"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 61

• 37 763
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Anna29, ако лутеалната ти фаза е 14-15дни, днес ти е втори ден закъснение, прави си тестове или направо кръвен понеделник:) Хайде и после да кажеш

Bibi85, Ами да, защото в началото хормона още не е в достатъчно количество, че да отчете  хубава черта, затова приемът на много течности може да го разреди съвсем. То нали и Затова пише с първа урина по-принцип, защото цяла нощ никакви течности и има голяма концентрация в урината.
Anna29, ако не си пила много течности, направи. Реално, колкото тестове искаш, толкова.
Аз съм правила и сутрин и вечер, не мога да трая. Някои си чакат, повече заради емоционалното състояние, разочарованието и т.н

Това за течностите скоро го прочетох тук и доста ме учиди Rolling Eyes За тестовете за овулация знам, че не трябва да се пие вода няколко часа, но за тестовете за бременност не го знаех.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 21:37 от Anigo

# 481
Anna29, дано да греша, но се съмнявам теста да е фалшиво отрицателен, защото са минали 17 дни от овулацията и трябваше вече да се покаже поне бледа чертичка.

Anigo , кои тестове бяха по-точни в ранна бременност- с по-ниска или по-висока чувствителност?

# 482
Anna29, дано да греша, но се съмнявам теста да е фалшиво отрицателен, защото са минали 17 дни от овулацията и трябваше вече да се покаже поне бледа чертичка.

Anigo , кои тестове бяха по-точни в ранна бременност- с по-ниска или по-висока чувствителност?

Ами, аз погледнах от приложението, което имам за следене на цикъл, но аз не винаги редовно го попълвам и не съм сигурна.

# 483
Ама чакай сега. Дори да попълваш приложението редовно, то пак няма как да разбере кога ще имаш овулация. Приложението не е в корема ти, за да види има ли, няма ли фуликул... То си изчислява средностатистически кога би трябвало да се случи. Ама дали ще ти подрани или закъснее точно тоя месец - няма как да знае. Дали изобщо ще имаш овулация - също.

# 484
Bibi85, 10mIU - Лейди тест ги дават 3 дни преди цикъл, clear test - 7 дни преди (на тях даже пише invitro), eazy test, presto също са 7 дни преди

YSt е права, няма как само с приложение.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 04:19 от Anigo

# 485
Bibi85, 10mIU - Лейди тест ги дават 3 дни преди цикъл, clear test - 7 дни преди (на тях даже пише invitro), eazy test, presto също са 7 дни преди.

Благодаря, точно за тези тестове се интересувах. Вчера около обяд направих clear test, но вече бях пила течности и кафе. Отрицателен, но ми се видя някаква сянка преди 10-тата минута. Сега сутринта правих lady test с първа урина, отново категорично отрицателен. Гледах го няколко пъти до 5-тата минута, зарязах го, после видях пак сянка, явно е изпарителна черта. Интересното е, че гърдите ми 4-5 дни преди очакваната дата на цикъла станаха меки. Миналият месец бяха така и ми дойде. Тази сутрин обаче ги усещам болезнени и по-големи, боли ме кръста. Отделно имам леки болки ниско долу, сякаш ще ми дойде. Изобщо не искам да се самонавивам, защото за мен отрицателния тест си е отрицателен, но дали е възможно 11-12 дни след овулация тестът да не засече нищо и хормонът тепърва да се покачва?

# 486
Оо, абсолютно е възможно. Ама на тези тестове пише, че резултат се отчита до 10мин. За лейди съм сигурна, защото такива имам в момента.
И без да давам надежди, има толкова случаи, в които втора черта се появява на 2-3-4-5 ден от закъснение. Даже един такъв е на моя позната, закъснява й, прави тестове -отрицателни, ходи на лекар -нищо, обаче не й идва, и чак след още колко дни отива на лекар и бременна. Не помня тогава кръвен май не прави, защото преди години, да е била на 20инещо Simple Smile
Както аз казвам, докато не видя кръв, може и да е станало:)

Bibi85, 10mIU - Лейди тест ги дават 3 дни преди цикъл, clear test - 7 дни преди (на тях даже пише invitro), eazy test, presto също са 7 дни преди.

