"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 61

• 37 710
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Може да е зацапване причинено от самия секс. Ако е било по-сухо долу. Случвало ми се е...  Може и от нисък прогестерон в начална бременност.  И това ми се е случвало...

Иначе секс нямате проблеми да правите, но лично аз бих изчакала на Ваше място положителен тест и преглед при АГ. Да се потвърди, че всичко е ОК и няма евентуално някакво отлепяне на сакчето. Всичко е много крехко първите 12 седмици. И вече АГ при прегледа ще потвърди има или няма проблем да правите секс по време на бременността.
Ако теста е положителен пуснете ЧХГ на 48ч (в 1 и съща лаборатория по едно и също време даване на пробата, няма нужда на гладно) и прогестерон за всеки случай. Той играе важна роля в задържането на бременността.

Успех и дано всичко е наред!

# 586
При раничка на шийката също може да се появи зацапване, розово. Разранява се след секс . Иначе сексът не е противопоказен по време на бременност. Ние правихме редовно с двете бременности и не съм имала никакви проблеми и зацапване. Дори накрая правихме , защото уж може да предизвика раждане, че преносвах и двата пъти,ама не, родих и двете деца 5 дни след термин. Разбира се , ако има някакъв проблем и не трябва да се прави лекарят ще каже.

# 587
след дуфастон няма М. , ама и бремнност няма , сблъсква ли ли сте се с такъв проблем

# 588
Здравейте , момичета , пак съм аз. Бихте ли ми казали дали има някакви симптоми след биохимична бременност? Как протича цикъла след нея, има ли болки? Писах ви, че имах закъснение от 3 дни, 2 теста с мнооого бледа черта на 5-тата минута, които отчетох , като изпарителни. На третия ден ми дойде, но някак по-различно от преди. Не ми тръгна, както преди с кръв, която се усилва до 30 минути. От вечерта до сутринта само бледо розово зацапване с прозрачна слуз на хартията , на превръзката нищо. Вчера през деня ми тръгна по-силно, като имах болки в кръста. Снощи в 3 часа се събудих от много силни болки в кръста и корема. Станах да пия но-шпа, но дълго не можех да заспя от болката. Никога не съм имала силни болки при цикъл. Странното е, че тази вечер изхвърлих нещо, като малък съсирек, но жълто, а не с нормален цвят, като при цикъл. Другото странно нещо е, че винаги 2-3 дни преди цикъл гърдите ми са спокойни, а този път точно тогава станаха големи и болезнени, ходих често до тоалетната , имах леко гадене, бях отпаднала, температура около 37 градуса. Има доста симптоми, които ме карат да мисля, че е имало нещо.

При мен симптомите бяха доооста болезнен и обилен цикъл, който протече 1-2 дни по-дълго от обикновено. Но без кръвен ЧХГ е трудно да се каже дали е имало нещо, понеже с уринарните знам, че по-често се случва да има грешки, а пък симптомите не са универсални. Моето ЧХГ беше намаляло при повторното изследване и 2-3 дни след това ми дойде.

# 589
Здравейте,мами.Искам да попитам нещо за имплантационното кървене-Не ми дойде Ц,но имам едно леко бледо светло червено зацапване само по хартията след тоалетна,а по превръзката нищо.Имам също стомашно неразположение,леко главоболие,пробождания в яйчниците от време на време и смяна на настроенията.Въпросът ми е възможно ли е това да е имплантационно кървене?

# 590
Кога ти беше овулацията? Колко дни ти е лутеалната фаза?

# 591
според вас имам ли шанс да забременея

# 592
Gerinasko, преди 2 дни някъде зададе същия въпрос. Даже си спомням, че на следващия ден щеше да ходиш на преглед при гинеколог.

# 593
Да ходих ще ми пуска за хормони изследвания иначе всичко е нормално каза но е рано да се види бременност ако има изобщо. Знам че бях питала просто исках ваше мнение дали на някой се е случвало да забременее така преди овулация или ден след нея

# 594
Кога ти беше овулацията? Колко дни ти е лутеалната фаза?
     ЛФ ми е 14 дни,а О беше на 6-ти

# 595
То вече седмица закъснение имаш, направи един тест или направо кръвен. Това, което описваш не прилича на цикъл. Успех! Simple Smile

# 596
Здравейте момичета,
моля да ми помогнете с разчитането на резултата. Днес направих кръвен тест (не е било на гладно, ако това има значение) и резултата е "0.27m[IU]/mL  от 0 - 0.6? Днес ми е 5-ти ден на закъснение като съм правила и уринарни тестове преди това и бяха отрицателни. Кога е желателно да се правят кръвните тестове? Необходимо ли е да изчакам още и колко (цикъла ми е 29-30дни като продължителност)? Прилагам изображение с резултата. Благодаря!

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 16:10 от leksa025

# 597
  • София
Leksa, отрицателен е.

# 598
Благодаря ЛейдиРоуз! Има ли необходимост да повтарям теста след седмица, ако продължи да няма цикъл?

# 599
  • София
Мисля, че ще е още по-добре да отидете на лекар преди това да види дали няма задържан фоликул и образувана кистичка. След 5 дни закъснение, кръвният тест показва с точност какво е положението. Освен ако не е мн късна овулация и по принцип да имате силно вариращ цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт