"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 61

• 37 795
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Правихте ли кръвен тест? Направо съм възмутена какви лекари има. Как ще има сърдечен пулс в 5-6 седмица. Ако сте с нередовен цикъл може овулацията да е била късно около очаквания цикъл, затова да не отговаря на 8-ма седмица. На една позната й бяха казали, че ембриона не се развива, предложиха аборт. Тя обаче отказа и отиде в по-голям град на преглед. Всичко беше наред и сега е в 6-7-ми месец. Задължително отидете на трето мнение преди да предприемете , каквото и да е.

[video] здравейте днес бях на преглед за второ мнение в четвъртък когато ходих лекарката каза че не вижда ембрион,днес пък видяха ембрион но не откриха пулс, отговаря на 5 6 седмица. За утре ми назначиха аборт,но не го приемам, незнам какво да правя, това че сега видяха ембрион но няма пулс ме обърква още повече, по календар трябва да съм в осма седмица. Незнам какво да правя. Мисля да накарам утре пак да ме погледнат може пък да видят пулс, незнам

# 406
  • София
Пуснете ЧХГ през 48 часа и идете на компетентен лекар, ако може в София.
Какъв аборт когато още нищо не е ясно на тоя етап. Пулс се констатира от 7-8 седмица. Първа седмица започва от първия ден на последния цикъл.

# 407
Някъде назад е писала, че последния цикъл е на 28.06, продължителност на цикъла 35-38 дни. С такъв дълъг цикъл не е ясно кога й е била овулацията, може би затова не отговаря на 8-ма седмица. И според мен трябва да пусне кръвен тест. Моята позната беше в малък град и ако беше послушала некадърните лекари щеше да направи аборт.
Какъв аборт когато още нищо не е ясно на тоя етап. Пулс се констатира от 7-8 седмица. Първа седмица започва от първия ден на последния цикъл.

# 408
Някъде назад е писала, че последния цикъл е на 28.06, продължителност на цикъла 35-38 дни. С такъв дълъг цикъл не е ясно кога й е била овулацията, може би затова не отговаря на 8-ма седмица. И според мен трябва да пусне кръвен тест. Моята позната беше в малък град и ако беше послушала некадърните лекари щеше да направи аборт.

Цикъл на 35-38 дни означава ,че овулацията е на 21-24ти ден от МЦ. В този случай би трябвало датата да й е 1-4.08 По калкулатор се води 7 г.с.. , с късна овулация може и 6 г.с.

# 409

Цикъл на 35-38 дни означава ,че овулацията е на 21-24ти ден от МЦ. В този случай би трябвало датата да й е 1-4.08 По калкулатор се води 7 г.с.. , с късна овулация може и 6 г.с.
последния цикъл беше на 14 .06

# 410
По-назад писахте друго. Пуснахте ли кръвен тест? Той ще покаже дали се развива бременността.
Пише blighted ovum, което означава, че плодният сак е празен. Каза ли сакът на коя седмица отговаря? Какъв ви е цикълът попринцип?
цикълът ми е нередовен на 35 38 дни ,последния беше на 28. На пета седмица отговаря сакът.

# 411

Здравейте, дами. Цикъла ми е нередовен, около 30-38 дни. Усещам си овулацията по течението и леките болки и мисля, че този месец беше около 03.08. Понеже правим опити и трябва да ми дойде до 2-3 дни (по мои изчисления), реших да си направя тест. Според вас положителен ли е или на мен много ми се иска и ми се привижда бледа черта?

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 07:07 от Lex*

# 412
Аз май виждам, направи още един утре сутрин. Simple Smile
А ако си нетърпелива, кръвен тест направо.

quote author=Lex* link=topic=1569334.msg46819100#msg46819100 date=1692072008]

Здравейте, дами. Цикъла ми е нередовен, около 30-38 дни. Усещам си овулацията по течението и леките болки и мисля, че този месец беше около 03.08. Понеже правим опити и трябва да ми дойде до 2-3 дни (по мои изчисления), реших да си направя тест. Според вас положителен ли е или на мен много ми се иска и ми се привижда бледа черта?
[/quote]

# 413
По-назад писахте друго. Пуснахте ли кръвен тест? Той ще покаже дали се развива бременността.
Пише blighted ovum, което означава, че плодният сак е празен. Каза ли сакът на коя седмица отговаря? Какъв ви е цикълът попринцип?
цикълът ми е нередовен на 35 38 дни ,последния беше на 28. На пета седмица отговаря сакът.
да имах предвид че последния цикъл е бил на 28 дни, а последната дата 14.06

# 414
Наденцето , аз пак ще попитам: пуснахте ли кръвен тест? Той не показва само дали сте бременна, а дали бременността се развива или не?

# 415
Наденцето , аз пак ще попитам: пуснахте ли кръвен тест? Той не показва само дали сте бременна, а дали бременността се развива или не?
Ами не съм пускала,но утре ще пусна. Днес бях на лекър в друг град, казаха ми че съм в пета седмица вижда жълтъчено мехурче,но рано за пулс, казва след две седмици пак, пусна ми тсх изследване. Тя ми даде някаква надежда  макър и малка. Да питам при кухо яйце има ли жълтъчено мехурче

# 416
Ами не съм пускала,но утре ще пусна. Днес бях на лекър в друг град, казаха ми че съм в пета седмица вижда жълтъчено мехурче,но рано за пулс, казва след две седмици пак, пусна ми тсх изследване. Тя ми даде някаква надежда  макър и малка. Да питам при кухо яйце има ли жълтъчено мехурче

Изчакай още две седмици, тогава вече ще се види дали има ембрион и пулс.  При теб е твърде рано да се види, каквото и да е. Затова първият преглед се препоръчва да е почти в 6г.с., после за пулс към 7-8 г.с. Затова няколко пъти ти препоръчахме кръвния тест, защото ще се разбере дали всичко е наред по резултатите. Успех! Дано всичко е наред и накрая да си отдъхнеш!

П.С. Поразрових се малко и на повечето места пише, че при кухо яйце няма жълтъчно мехурче. Нека момичетата да кажат дали е така.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 13:27 от Bibi85

# 417
Здравейте момичета цикълът трябва да ми дойде след 1 седмица.
Имах съмнение че съм бременна затова си направих тест излезе положителен но с много бледа чертичка изчаках малко и вчера си направих тест
Днес също си направих тест лентичка, но той излезна отрицателен.
Какво мислите по моя случей🙄😔

# 418
Здравейте момичета цикълът трябва да ми дойде след 1 седмица.
Имах съмнение че съм бременна затова си направих тест излезе положителен но с много бледа чертичка изчаках малко и вчера си направих тест
Днес също си направих тест лентичка, но той излезна отрицателен.
Какво мислите по моя случей🙄😔

Тестут на снимката е отрицателен с изпарителна черта. 7 дни преди М е твъъъърде рано за тест.

# 419

Няма как да сте в пета седмица. По календар се водите в 9 г.с., а дори и да е имало късна овулация, най-много една- две седмици разлика, .т.е. 7- 8  г.с. В тази седмица отдавна трябваше да се види ембрион и сърдечен пулс. При кухо яйце има жълтъчно мехурче. Пуснете ЧХГ и прогестерон през 48 ч. за да видите дали растат или падат.

Общи условия

Активация на акаунт