Благодаря, точно за тези тестове се интересувах. Вчера около обяд направих clear test, но вече бях пила течности и кафе. Отрицателен, но ми се видя някаква сянка преди 10-тата минута. Сега сутринта правих lady test с първа урина, отново категорично отрицателен. Гледах го няколко пъти до 5-тата минута, зарязах го, после видях пак сянка, явно е изпарителна черта. Интересното е, че гърдите ми 4-5 дни преди очакваната дата на цикъла станаха меки. Миналият месец бяха така и ми дойде. Тази сутрин обаче ги усещам болезнени и по-големи, боли ме кръста. Отделно имам леки болки ниско долу, сякаш ще ми дойде. Изобщо не искам да се самонавивам, защото за мен отрицателния тест си е отрицателен, но дали е възможно 11-12 дни след овулация тестът да не засече нищо и хормонът тепърва да се покачва?

# 487
Bibi качи снимка

# 488
Здравейте! Ден 16-ти от Ц съм и от вчера имам зацапване , но не мога да определя точно цвета. Между розово и светло кафяво. И се зачудих дали е възможно да е инплантационно кървене, но не ми се струва възможно веднага след края на Ц да съм била в овулация. Не съм я следила ,на последния път беше около 16-ти ден имах почти положителен резултат, а това ме наведе на мисълта ,че може би сега съм в овулация. Възможно ли е от нея да имам това зацапване? Благодаря предварително!

# 489
Някои жени имат зацапване при овулация, а също така е възможно да е била и по-рано. Моята продължителност на цикъла е 6 дни, един месец имах овулация на 8-9 ден
Здравейте! Ден 16-ти от Ц съм и от вчера имам зацапване , но не мога да определя точно цвета. Между розово и светло кафяво. И се зачудих дали е възможно да е инплантационно кървене, но не ми се струва възможно веднага след края на Ц да съм била в овулация. Не съм я следила ,на последния път беше около 16-ти ден имах почти положителен резултат, а това ме наведе на мисълта ,че може би сега съм в овулация. Възможно ли е от нея да имам това зацапване? Благодаря предварително!

# 490

Изхвърлих го на 10-тата минута, после хвърлих и други неща и няма смисъл да го вадя и да снимам. Странното е, че както казах обикновено, като наближи цикъла 3-4 дни преди това гърдите ми стават супер спокойни, течението спира изцяло и ми идва. Днес (31-ви ден, около 11-12 дни след овулация засечена с тестове) започнаха да ме болят гърдите, кръста, имам леки болки ниско долу и се появи слабо жълтеникаво течение. Все имам чувството, че ще дойде всеки момент. По принцип съм с редовен цикъл между 28-30 дни, веднъж в годината имам закъснение и идва най-късно до 33-ти ден. Ще изчакам още няколко дни и ще пробвам пак тест, че не искам да правя кръвен още.

# 491
Здравейте момичета.От около 4 месеца правим опити за бебче.Днес след около 6 дни след ову ми се случи нещо странно..след полов акт имах ужасни болки ниско долу.На някоя от вас случвало ли се е ? На гинеколог бях преди месец(профилактично) всичко е наред.На какво може да се дължи тази болка? Възможно ли е ,ако се е "получило " да е имплантация? До мц имам 7 дни

# 492
Слагам една статия, за евентуални симптоми на имплантация, която по принцип е от 6 до 12 дни след овулация. Колко са достоверни, могат да кажат само дамите, които са имали някакви усещания и са ги свързали с имплантация. А част от долупосочените симптоми, аз ги имам като част от ПМС. И в крайна сметка, всеки организъм е различен Simple Smile

Кои са възможните симптоми за успешна имплантация?
Кървене
Неясно е колко често се случва имплантационното кървене. Една трета от всички жени, които забременяват, имат такова, но това твърдение не е подкрепено от достатъчно рецензирани изследвания. Все пак не всяка информация в интернет може да се смята за достоверна.

До 25 % от жените имат розово кървене или зацапване през първия триместър. И имплантирането на ембриона е една от причините за този процес.

Въпросното кървене може и да не е от първите симптоми на успешна имплантация. А по-скоро да е знак на организма, че идва цикълът. Най-често обаче това се случва няколко дни до седмица преди да настъпи менструацията.

Има и други разлики, които да ви помогнат да определите дали имате имплантационно кървене или цикъл. Първото е светлорозово или кафяво на цвят – за разлика от алената кръв при втория случай.

Ако се чудите за зацапването, то може да се появи веднъж или да продължи от няколко часа до три дни. Ако забележите малко розово или кафяво течение на бельото си или при бърсане на интимните части, то най-вероятно е щастлив признак за успешна имплантация.

Крампи
Не е тайна, че при ранна бременност има рязка промяна. Тя започва със скок на хормоните, продиктуван от имплантирането. Едва след него може да се покажат двете черти на уринарния тест.

