ПЧМГ - 3 тема

• 43 495
  • 476
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Паралелките с физика и информатика са между 21-23 деца. В таблицата се вижда, че са поканени повече, защото вероятно знаят, че няма да се запишат всички. Химия и биология винаги са наполовина, заради лабораторни и тн и капацитета е за максимум 12-13деца.
На мен също ми е интересно на второ класиране какво ще се случи.
Не съм съгласна. Миналата година не е имало повече поканени, можете да погледнете класирането. Били са 56 деца, а сега са 70. За нас това е добре, защото за малко се класирахме Simple Smile

# 406
Допускам, че повече са приети / класовете по-големи/ защото се очаква новата година да е в новата сграда.
Погледнах и резултатите нужни за прием - тази година за след 4 клас са много по-високи от миналата година. Явно много добри деца са приети този път.
За след 8 клас изглежда същото .... 97.5т да дадат едва 20 място в едната паралелка множко ми изглежда.
Поне в това класиране заприличва на НВО-то след 7 клас малко. Може би ще го усложнят малко в бъдеще..... тук МОН не е фактор за приема.

# 407
Паралелките с физика и информатика са между 21-23 деца. В таблицата се вижда, че са поканени повече, защото вероятно знаят, че няма да се запишат всички. Химия и биология винаги са наполовина, заради лабораторни и тн и капацитета е за максимум 12-13деца.
Не съм съгласна. Миналата година не е имало повече поканени, можете да погледнете класирането. Били са 56 деца, а сега са 70. За нас това е добре, защото за малко се класирахме Simple Smile
Имаше поканени на второ класиране и миналата година. Таблицата още налична на сайта на училището.

И още нещо - таблицата е представена по входящ номер, не по място в класирането, така че не гледайте колко са ви точките и къде сте в таблица, спокойно може да сте с най-високия бал.

Много благодаря на всички, които споделят и много успех желая!!!

# 408
Сигурна ли сте?
По миналата година канеха и след второ класиране. Паралелката с природни в 9 клас е 8 деца.

# 409
Обявеното класиране за 8 клас е възходящо по номер на заявлението, а не по резултат от изпита. Поредността в списъка не е индикация за бала.

# 410

Имаше повече поканени и миналара година. Специално за паралелка мат и информатика съм сигуна, че имам такъв спомен. А вероятно тази година са още повече поканените и затова написах, че ми е интересно да видя второ класиране.
Броя на децата от миналата година в най- голямата паралелка е 23, което според мен е доста.

Добавям, защото се замислих какво ще стане ако всички се запишат ( дори и надплановата бройка) и се сетих, че тук във форума  една майка беше писала за това, че детето е било прието и те отишли в последния момент и вече нямало място. Тоест беше, който превари. Пак казвам, че беше преди години и не знам дали няма някаква промяна.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 08:57 от Илейн_112

# 411
Грешите. Беше, който превари за записване в паралелките.
Сега ги класират по паралелка.

# 412
Така ли?Помня, че имаше някаква случка в последния момент, та ето какво е било.

# 413
Допускам, че повече са приети / класовете по-големи/ защото се очаква новата година да е в новата сграда.
Погледнах и резултатите нужни за прием - тази година за след 4 клас са много по-високи от миналата година. Явно много добри деца са приети този път.
За след 8 клас изглежда същото .... 97.5т да дадат едва 20 място в едната паралелка множко ми изглежда.
Поне в това класиране заприличва на НВО-то след 7 клас малко. Може би ще го усложнят малко в бъдеще..... тук МОН не е фактор за приема.

Това, че са изкарали много точки не значи, че изобщо имат желание за записване. Много деца се явяват на всички изпити.

# 414
И аз на това разчитах за 5-ти клас, но се оказах в грешка. Повечето деца се записаха и предпочетоха ПЧМГ пред СМГ/НПМГ

# 415
2023/2024 набора имаше точно деца, които чакаха да излезе държавното класиране и освободиха после места. Така моето момче влезе при второто класиране в по-желаната паралелка.

# 416
Повечето деца се записаха и предпочетоха ПЧМГ пред СМГ/НПМГ
Какви са натежалите субективни фактори, ако на някой му се споделя? Би било интересно за всички.

# 417
И аз на това разчитах за 5-ти клас, но се оказах в грешка. Повечето деца се записаха и предпочетоха ПЧМГ пред СМГ/НПМГ

Е то 5-7 клас е доста по-различно от това в гимназията.

# 418
  • София
2023/2024 набора имаше точно деца, които чакаха да излезе държавното класиране и освободиха после места. Така моето момче влезе при второто класиране в по-желаната паралелка.

Потвърждавам, ние за дъщеря ми чакахме ДГ и освободихме място в ПЧМГ за 2021/2022 г.

# 419
Защо ползвате думата "поканени" , а не "класирани" Simple Smile ?

Общи условия

Активация на акаунт