Бръмбарите в главите ни

• 93 797
  • 1 363
  •   1
Отговори
# 1 245
На един Никулден ММ искаше да купя сом. Купих го от рибарницата, нося го и го слагам в мивката, за да го измия преди да го пека. Изведнъж тоя сом като взе да рипа, аз се разпищях, дойде ММ и няма да описвам каква борба беше. Удряхме го с чук, какво не правихме, дано успешно сме го убили преди да влезе във фурната.

# 1 246
Предполагам че все сте го изкормили преди да го сготвите, това вече трудно ще го преживее Joy
Иначе доста такива истории съм се наслушала, предимно за шарани за Никулден. Те нали са в такива води дето и поначало не са баш с много кислород, явно не умират много бързо като се извадят от водата и не могат да дишат. Та около мен имам няколко такива подплашени булки - тръгва смело с ножа, а шаранът оказва съпротива Joy Съответно се вика съпругът да доубие добичето, че на повечето не им стига хладнокръвието за това Grinning
На мен ми е смешно, понеже риби нито ям, нито съответно и готвя. Но на тях дори и после при разказа хич не им е забавно...

# 1 247
Не помня за корменето, аз не мога много добре да чистя риба, мъжа ми я чистеше. Аз предпочитам да си купя филе и да не се занимавам с такива процедури.

# 1 248
Като ходим на риба се налага да чакам ММ , за да ми откачи рибата. Жива е невъзможно да я пипна , че ме е страх 😁.
Това с ръкавите , може да се избегне , ако сте с къси ръкави постоянно 😁😁😁😁

# 1 249
  • Бургас
И аз не пипам сурова и жива риба!
Гадно ми е и да разфасовам месо...
И стичащата се вода в ръкава мразя!

# 1 250
Една приятелка почти не яде месо, защото не може да го пипа сурово. На мен не ми прави впечатление. Може би, защото никога не съм виждала да колят животно и по никакъв начин не свързвам месото със симпатичните животни. За мен то е храна, която се купува от месарницата.

# 1 251
Аз бях вегетарианец, дълги години по етични причини. Следвайки философията, че ако ще ям месо, първо трябва аз да съм го убил, по максимално безболезнен начин, и второ няма друг начин да си набавя протеини.

После обаче по принуда, заради здравословни проблеми се оказа че трябва да ям само плодове, зеленчуци, месо и риба. Но бръмбара си остана, дали са спазени изискванията на Европа, за хуманни убийства в кланиците, всяко умъртвено животно, да е било преди това зашеметено, или умъртвено по безболезнен начин.

В Западна Европа вече използват камери с въглероден диоксид. Животните просто заспиват и не се събуждат. Ние използваме пистолети с пирони в черепа. Което е по безболезнен начин от тоя в Турция. Гледал съм как се коли теле. Неприятна гледка е. Квичи, мята се, опитва се да се освободи, докато му режат гърлото. Като го гледаш осъзнаваш че имат същата нервна система като нас. И болка и страх усещат.

С кокошките е най лесно, режеш им главата с един замах, при хората например мозъка функционира още около 10, 20 секунди докато изтече кръвта. В средновековието са забелязали  че при първите секунди след отсичане на главата на осъдения, клепачите примигват, а очите се помръдват. От там идва традицията да се вдига главата докато още кръвта тече и да се насочва към тълпата, не тълпата да е види, а екзекутираният, да види радостта на тълпата от неговата смърт, като последно наказание.

Но дори и наистина да е така, със сигурност това е по хуманен начин, и бърза смърт, от умъртвяване с електричество. В някои държави се води за хуманно убийство, и ги пържат с ток. Мен ме е хващал силен ток, болката е ужасна и нетърпима, а не може да извикаш защото си парализиран. Сигурно за това се води хуманна смърт, понеже не квичат животните, доде ги пържат с ток, ма трябва да си пълен идиот, да определиш електричеството за хуманна смърт. В САЩ замениха електричеството със смъртоносна инжекция, за осъдените на смърт, защото не е хуманен начин за убийство. Но тоя бръмбар ми е от време оно, как е убито животното дето ще го ям.

# 1 252
Тесла, знам, че малко хора ще те разберат, особено с неприятните подробности и жестокостта в описанията, но аз те разбирам напълно и разсъждавам като теб. Винаги когато мога купувам кашерно месо и много го мисля. Мине ли край мен транспорт с животни, случва се да не хапна месо със седмици. Но пуст протеин, тялото го иска и още не мога да се откажа.

# 1 253
  • Далечният изток
Мда, подробните описания бяха излишни, макар и неслучайни. Колкото и да ми се говори за убийства, няма да се отвратя и да спра да ям месо...

# 1 254
Мда. Убийство...
Растенията сигурност не ги убиваме за консумация.

# 1 255
На Тесла коментарът рано сутрин най- малкото е неуместен.

# 1 256
  • Далечният изток
Мда. Убийство...
Не пищят Joy

# 1 257
Мда. Убийство...

Тъй де...
Установено е, че те също изпитват болка.

Никола Тесла, била съм като теб.
Била съм веган, вегетарианец. И така години съм се лутала какво да ям.
И разбира се 120 кила години наред, автоимунно заболяване хашимото, хипофункция, ир
В един момент си дадох сметка, че трябва да се науча да се обичам повече, ама в тая обич реших да включа вече и грижа за себе си. Та спрях да се самоунищожавам.
Считам, че ако човека трябва да е веган, то ще сме такива и няма да можем протеин да хапнем. Но не е така.
Животът е кръговрат - един умира, друг се ражда.
Хуманното отношение е разбира се важно.
Но за съжаление за много производители са важни парите. Тъжно.

Гледах онзи ден много хубаво клипче за ферма за свободни кокошки. Подвижна на големи полета. Като опасат всичко и свършат червеите, малката ферма се мести. После почвата се възстановява.

# 1 258
Дори и най-простият селски касапин знае как да убие говедо за секунди, не знам къде ги гледате тия неща как пищят докато им отрязват главата...
Малко ми идват в повече тия призиви, особено за животни които са заченати, родени и отгледани с едничката цял да бъдат изядени. Те буквално нама да съществуват иначе. На растенията децата (плодовете и семената им са точно това) иначе могат да ядат или направо да убиват растението, там няма проблем...
Проста биология е, ако бях растение нямаше да ям други същества убити за целта. Щях да ги чакам евентуално да си умрат естествено че да попаднат в почвата. Или поне да акат около мен... Да де, ама не съм. В някой слеадващ живот, евентуално.
Това, което мога и се опитвам да правя е да не допускам изхвърляне и унищожаване на храна, за мен това е изключително неправилно. Не само защото междувременно толкова хора гладуват. И защото е хабене на ресурси. А и защото това дето е умряло за да ям аз, излиза че е напразно.
По-далеч от тия си виждания не смятам че ще отида. Уважавам вижданията и морала на другите, имам и добър приятел веган, по етични съображения е такъв. Очаквам същото насреща, моите виждания също да бъдат уважавани, а не насреща си да имам размахал ръце проповедник.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 19:22 от natka

# 1 259
Вегетарианците не знам защо си си мислят, че като не ядат месо по този начин спасяват животни. Като тръгнат тракторите да орат, брануват и култивират на полето става касапница, а след това през целият вегетативен период на растенията се води химическа война срещу разни насекоми и тогава умират и вредители и напълно невинни жертви.

Общи условия

Активация на акаунт