Бушуващите хормони в тялото на жената могат да причинят спазми. Макар да няма изследвания, някои пациентки усещат болки в корема, долната част на гърба. Освен това, в матката се случват различни процеси, докато оплодената яйцеклетка се имплантира и започне да расте.

Течение – сред първите симптоми на успешна имплантация
Ако имате цервикална слуз, то има голяма вероятност да сте бременна. Трябва да знаете, че тя малко по-различна около момента на имплантация. Прилича на яйчен белтък – по-бистра, разтеглива и хлъзгава.

След като ембрионът си намери своето място в матката, самата слуз става по-плътна, като текстурата му е по-бяла и прилича на гума. А в дните, при които прогестеронът и естрогенът се повишават, тя става още по-плътна и обилна. Само че придобива бял или жълт нюанс.

Все пак, не забравяйте, течението може да бъде причинено и от хормони, стрес, полов акт, бременност, както и заради предстоящото идване на месечния цикъл. За да се ориентирате по-добре, трябва да знаете как изглежда течението преди цикъл. И след това да го наблюдавате по време на опитите.

Подуване на корема
Повишаването на прогестерона (в ранна бременност) забавя храносмилателната система. Това води до подуване. Но този симптом е свързан и с менструацията на една жена.

Чувствителни гърди след имплантация
И това може да влезе в графата за симптоми на успешна имплантация. Но и да ви донесе разочарование. Нивата на hCG, естроген и прогестерон, се повишават бързо след “закачването” на ембриона. Заради това може да усещате гърдите си по-болезнени, особено на допир.

Въпреки че много жени съобщават за подуване или чувствителност на гърдите преди менструацията, те са по-забележими от обикновено в много ранна бременност.

Гадене
Може би най-известният от ранните симптоми на бременността.Някои го наричат с определението „сутрешно гадене“. Но то може да се случи по всяко време на деня.

Повишените нива на прогестерон след имплантиране могат да предизвикат позиви за повръщане. Това най-често се случва около 4 или 5 седмици от бременността. Или приблизително времето, от което нямате менструация.

Прогестеронът забавя храносмилането, което може да допринесе за гадене. Повишаването на нивата на hCG и по-чувствителното обоняние влошават проблема. Затова избягвайте готвенето на черен дроб и лук, както и приема на много подправки.

Главоболие – друг симптом за успешна имплантация
При високи нива на хормоните, особено прогестерон, то се усеща от доста жени. То е налице най-вече след като ембрионът се е захванал към маточната стена.

Промени в настроението
Някои мъже ще кажат, че в този случай всички жени имат симптоми на успешна имплантация. Да, представителките на по-слабия пол често се усмихват и в един момент вече плачат. Но това не означава, че са заченали.

Естрогенът и прогестеронът, както и hCG, се увеличават много бързо след имплантирането. Това кара бременните да са по-чувствителни от обикновено. И понякога дори от две думи, да избухват в сълзи и безкрайни обяснения.

Повишаване на базалната температура
Ежедневното спадане базалната телесна температура може да има при липса на имплантиране. За целта трябва да сте я проследявали редовно и сте наясно със стойностите. Обикновено тя е по-ниска преди овулацията, след което се повишава. След това отново пада, преди да започне менструацията. Ако забременеете, температурата ви остава повишена, което е от важните симптоми на успешна имплантация.

Най-често температурните стойности се променят както следва:

В първите 12 дни от цикъла – 36.8-36.9;
В деня преди овулацията (обикновено на ден 13) – 36,6;
На 14-ия ден от цикъла е 37,2;
На 19-20 ден – 37 градуса;
На 21-25 ден – 37,2 градуса.

В случай, че не настъпи бременност, температурата спада до 36.6-36.8 градуса. При някои жени тя се понижава около момента на имплантиране. Но това е различно от понижаването, което предвещава идването на менструацията. Ако тя дойде, то температурата ще си остане ниска.

В случай на повишаване на естрогена, температурата може да спадне за един ден. И след това отново да се повиши. Но няма достатъчно доказателства за тази теория.

# 493
Имплантацията не боли и не се усеща. Може да имате някакви симптоми, ако настъпи бременност, но около цикъла.

Здравейте момичета.От около 4 месеца правим опити за бебче.Днес след около 6 дни след ову ми се случи нещо странно..след полов акт имах ужасни болки ниско долу.На някоя от вас случвало ли се е ? На гинеколог бях преди месец(профилактично) всичко е наред.На какво може да се дължи тази болка? Възможно ли е ,ако се е "получило " да е имплантация? До мц имам 7 дни

# 494
Здравейте! Днеска ми е 4ти ден закъснение, нали не е рано за кръвен?

Общи условия

Активация на акаунт