беше повече което означава, че овулацията на календара е вярна.

Здравейто отново. Това ми беше публикация преди дни. Но днес имам питане дали не се вманиачавам защото ми се иска да се е случило нещо.
Та днес имам едно сърцебиене и лека болка ниско? Дали е внушение или просто нещо на нервна основа?

# 324
Значи имате още няколко дни закъснение. Щом сте били на преглед и всичко е наред това розово зацапване и такова закъснение би ме накарало да си мисля, че може и да е станало този път. Вземете тест вече.

# 325
Здравейте днес бях отново на преглед, по изчисления трябва да съм бременна в седма седмица,но лекарката не вижда ембрион казва че при нередовен цикъл няма как да разбереме кога е била овулацията и може доста по късно да е станало. Ще кача и снимка не мога да разчета какво е написала на снимката. Иначе казва че ще изчакаме още.

# 326
Пише blighted ovum, което означава, че плодният сак е празен. Каза ли сакът на коя седмица отговаря? Какъв ви е цикълът попринцип?

# 327
Aз бях по същия начин, при мен се оказа "кухо яйце" и спонтанен аборт... Надявам се при вас да не е така, но потърсете веднага още 1 мнение и ако се окаже това, вземете мерки веднага!!!!

Здравейте днес бях отново на преглед, по изчисления трябва да съм бременна в седма седмица,но лекарката не вижда ембрион казва че при нередовен цикъл няма как да разбереме кога е била овулацията и може доста по късно да е станало. Ще кача и снимка не мога да разчета какво е написала на снимката. Иначе казва че ще изчакаме още.

# 328
Пише blighted ovum, което означава, че плодният сак е празен. Каза ли сакът на коя седмица отговаря? Какъв ви е цикълът попринцип?
цикълът ми е нередовен на 35 38 дни ,последния беше на 28. На пета седмица отговаря сакът.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 18:38 от Наденцето

# 329
Здравейте момичета днес бях на лекар и каза че имам плоден сак ето снимка вие какво ще кажете. И още един въпрос боляха ли ви гърдите

те

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 20:26 от Тонита0804

Общи условия

Активация на акаунт