Отговори
# 360
Какво мислите за позите на сън при новородените? И по тази тема има различни мнения едните твърдят по гръб, други настрани.. 🤔 Четох и в интернет, че трябва до годинка да спи по гръб, но имало и риск ако бебетата са поставени по гръб за дълго време, това може да доведе до „позиционна плагиоцефалия“, случай на сплескана или деформирана глава и „брахицефалия“, сплескване на задната част на черепа. От др страна пише: позицията „сън по гръб“ намалява риска от SIDS (синдром на внезапна детска смърт) при бебета, тъй като поддържа дихателните пътища отворени. Националният институт за детско здраве и човешко развитие на САЩ (NICHD) определя това като най-добрата поза за сън за бебета. 🤷🏻♀

# 361
Редуване на лява и дясна страна според мен. Така ако тръгне да повръща няма да се задави.
Какво мислите за позите на сън при новородените? И по тази тема има различни мнения едните твърдят по гръб, други настрани.. 🤔 Четох и в интернет, че трябва до годинка да спи по гръб, но имало и риск ако бебетата са поставени по гръб за дълго време, това може да доведе до „позиционна плагиоцефалия“, случай на сплескана или деформирана глава и „брахицефалия“, сплескване на задната част на черепа. От др страна пише: позицията „сън по гръб“ намалява риска от SIDS (синдром на внезапна детска смърт) при бебета, тъй като поддържа дихателните пътища отворени. Националният институт за детско здраве и човешко развитие на САЩ (NICHD) определя това като най-добрата поза за сън за бебета. 🤷🏻♀

# 362
Това, което чух от няколко професионални мнения, е, че трябва да се спи по гръб с главичка на едната или другата страна. Като се сменят страните, нямало да стане деформация. На страни го изключват тотално според новите разбирания, защото може да се задуши. Ако спи по гръб с наклонена глава наляво или дясно, ако повърне, ще си изтече и няма да се задави. Това съм чела.

Благодаря за информацията за тоновете!

# 363
И аз на колкото лекции бях, на всички казаха каквото написа и chris_17.

# 364
Lilium, честита радост! Да е много здрав и щастлив Давид, а ти бързо да се възстановяваш! Heart

Аз ходя на тонове от 33та седмица и ще ходя всяка седмица. Досега не ми е било неприятно, настаняват ме в много удобно кресло, полулегнала, веднъж ми ги мериха и на легло и ми казаха да се въртя ако искам настрани.

Аз също не съм купила стерилизатор и нагревател и мисля да ги купувам впоследствие ако се наложи.

# 365
Lilium, честито бебче Давид! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! 💙 Бързо възстановяване!

Аз днес бях на ФМ в 35+5. Няколко пъти мери бебето, защото й се видя голямо. Измерванията посочваха, че е между 2500 и 2900 грама. И според нея няма да си изчака датата на операцията. Много ми е притеснено честно казано, но в крайна сметка се моля всичко да мине по вода и да завърши с щастлив финал..

# 366
Не се притеснявай, ние в 34та тежахме 3кг вече съм в 37ма и още си седи 😆
Lilium, честито бебче Давид! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! 💙 Бързо възстановяване!

Аз днес бях на ФМ в 35+5. Няколко пъти мери бебето, защото й се видя голямо. Измерванията посочваха, че е между 2500 и 2900 грама. И според нея няма да си изчака датата на операцията. Много ми е притеснено честно казано, но в крайна сметка се моля всичко да мине по вода и да завърши с щастлив финал..

# 367
Момичета термина ми е края на август,но доктора всеки път ми казва,че е със седмица дори две напред,за сега сме си за естествено раждане обаче така може ли да се измести термина?А ако се измести няма да е естествено или? Извинете ме за глупавите въпроси,но ми е за първи път и Благодаря предварително.🙂

# 368
Момичета термина ми е края на август,но доктора всеки път ми казва,че е със седмица дори две напред,за сега сме си за естествено раждане обаче така може ли да се измести термина?А ако се измести няма да е естествено или? Извинете ме за глупавите въпроси,но ми е за първи път и Благодаря предварително.🙂

Няма да се измести термина. Може просто да е голямо бебче, може и да го мерят грешно. Кофтито е, че около термина може да почнат да ви навиват за секцио, заради "едър плод", но реално и над 4 кила бебоци се раждат естествено.
Може и да тръгне по-рано, може и да се забави - божа работа. Моето първо вървеше 2 седмици напред. Роди се 2 седмици преди термин, 3800, без проблеми. ☺️

# 369
Накрая уредите (повечето) не мерят съвсем точно. С дъщеря ми ми бяха казали, че няма да е голямо бебе, но си е стигнала 38гс и се развива добре и това е важното. Измерваха я около 2500гр. Роди се 3300гр.

# 370
Успокоявам се заради това, което е написала Sladkishi.
И при мен с предишната бременност измерваха накрая бебето между 2500-2800 грама. И казваха, че е малко. Роди се почти 3600 в 39+4. Накрая наистина може да има голямо разминаване.

Днес ми каза, че плацентата вече е 1 степен, а не 0.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 10:07 от Jupiter sea

# 371
Нормално е в тези срокове. Моята плацента е втора към трета степен на зрялост и казаха, че е ок.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 13:51 от Елиза 123

# 372
Ох, момичета  още съм на морето. Сама с децата. Ония ден вечерта получих контракции. Чудих се ще раждам ли, няма ли. Не съм имала болезнени досега, освен оная вечер. Но отшумяха. Въпреки, че на 20 влизам в деветия месец. Имам бая време. Но май към 17-18 мисля да си ходя към Пловдив.  Мислих да стоя тук поне до края на юли, да минат горещините, обаче знам ли кога ще родя😁
А и имам да пазарувам. Нямаме матрак, кошара, вана, хавлии, козметика. Абе само количка имаме и шепа дрехи. Още се чудя за изписването дали да е с къс ръкав.
И може ли да ми препоръчате магазин за чаршафи.

# 373
Момичета в 37 седмица съм, някоя имала ли е бодежи отляво при дълбоко вдишване.

# 374
Лилиум, честито и от мен! Здраво бебче и положителни емоции оттук нататък ти пожелавам! Как се чувстваш, колко голямо се роди бебчето?
Irisescent23, нормално е да има различни мнения за всичко, то тепърва се почва😃 Хранене, спане, разходки, боледуване, игри, възпитание и т.н. няма как всички да мислят еднакво, просто се информираш максимално много и решаваш кое е най-правилно според твоите виждания.
Бебето се роди 2500, 47 см. Ами как се чувствам, с болки, от днес ставам да си го взимам. Най- ужасни са болките във врата и плешките от упойката. Надявам се с всеки изминал ден да намаляват все повече.

Общи условия

Активация на акаунт