ОСМИ КЛАС - ваканционна

• 33 743
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Не знам дали е доста. Моята дъщеря прочете 1600 страници за две седмици, неадаптирани.
Браво на вас!!!
Това дори и не си го представям, в предвид, че трябва да се изваждат непознатите думи.

# 346
Все пак го прави, което си е упражнение във много неща.

Мойта и тя чете, но само субтитри и то докато гледа онези тъпи драми. Къде ми е тупалката, ще ходя да търся една, барем от нея се респектира. То се видя, от мен няма респект.

# 347
При нас няма дадени книги за лятото на английски, НО имат да решат червената граматика на Мърфи

# 348
  • София
Светлица, браво на младата читателка, би ли споделила какво чете така с интерес в оригинал?
Иначе при нас не знам да са дали нещо по немски за четене лятото, стигнаха до В1 в 8 клас, но догодина рязко падат броят часове и ще се чудим как да поддържа и надгражда. Сега на лагера повечко ще наблегнат на разговорния.

# 349
  • Mars Hotel
Светлица, браво на младата читателка, би ли споделила какво чете така с интерес в оригинал?

Фентъзи чете основно. Последно изчете поредицата The Dragonbone Chair на Тад Уилямс, а преди това беше друга трилогия на Питър Нюман. Открехна се да чете толкова много покрай The Witcher и Assassin's Creed, там изгълта всички като невидяла.

# 350
Тогедър, ква е таз червена граматика на Мърфи. За Мърфи съм чувала, но червена граматика не съм. Ами има на кой да се метне, поне в едно нещо сърдитка.

Светлица, много чете детето, браво.

Бора, то ся такава каша ще настане, с всички дет ще имат. Чудя се кое ще научат по - напред. С минимум часове, бая ще се забави темпото.

Много ми е интересно пък с тея обемни учебници, кога ще ги вземат всички уроци. И без това като се заизреждат ваканции, почивни и годината пак ще свърши, но не и бумагите.
Като прибавим и факта, че някои ще са с по час единия срок, и два в другия, усещам как ще има два реда сълзи и сополи.

# 351
# 352

Това е първата граматика на Мърфи и предполагам, че за нея става въпрос. Втората е синя, а третата, тя не е с автор Мърфи, е зелена и е за ниво С1 и С2
И трите ги имам вкъщи и го карам понякога да прави нещо от тях. Имам ги и в пдф файл, но не знам дали и трите, някой, ако ги иска, да свирка. Иначе моите са и с електронен код и ги ползваме онлайн на компютъра. Много по-удобно е. Иначе да се довериш в тези гланцирани тухли и да се опитваш и да пишеш в тях, лично за мен е ужасно. Струват си парите обаче, особено втората и третата.

# 353
  • Пловдив
Аз видях списъка на 1 страница, но там са само книги.
Гери не е ли обявила списъка с филми?

# 354
# 355
  • Пловдив
Ето този списък е за първа страница. Гери, златна си както винаги.
Хиляди благодарности от името на рачето. Нали е мързеливо, няма да се напъне.

# 356
Прочетох ви и попитах моето тийнче дали нямат да четат нещо по езика, освен литературата, и усещам как се изпотих за нула време. Имат!!! Ще чете, когато започнат училище. Дали да търся бухалка за себе си или да се напия до безпаметност?!

# 357
  • Майничка
Впрочем, първи впечатления на момата от "Евгений Онегин": "Малко тегаво върви с тези стихове, но е по-интересна, отколкото очаквах."
Поне Балзак и Флобер ще прочете, за Дон Жуан не гарантирам, тегава е и за мен.

# 358
Моето мъчи Дон Жуан на плажа. Казва, че е трудна за четене, но му харесва. Иначе отметна Гъливер.
Ston, ако ги имаш на пдф, ще те помоля да ми ги метнеш. За мен:) Последните години почти не използвам английския език и установих, че съм зазляла, а детето е с по-добър английски от мен. Трябва да се ъпгрейдна.

# 359
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Рени, за съжаление първия пост, както всички останали, може да се редактира само първите 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт